HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Şubat 2020 Pazartesi - 20:00

AK Parti’den Harmandalı çıkışı: O yolu kapatır kamyonları geçirmeyiz!

Menderes’teki çöp tesisi tartışma yaratırken Çiğli meclisinde konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Boztepe, “Çiğlililer olarak buradan pay alalım. Yoksa orayı kapatırız bir tane kamyon geçirmeyiz” dedi. Belediye Başkanı Gümrükçü ise, “Bu rakamın yarısının ilçemize aktarılması çöpten gördüğümüz zararın telafisi noktasında katkı sağlayacaktır. Gelecek hafta Harmandalı’da yapılacak büyükşehir meclis toplantımızda bunları konuşalım, belediye başkanı olarak arkanızdayım” diye konuştu.

AK Parti’den Harmandalı çıkışı: O yolu kapatır kamyonları geçirmeyiz!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediyesi’nin Şubat ayı olağan meclis toplantısının birinci oturumu Başkan Utku Gümrükçü idaresinde gerçekleşti.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Hüsnü Boztepe, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Menderes’e yapılması planlanan katı atık entegre bertaraf tesisi üzerinden örnekler vererek Çiğli’nin yıllardır çöp noktasında hizmet verdiğini hatırlattı. 

Boztepe flaş çıkışlar yaparken maddi anlamda ilçe belediyesinin pay alması gerektiğini vurguladı. Aksi takdirde yolu kapatarak kamyonların geçişini engelleme eylemine imza atmalarının kaçınılmaz olduğunu ifade eden Boztepe Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grubundan destek talep etti. Çiğli Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Gümrükçü de Harmandalı tesisiyle ilgili detaylı bilgi vererek meclis üyelerine, “Belediye başkanı olarak arkanızdayım” mesajını verdi. 

AK Partili Boztepe, “Harmandalı’daki alanı gittim, dolaştım. Bundan 5 ay önce gittiğimde korkunç çöp dağları vardı. Daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğşlu geleceği zaman orada ağaçlar dikildi, çöp dağları temizlendi. Çöp santrali kuruldu ama bu yeni bir şey değil. Aziz Bey döneminde yapılan ve sanıyorum Aralık ayında devreye giren bir tesisti. Sanırım orada enerji üretiyoruz. Fakat geçen mecliste Menderes’teki çöp alanı gündeme geldi. Ben kendi grubuma da aykırı davrandım. Çiğli’ye artık daha az çöp dökülmesi gerekiyor. Sayın Tunç Soyer, ‘Menderes kazanacak, gelirden pay alacak dedi. Çok doğru bir şey. Almalı da” diye konuştu. 

GÜMRÜKÇÜ SOYER’E ŞAŞIRDI, BOZTEPE REST ÇEKTİ: O YOLU KAPATIRIZ
Tam bu noktada Belediye Başkanı Gümrükçü araya girdi ve “Başkan öyle mi dedi?” sorusunu yöneltti. Sonrasında Boztepe sözlerini sürdürdü ve “Evet başkan söyledi. Bu çöp sorununu biz Çiğlililer yaşıyoruz. Buradan bir 10 milyon dolar gibi bir para gelecek. Lamı cimi yok, lafı evirip çevirmenin anlamı yok. Biz burada bu konunun peşini bırakmayız. Ne yapabiliriz? Çiğli’yi hepimiz biliyoruz. Tarihini de biliyoruz, Çiğli’de yapılan eylemleri de biliyoruz. Biz Çiğlililer olarak o yolu kapatıp oraya çöp döktürmeyiz” dedi. 

BİR TANE KAMYON GEÇİRMEYİZ
Başkan, ‘Çok pahalı bir koku’ dedi. Sağlıktan daha pahalı bir şey yok. Çarşamba günü meclisi orada yapacağız. Gün içinde oraya gittim. 100 tane kamyon geldi, gitti. Meclis öncesinde orayı temizleyecekler, basına öyle görüntü verecekler. 1 hafta sonra yine gidelim, kuşlar, çöpler orada! Başkan ne koku ne sinek var diyor. Şimdi kış! Koku yok, sinek de yok. Ama gidin bakın, on binlerce kuş var orada. Ayrıca köpekler de var. Buraya gelecek para 15 yıl kesintisiz gelecek. Çiğlililer olarak buradan pay alalım. Tekrar söylüyorum, orayı kapatırız bir tane kamyon geçirmeyiz. Bu Çiğli bu parayı hak ediyor. Başkanımız o parayla hizmet yapar, ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı. 

CHP GRUBUNA: BANA DESTEK OLUN
Boztepe ayrıca, “Aynı yerde bir tane ağıl var. Oraya, ‘çevre kirliliği yapıyor’ diye yazı gönderiyorlar, yıkıyorlar. Ne zaman? Genel başkan geldikten sonra yıkıyorlar. Adamı tartaklamışlar. Düşünebiliyor musunuz? Bir tane ağıl yıkılıyor, diğer yanda 50 yıldır çöp binlerce metrekareye dökülüyor. Ben buradan CHP’ grubuna sesleniyorum. Destek verin, yanımızda olun. Biz Çiğli Belediyesi olarak payımızı almalıyız” dedi. 

YOL KESECEKSEK KESERİZ, KENDİMİZİ ZİNCİRE VURACAKSAK VURURUZ
CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Avdan da, “Ben doğduğumdan beri Çiğli’de çöp var. Bir türlü kurtulamadık. Geçmişte İzmir’deki iki bölgeye tesis bölünsün, orada da olsun diye önerge getirmiştim. Buca Belediyesi at yarışlarından pay alıyor, biz en azından çöpten pay alalım demiştim. Bu da olmadı. Hüsnü Bey enerjiden gelecek paradan bahsediyor. Çiğli’de bunlar olmuyor ama pay almamız hakkımızdır. Biz CHP olarak bu konuya destek veririz. Ne yapacaksak yaparız. Yol keseceksek keseriz, kendimizi zincire vuracaksak vururuz. Çiğli İzmir’in çöplüğü değildir” diye konuştu. 

BELEDİYE BAŞKANI OLARAK ARKANIZDAYIM
Belediye Başkanı Gümrükçü ise, “İzmir’in çeşitli bölgelerinde çöp tesislerinin kurulmasıyla ilgili çalışma var. Hüsnü Bey’e partisinin görüşü dışında hareket ederek, Çiğli’ye destek olduğu için teşekkür ediyoruz. 30 senedir bu çöpten en büyük zararı gören ilçe biziz. Aziz Kocaoğlu’na ilçe bakanıyken TRT payı gibi bir payın verilmesini önermiştim. O zaman çöpün ekonomik boyutu yoktu. Şimdi rakamlar konuşuluyor. Bu rakamın yarısının ilçemize aktarılması çöpten gördüğümüz zararın telafisi noktasında katkı sağlayacaktır. Gelecek hafta Harmandalı’da yapılacak büyükşehir meclis toplantımızda bu konuyu gündeme getirmeliyiz. Sadece Çiğli değil tesis yapılacak her yerde adalet yerini bulsun.  Gelecek hafta mecliste bunları konuşalım, belediye başkanı olarak arkanızdayım. Hüsnü Bey bir hafta sonra gidelim dediniz. Gidelim, denetleyelim. STK’larımızı götürelim. Yerinde görsünler. İyi bir tesis ise hep beraber anlatırız ama yanlış bir şey varsa öyle olduğunu düşünmüyorum karşı çıkarız. Önerinizi destekliyorum” dedi.

 
'76 Suriye askeri etkisiz hale getirildi!'
 
Konak meclisinde gündem deprem!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent ışık 4 Şubat 2020 Salı 22:08

Hesap niçin dolar ile hesaplanmış. Burası Amerika 'mı ?

Yorumu oyla      2      3  
izmirli 4 Şubat 2020 Salı 10:04

çöp bertarafının ne olduğunu anlamayan uyuyan bir halkı biraz da meclis üyeleri uyutsun.. ne olur ki canım.. gelen giden uyutuyor zaten..

Yorumu oyla      3      3  
Gürkan 4 Şubat 2020 Salı 02:07

Kapalı sistem katı atık bertaraf tesisi yapılmasın diye günlerdir açıklama yapanlar, diğer taraftan çöp dağları diyor.

Yorumu oyla      4      3  
menderes'lı 4 Şubat 2020 Salı 01:19

Sayın UTKU GÜMRÜKÇÜ tipik bir CHP li gibi ilçeniz adına tavır koymasını biliyorsunuz sizi tebrik ederim.Bir MENDERESLİ olarak keşke bizim başkanımızda sizin gibi olsa diye düşünmekten kendimi alamıyorum.

Yorumu oyla      2      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Belediyesi’nden eski ev eşyalarına ikinci hayat
Bornova Belediyesi, Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen URBANREC ...
Kocaoğlu ve eski belediye meclis üyelerine 'Altınordu' ve 'Göztepe' cezası
Profesyonel futbol liglerindeki İzmir temsilcilerinden Altınordu ve Göztepe'ye, ...
ESHOT tüm enerjisini güneşten alacak
İlk güneş enerjisi santralini iki buçuk yıl önce devreye alan ESHOT üç ...
 
İduğ’dan genç futbolcuya geçmiş olsun ziyareti
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Özçamdibispor ile Halilbeylispor ...
'Çeşme Yerel Tohum Takas Şenliği' Meral Akşener’in katılımıyla gerçekleştirildi
Çeşme Yerel Tohum Takas Şenliği İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ...
Narlıdere Belediyesi’nden aile semineri
Çocuklar ve ebeveynler arasındaki uyum sorunlarını çözmek ve anne- baba- ...
 
Torbalı'da deve güreşi heyecanı
4 yıldır Torbalı’da özlemi duyulan Deve Güreşleri Festivali'nin 12.’si ...
İZSU'dan yedi derede taşkına karşı önlem!
İZSU yedi derede sel ve taşkın riskine karşı önlem alıyor. 8 milyon liralık ...
Voleybolda Bergama Belediyespor başarısı
Ateşçelik Bergama Belediyespor Kadın Voleybol Takımı galibiyet serisine ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva