HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Kasım 2014 Cumartesi - 15:09

Kocaoğlu’ndan şaşırtan örnek: Bilmediğim bir işi...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin KOSGEB ile birlikte yürüttüğü ‘uygulamalı girişimcilik eğitimleri” kapsamında sertifikalarını alanlar için düzenlenen törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye başkanlığı görevini kastederek “Bilmediğim bir işi 11 senedir sürdürmeye çalışıyorum. Hata yapmamak için aşırı dikkat ediyorum” dedi.

Kocaoğlu’ndan şaşırtan örnek: Bilmediğim bir işi...

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Kısa adı İZMEB olan Meslek Edindirme ve Beceri Kursları ile başta kadınlar ve gençler olmak üzere, kentteki alt gelir gruplarının mesleki ve sosyal gelişimlerine önemli katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen uygulamada ilk sertifikalar verildi.  İzmir Büyükşehir Belediyesi, KOSGEB işbirliğiyle sürdürülen  ‘Uygulamalı Girişimcilik’ eğitimlerini tamamlayan 227 kursiyer için tören düzenlendi. Törene CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda kişi katıldı.


 
Başkan Aziz Kocaoğlu, törende yaptığı konuşmada tecrübe ve girişimciliğin önemine dikkat çekti. Kocaoğlu, “Sertifika almak yetmiyor. Hayal etmek, risk almak, birikimini, yüreğini ortaya koyarak gerekiyor. Biz bu proje ile ana amacımız olan girişimciliği de yerine getiriyoruz. KOBGEB’in verdiği finans desteği oluyor.  Toplam 227 kişiden 34 tanesi şu anda işini kurmuş durumda. Bizim en önemli özelliklerimizden birisi girişimcimizin olmamasıdır. Sağlıklı adımlar atılmazsa, ayaklar yere basmazsa, akıl ve bilim kullanılmazsa, donanım eksik olursa çok büyük sorunla karşılaşıyoruz. Birincisi kaynak israfı oluyor. Para telafi edilebilir ama başaramamış, üzgün, gönlü kırık bir vatandaşımız, gencimiz ile karşı karşıya geliyoruz. Bence bu eğitimin en önemli birinci faydası gönlü kırık, kalbi kırık, hayata küsen hemşerimizin olmasının önüne geçmektir. Hata yapma payı minimuma iniyor. Ben de bir gece karar verip mağaza açmış, ondan sonra 10 yıl sağa sola savrulmuş bir kardeşinizim. İki ölçüp bir kesmek diye bir tabir vardır. Bilmiyorsan mutlaka bilene sormak gerekiyor. Onun tecrübesinden yararlanmak gerek. Bu durum benim için geçerli. Bilmediğim bir işi (belediye başkanlığı)  11 senedir sürdürmeye çalışıyorum.  Hata yapmamak için aşırı dikkat ediyorum. Hepimizin de bu anlayış ile devam etmesi gerekiyor” dedi.
 
SADECE MEZUN OLMAK YETMİYOR
Başkan Kocaoğlu, ortaokul ve lise mezunu olmanın yeterli olmadığını ifade etti. Kocaoğlu, “Bütün belediyelerimiz Türkiye’nin her yerinde eğitim veriyorlar. Meslek edindirme kursları yaygın şekilde yapılıyor. STK’lar da bu konuda çalışıyor. Büyükşehir Belediyesi kente yayılmış 8-10 yerde meslek edindirme kursları veriyor. Bunu milli eğitim ve halk eğitimle birlikte gerçekleştiriyoruz. Birlikte vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz. Geldiğimiz bu koşulda, eğitimimizdeki belli sorunlar bizi başka yönlere, arayışlara itiyor. Daha yoğun eğitimle ortaokul ve lise mezunu çocuklarımızı gerçek anlamda iş yapmak istiyoruz. Bugün ‘lise mezunuyum sadece B sınıfı ehliyetim var’, ‘lise mezunu kız çocuğuyum sadece internette chatleşmesini biliyorum’  böyle bir şey yok. Hepsinden önce sanayici, eğitimci ve üniversite ile iş birliğinde çalışma yapmak zorundayız. Otellere, ayakkabı sektörüne, hastaneye, turizme, sanayiciye nasıl bir eleman lazım? Emek arzına karşılık talep yaratabiliyor muyuz? Bunun için kent kolejini kurduk ve çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.  Törende, eğitim alanlara sertifikaları verildi


 
GİRİŞİMCİ NASIL OLUNUR?
KOSGEB Kuzey Hizmet Birimi’nin (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) kredi desteğinden yararlanmak için ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ni tamamlamak şartı aranıyor. Önce ‘Girişimcilik testi’ne tabi tutulan ve söz konusu testten 70 ve üstü puan alanlar mülakata davet ediliyor. Mülakatta yapılan değerlendirme sonucunda, seçici kurulun uygun gördüğü adaylar kursa katılmaya hak kazanıyor. KOSGEB mevzuatına göre yürütülen eğitim programındaki derslere “devam zorunluluğu” bulunuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürpark’taki Sosyal Projeler Şube Müdürlüğü Eğitim Salonu’nda verilen eğitimler, toplam 70 saat (9 gün) sürüyor. 30 kişiyle sınırlı olan kurslarda ‘Girişimcilik özelliklerinin sınanması’, ‘İş fikri geliştirme ile ilgili yaratıcılık egzersizleri, ‘İş planı kavramı ve öğeleri: pazar araştırması ve pazarlama planı hazırlama’, ‘Atölye Çalışması: Pazar araştırması ve pazar planı hazırlama’, ‘İş planı kavramı ve öğeleri: Yönetim planı ve üretim planı hazırlama’, ‘Atölye çalışmaları: Üretim planı ve yönetim planı hazırlama’, ‘İş planı kavramı ve öğeleri kapsamında finansal plan’, ‘Atölye çalışmaları kapsamında finansal plan’ ile ‘İş planı yazımı ve sunumunda dikkat edilecekler hususlar’ başlıklarında eğitim veriliyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sonsöz 16 Kasım 2014 Pazar 19:43

Dikkat ederken yıllar geçiyor. Bizim arkamızdaki olan Eskişehir tam gaz. Biz dikkatli gidiyoruz hala

Yorumu oyla      12      5  
ANKARA 15 Kasım 2014 Cumartesi 16:02

Cok Bılmışsınız Kı Örgutu Kandırmaya Devam Edıyorsunuz... Örgut Aday Olmustu Orgutu Çizdiniz...

Yorumu oyla      18      6  
Sebahat aydoğan 15 Kasım 2014 Cumartesi 15:45

Sayın başkanım bitir inciraltı imar problemini, sertifikasını alanlar iş aramadan işe başlasın..

Yorumu oyla      17      5  
HAYRET! 15 Kasım 2014 Cumartesi 15:20

Alaaddin yüksel vekilim her zaman olduğu gibi yine başkanın yanında limoni falan da değil.yemeyin bizi.

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Judo şampiyonları Karşıyaka’da yetişecek
Futbol ve basketbolun yanı sıra farklı branşları da destekleyerek spora ...
Tahtalı tartışmasında İZSU’dan Soylu’ya salvo!
Bölgede kaçak olduğu iddia edilen tesiste yapılan yıkama nedeniyle oluşan ...
Urlalı öğrencilerin hasat şenliği
Urla Asiye Hüseyin Akyüz Bilim İlk ve Ortaokulu tarafından düzenlenen ...
 
Buca’da evde eğitim dönemi başlıyor
Buca Belediyesi’nin dar gelirli ailelerin çocuklarına ücretsiz olarak ...
İZELMAN’a büyük onur: 3 yıldır zirvede
Kurum, “en çok istihdam sağlayan işletmeler” dalında verilen ödüle “üst ...
Konaklı çocuklar Ata’sına koştu
Konak Belediyesi ile Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğinde ...
 
‘Büyük’ plan: Küçük Menderes’e 6 arıtma birden
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Küçük Menderes Havzası’nda 6 ileri biyolojik ...
Bornova’da örnek proje: Paylaşmak güzeldir!
Bornova Belediyesi, ihtiyaç fazlası oyuncak, giysi ve kitapları ihtiyacı ...
Çiğli Merhum Başkan Bulut’u andı
Çiğli Belediyesi’nin beş yıl önce vefat eden Belediye Başkanı Ensari Bulut, ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva