HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Kasım 2017 Çarşamba - 19:51

Kocaoğlu'ndan Kültürpark için net mesaj... 'Satılamaz, birilerine peşkeş çekilemez'

İZMİR Ticaret Odası'nın (İTO) yeni binasında yapılan meclis toplantısına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Yunanistan Konsolosu Argyro Papoulia, konuk oldu. Kocaoğlu da, Kültürpark konusundaki tartışmalarla ilgili olarak  "Kültürpark satılamaz, birilerine peşkeş çekilemez" dedi.

Kocaoğlu ndan Kültürpark için net mesaj...  Satılamaz, birilerine peşkeş çekilemez

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Yunanistan Konsolosu Argyro Papoulia, İTO'nun meclis toplantısına konuk oldu. 10 Kasım'da yapılan üniversiteler arası basketbol turnuvasında birinci olan İzmir Ekonomi Üniversitesi takımına İTO Başkanı Ekrem Demirtaş ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ödüllerini verdi. Kocaoğlu, işadamlarına yaptığı konuşmada İTO'nun yeni binasının kısa zamanda bittiğini, Kordon'da bir simge olduğunu, 132 yıllık İTO'ya yakıştığını ifade etti.

"TRAMVAYDA 2.5 AYLIK SÜRE KALDI"
Tramvay ve metro çalışmaları hakkında bilgi veren Kocaoğlu, tramvayda deneme seferlerine ocak ayı içerisinde başlanacağını,  şubat ayında yolcu taşınacağını, 2.5 aylık süre kaldığını belirterek, "24 kilometre Kordon'dan Yalı'ya kadar süren çalışmalar yaparsanız, mutlaka hemşerilerinizden eleştiri alıyorsunuz. Sıkıntılar yaşanıyor. Tüm hemşerilerimizden af diliyorum. Aralık ayının 25'inde Narlıdere Kaymakamlığı'na kadar uzanan 8 kilometrelik metro hattının ihalesini yapacağız. 2018 yılında 13.5 kilometrelik Buca metrosunun ihalesine çıkmış olacağız. Şu anda 165 kilometre raylı sistemimiz var. 11 kilometrede çalışıyorduk. 70 bin kişi taşıyorduk. Şu anda 700 bin kişi taşıyoruz. Yılbaşından itibaren 800 ile 850 bin kişiye ulaşacak. Tüm yolcuyu düşündüğümüzde yüzde 30 civarında raylı sistemle taşıyoruz" dedi.

"İNCİRALTI BİR AN ÖNCE PLANLANMALI"
Kocaoğlu, bir taraftan borç öderken bir taraftan yatırımlar yaptıklarını, tarım, ekonomi, sanayiyi geliştirdiklerini, 2018 yılında İzmir fuarcılığında büyük sıçrama yaşanacağını vurgulayarak, "Hizmet sektöründe İzmir'de ayağa kalkmamız gerekmektedir. Gizli bir gücümüz var, biliyoruz ayağa kaldıramadığımız hizmet ve turizm sektörü gibi iki önemli alanımız var. İnciraltı'nda sağlık turizm alanı ayrı bir zenginlik olacaktır. Başbakan'la konuştuk. Taslak hazırladık. Başbakan'a verdik onun biran önce İnciraltı'nın planlanması hiçbir para harcamadan İzmir'in ekonomisinin en az İzmir'in milli hasılatın önümüzdeki 5- 6 yıl içinde yüzde 20 oranında büyümesi demektir. Böyle bir kaldıracı, sağlık sektöründen başka bir alanda yapmak mümkün değildir. İzmir kalkınmak için her türlü olanakları olan bir kenttir" dedi.

KENT EKMEĞE ZAM SİNYALİ
Meclis üyelerinin sorularını da yanıtlayan Kocaoğlu, fırıncılık yapan bir meclis üyesinin belediyenin işlettiği Kent Ekmek'te fiyat artışı istemesi üzerine, zam sinyali verdi. Kocaoğlu, "Benim rekabet etme durumum yok. Dar bir çerçevede satış yapıyoruz. Alsancak'ta ekmeğe karışmıyorum. Ekmeğin onun hikayesini en iyi siz biliyorsunuz. Bizim niyetimiz ekmek satmak değildi. Dar gelirli vatandaşın yaşadığı yerde ucuz ekmek satılmasını istedik. Bunun sonrasında biz satışa başladık. Ama sizin bu talebinizi değerlendireceğiz" dedi.

"KUCAĞIMDA BİR BOMBA. BEN DE BU CENAZEYİ KURTARMAYA ÇALIŞIYORUM"
Kültürpark konusundaki eleştirilere de değinen Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kültürparkı satmıyoruz. Satacak da bir delikanlı yok. Kültürpark satılamaz, birilerine peşkeş çekilemez. Bizim yaptığımız proje, hem yeşili arttırmak hem de fonksiyon katmak. İşlevsel hale getirmek üzerine yapılan çalışmadır. Karşı çıkanların mikserlik yapanların amacının ne olduğunu bilmiyorum ama sonucunu biliyorum. İzmir'e büyük zarar verdiler. O projede şimdiye kadar belirli bir yol alınacaktı şimdi uğraşıyoruz. Mutlaka kısa zamanda çözüm bulacağız biliyorum. Basmane Çukuru'nu Folkart aldı. Basmane Çukuru yıllardır orada duruyor. Övünmek hiç hoşuma gitmez ama yapılan anlaşmada belediyenin hissesi yüzde 12'ydi. Gittik Kemal Zorlu'yla konuştuk. Hisselerimizi karşılıklı anlaşarak yüzde 30'a çıkardık. Belediyecilik tarihinde böyle bir şey yok. Önce ver, sonra git al. Adam gitti TMSF'den yüzde 70 hissesini aldı. Bize binamızı yapacak verecek. Bunun fuarla ne ilgisi var. Oranın imarını ben yapmadım. Kucağımda bir bomba. Ben de bu cenazeyi kurtarmaya çalışıyorum. İnşallah başlar biter. Onun kalkması bile çok büyük değer katar. Fuar dediğim gibi projelerimiz devam ediyor. Ha! Gecikecek, ne yapalım. Kültürpark konusunda spekülasyon yapan arkadaşlar bu kente zarar veriyorlar."

"BU SENE BAŞVURAN TÜRK VATANDAŞLARININ YÜZDE 94'Ü VİZE ALMIŞTIR"
Yunan Konsolosu Argyro Papoulia, iş insanlarından farklı olarak diplomatların başarılı olması için üç dört yıllık süreleri bulunduğunu belirterek, vizelerle ilgili şu bilgileri verdi:

"Ben de İzmir'de, yetkililerle birlikte yetkili mercilerle yöneticilerle saygıyla ilişki kurmaya çalıştım. Türk vatandaşlarına verilen vize sayısının 100 bini aşmış olmasını görmekten mutluluk duyduk. Vize alanların sayısı 2017 yılında 60 bini geçecektir. 2016 ve 2017 yıllarında iki yıllık süreç, 2013 ile 2016 yıllık döneme göre çok daha yükselecektir. Türk vatandaşlarına açık kapı politikası uygulamaktayız. Başvuruların yüzde 98'i olumlu karşılıyoruz. Yüzde 2 reddediliyor. Bu sene başvuran Türk vatandaşlarının yüzde 94'ü vize almıştır."

Yunanistan'ı ziyaret eden Türk vatandaşlarının sayısının artmasının yanında Batı illerini ziyarete eden Yunanistanlılar'ın sayısının artmasını istediğini vurgulayan Argyro Papoulia, "Yunanistanlılarda İzmir'i, Efes'i ve Ayvalık'ı ziyaret etmek istiyorlar. Ege'nin her iki yakasının ortak çıkarları var. Daha çok işbirliği yapılacak alanlar var. Özellikle turizm ve ihracatta iki ülke arasında ortaklıklar kurulabilir. Gelir durumu yüksek olan turistlere ortak turizm paketleri hazırlayabilirler. Gezegenin bu güzel köşesinde sorun yoktur. Ziyaretçilerin tüm taleplerini karşılamaktadır, tarih, inanç, sağlık ve spor turizm alanlarında" dedi. (DHA)

 
Flaş! CHP'de kurultay tarihi belli oldu
 
Kent konseyleri Foça'da toplandı
YORUMLAR
Toplam 33 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Barış 2 Aralık 2017 Cumartesi 22:05

Eğer Aziz Başkan bu beyanatında samimi ise o zaman Yüksel Çakmur''un İdare Mahkemesinde durdurtduğu Basmane çukuru davasında itirazda bulunmasın...Kültürpark peşkeş çekilemez deyip Basmane çukurundaki inşaata ekstra imar izni vermek düpedüz çelişkidir...

Yorumu oyla      11      5  
Şenol 30 Kasım 2017 Perşembe 18:11

İmara açılsın derken gökdelen istemiyoyuz.Zaten sosyal tesisler turizm tesisleri yeşil alanı bol planlı projeler.Halk mağdur hemde bir çok halk 300mkare yerim var .Hisseli ne bir ev yapabiliyorum nede gelirinden faydalanabiliyorum. Ne olacak bunun sonu Şehrin heryerinde insanların milyarlık evleri var .Zamanında zeytinlikler yeşil alanlar sökülüp apartman yapılırken aklınız neredeydi. Bizde biraz rahat etmek istiyoruz hala orda halk kömür sobası kullanıyor. Sizler dogalgazla ısınırken.

Yorumu oyla      11      5  
Celal bahyraktaroglu 30 Kasım 2017 Perşembe 16:44

Dogu Akdenizin turizm ve ulasim merkezi olabilecek izmirimize gerekli projeler korfez gecisi, inciralti turizm merkezi ve kruvaxiyet limani. Hukumet ve belediye baskanimiz bu projeleri destekledigini sevincle okutoruz . Izmirimize ulkemize hayirli olsun

Yorumu oyla      11      5  
Öğretmen 30 Kasım 2017 Perşembe 16:31

Artık o gözyorucu tesislerin cafelerin yıkılıp avrupai bi kompleks olmasını istiyoruz tabikide bahçe sahiplerinin hakları korunarak

Yorumu oyla      11      5  
ERKAN ÖZGÜNEYSU 30 Kasım 2017 Perşembe 13:36

Geçmiş zamanda MUSTAFA KEMAL SAHİL yoluna karşı çıkan zihniyet şimdide batırma tüp geçide karşı çıkıyor yazıktır günahtır trafikte geçen onca zaman sen geldin gidiyon bari çocuklarınla torunlarını düşün İSTANBULDA boğazın altına kaçıncı tünel kazıldìğının farkìnda olmayan zihniyet yeter artık İZMİR İ rahat bırak

Yorumu oyla      11      5  
Aylin 30 Kasım 2017 Perşembe 13:06

Güzel IZMIR''ime yakışmayan bir İnciraltı kaçak düğün salonları günü birlik tesisleri çarpilasmis gecekondulari artik yeter ! istemiyoruz böyle çirkin görüntüler Neden ?bizde İstanbul gibi olmayalım bizim neyimiz eksik? Deniz kenarinda İZMİR''in merkezinde böyle bir hal hic yakismiyor hiç! Değisik projelere açigiz Körfez geciş projesine EVET !..... Üniversiteden mezun olan cocuklarimiz is alanlari imkanları kısıtlı neden biz Istanbula Ankaraya yollamak zorunda kalıyoruz biz çocuklarımızı Neden!!!!!!! İnciralti plânanirsa iş imkanları açılacak herkes iş bulacak gençlerimiz işsiz kalmayacak GÖRÜNTÜ KIRLILİGINE SON ! KÖRFEZ GEÇIŞ PROJESİNE EVET! İNCİRALTI İMARA AÇILSIN! YETER!!!!!!!!!!!!!

Yorumu oyla      11      5  
Mansur 30 Kasım 2017 Perşembe 09:50

İnciraltı her geçen gün kötüye, gayrı meşru, kaçak, Gökçek işletmecilerin, gürültülü açık düğün yerlerinin işgaline uğruyor.. Hak, hukuk yok.. Toprak sahibi yapsa, cezalar yağıyor.. Bornova, Buca, Narlıdere, bostanlı Gaziemir buralarda imar.. İmar.. Talan.. Talan.. Beton yığını her yer %40 yeşil, meşin hani nerde..??? Hem inciraltı toprak sahibinden neredeyse yarısını yeşil alan olarak alacaksın, hem de bin bir bahaneyle iki üç kat.. Bilmem dev firmalar alsınlar, hem bir iki dönümü olan toprak sahibi satmak zorunda kalsın diye, parsellerin 5-10 dönüm, 15 dönüm vb. Tutacaksın..?? Allahtan korkun be.. Siyasetiniz batsın he mi..?

Yorumu oyla      11      5  
Uğur 30 Kasım 2017 Perşembe 08:55

Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz.... Artık herkes İzmir''in çıkarına olacağını anladı ve İnciraltı planını istiyor. Şimdi söz devletimizde planı geçirin biran evvel bakalım kim gerçekten İzmir''i seviyor gelişmesini istiyor görelim... İzmir''e iş lazım, istihdam lazım, turist lazım... Ölü toprağını atalım artık.

Yorumu oyla      11      5  
Izmirli 30 Kasım 2017 Perşembe 01:50

Merhaba, Tek kelime ile güzelim izmirin En değerli yerlerinden birisi inciraltidir .Biz sadece hafta sonu deniz kenarından faydalanan taraftayız. Yani ailecek gelip bi hava alıp turluyoruz .Oysaki güzel bir düzenleme ile iç kesimlerde bahsedilen planlamalarda yuruyua yolları olucagini, ayan ki alandan 3 kat daha fazla alan olacigini duymuştum. Niye olmasın ? Neden kenarda denizi iç kısımlarda yeşili koklamayalim ? Ordaki insanlara günah degilmi ata baba yadigarlarina sahip çıkmışlar satarak değil tutarak korumuşlar buraları? Her metre karesi değerlendirilmeli oranın kazandırılmalı izmire ...Saygılar...

Yorumu oyla      11      5  
Sinan 30 Kasım 2017 Perşembe 00:29

İnciraltı İzmir için olmalı

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fatih YAPAR yazdı... Mevzu bahis İzmir’se
Fatih YAPAR yazdı... Mevzu bahis İzmir’se
Büyükşehir’den 20 bin kişilik kandil hayrı
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Mevlid Kandili nedeniyle 20 bin kişiye lokma ...
Selçuk'taki huzurevinde renkli çalışmalar
Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevi’nde sosyal faaliyetler tüm hızıyla ...
 
İzmir'de iklim değişikliği seferberliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ...
Konak Belediyesi'nden çiftlere yeni yıl müjdesi
Çeşitli nedenlerden ötürü resmi nikah kıydıramamış veya ekonomik sebeplerden ...
Emeklilerin sorunları Bornova’da ele alındı
Emeklilerin sorunları ve çözüm önerileri Bornova’da düzenlenen panelde ...
 
Karşıyaka’dan ‘engelleri aşacak’ hamle
Sosyal yaşamdaki engelleri ortadan kaldırmak ve dezavantajlı vatandaşlara ...
Eğitimde Gaziemir farkı
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, belediyenin kurslarında ...
'90 dakika' uygulaması kalkıyor mu?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ulaşımda uygulanan “90 ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva