HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ocak 2014 Cumartesi - 09:45

Köklü lisenin kütüphanesinin açılışı ‘Sındır ailesinden’

Suphi Koyuncuoğlu Lisesi mezunları tarafından Tarlabaşı bölgesinde oluşturulan kütüphanenin açılışı yapıldı. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır kütüphanenin açılışını kendisi de Suphi Koyuncuoğlu Lisesi’nden mezun olan annesi Mücella Sındır ile birlikte yaptı.

Köklü lisenin kütüphanesinin açılışı ‘Sındır ailesinden’

İZMİR - Bornova'nın en köklü okullarından biri olan Suphi Koyuncuoğlu Lisesi Mezunları, başlattıkları kütüphane projesinin ilk adımını Tarlabaşı'nda gerçekleştirdi. Suphi Koyuncuoğlu Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Altan Altın'ın girişimiyle oluşturulan kütüphanenin açılışını Bornova Kaymakamı Dr. Kadri Canan, Bornova Belediye Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ve kendisi de Suphi Koyuncuoğlu Lisesi mezunlarından olan, Başkan Sındır'ın annesi Mücella Sındır birlikte gerçekleştirdi.
 
Projenin devamında her kahvehaneye bir kütüphane kurmayı hedeflediklerini belirten Suphi Koyuncuoğlu Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Altan Altın, "Mezunlarımız ve dostlarımızla kitapları topladık ve bu kütüphane projesini başlattık. Hedefimiz Bornova'nın tüm kahvehanelerinde bir kütüphane kurmak. Bu sayede özellikle emekli vatandaşlarımızın oyalanmak için gittikleri kahvehanelerde daha nitelikli zaman geçirmelerini sağlayabiliriz. Her zaman bizlere desteğini gösteren Belediye Başkanımız Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır'a, Kaymakamımız Kadri Canan'a ve Mezunlar Derneği için emekleri büyük olan Mücella Annemiz'e (Sındır) çok teşekkür ederiz" dedi.
 
Bu girişimin anlamlı olduğunu ve örnek olması gerektiğini ifade eden Bornova belediye Başkanı prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Özellikle Tarlabaşı mahallemizde bir kütüphane açmak ve mahalle halkımızın da uğrak yeri olmasını sağlamak, daha aydın bireyler yetişmesine yönelik hizmet etmek adına bu kütüphanenin kuruluşunda emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Suphi Koyuncuoğlu mezunlarımıza, kitaplarıyla katkıda bulunan bütün yurttaşlarımıza ve Tarlabaşı halkına çok teşekkür ediyorum. Kütüphanenin ışığı tüm Bornovamıza yayılacaktır diye düşünüyorum. Kahvehaneleri kütüphaneye dönüştürme gayreti, buraların sadece eğlence amaçlı, oyunlar oynanan yerler değil aynı zamanda okuyarak, tartışarak, bilgiyi paylaşarak ve onun da en temel unsuru kitabı da orada bulundurarak birer kütüphaneye dönüştürme çabası da çok anlamlı olacaktır. Hepimiz adına yapılacak çok iş var demektir bu. Kütüphanemiz hayırlı olsun iyilikler yararlar, getirsin diliyorum" dedi.
 
Resmi kütüphanelerin yanı sıra her mahallede kütüphane bulunmasının önemli olduğunu ifade eden Bornova Kaymakamı Kadri Canan, "İnsanların bir araya geleceği ve zamanı verimli kullanabileceği mahalleler arasında böyle alanlara ihtiyaç var bu yüzden önemli buluyorum. Her kahvehaneye bir kütüphane projesi de çok önemli. Kahvehaneler genellikle zaman öldürülen yerler olarak görülür ama bizim zamanı değerli kullanmaya ihtiyacımız var" diye konuştu.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Sümerbank krizi’nde vetolar tam gaz: 5-4 oldu!
İl Genel Meclisi’nin 5 ay önce aldığı Sümerbank arazisinin Büyükşehir ...
Aşçılar Derneği’nden Karabağlar’a tam not
İzmir Aşçılar Derneği Karabağlar Belediyesi’nin yemek standını ziyaret ...
Aliağa’dan kadınlara ücretsiz sağlık eğitimi
Aliağa Belediyesi, Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV) işbirliğinde ...
 
Miniklerde Giysi Bankası’na anlamlı katkı
Bornova Belediyesinin örnek projesi Giysi Bankası'na Malazgirt İlkokulu'nun ...
Müzeler minikleri eğitiyor
Konak Belediyesi Neşe ve Karikatür Müzesi Sosyal Sorumluluk Projeleri ...
Başkan Çalkaya ile çarpıcı röportaj: Ben halkta örgütlendim
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, semt evleri projesine katkı ...
 
Karşıyaka'dan Mustafa Balbay'a büyük onur
Karşıyaka, geçtiğimiz ay muhteşem bir kalabalıkla karşıladığı CHP milletvekili, ...
Güzelbahçe’ye dev yatırım: 10 milyonluk kültür merkezi
Güzelbahçe Belediyesi'nin, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla ...
İzmir'de 'tek sayaç' devri sona eriyor
İZSU Genel Müdürlüğü, 5 kat ve üzerindeki 14 bin apartmanda kullanılan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva