HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Kasım 2016 Salı - 11:46

Kocaoğlu’ndan ‘grev’ mesajları: Zamma yorum, vatandaşa çağrı!

Kocaoğlu İZBAN’daki grev sonrası önemli mesajlar verdi. Verilen zammı Türkiye koşullarının üstünde olarak nitelendiren Kocaoğlu yaşanılabilecek mağduriyetler için ise, “Hemşerilerimden dileğim; biraz daha yola erken çıkarak sabah trafiğindeki yoğunluğu zamana yaymaları” dedi.

Kocaoğlu’ndan ‘grev’ mesajları: Zamma yorum, vatandaşa çağrı!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Türk-İş’e bağlı Demiryol-İş İzmir Şubesi ile İZBAN yönetimi arasında 6 Haziran’dan bu yana süren toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç çıkmayınca İzmir’in 111 kilometrelik raylı sistemi devre dışı kaldı.

Sendikanın aldığı grev kararı sonrası İZBAN bünyesinde makinistler, istasyon operatörleri, gişe çalışanları, bakımcılar olmak üzere toplamda 340 personel iş sabah saatlerinde iş bıraktı.

Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı önlemler toplu ulaşımında sıkıntının büyümesinin önüne geçerken Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan süreçle ilgili ilk açıklama geldi.

BUNUN DIŞINDA ZAM VERMEK…
Kocaoğlu, “Yüzde 15 zam Türkiye koşullarında iyinin de üzerinde önemli ve yüksek bir zamdır. Örneği devlet kurumu, büyükşehir belediyeleri ve özel sektörde yoktur. Bir daha görüşme olmayacak diye bir şey söz konusu değil. Ancak ‘2 puan daha ver’ şeklinde bir görüşme olmaz. Artık greve çıkılmıştır. Sendika yüzde 15 zammı kabul ederek imzalamak kaydıyla sözleşme yapılabilir. Bunun dışında zam vermek Türkiye’deki bütün dengeleri bozacaktır. Yaşayacaklar, görecekler. Bir süreç geçecek. Biz toplu ulaşım görevimizi yapıyoruz. Onlara da bir an evvel yüzde 15 zammı kabul ederlerse kendi lehlerine olacağını iletmek istiyorum” diye konuştu.

METRO KIYASLAMASINA: İZBAN’IN EN YÜZDE 5-6 ALTINDA ZAM VERECEĞİZ
İzmir Metro A.Ş.’deki ücretlerin örnek gösterildiğinin sorulması üzerine konuşan Kocaoğlu, “İZBAN’ın 2008 yılında kurulmuş olduğunu metronun ise 17 yıldan beri faaliyet gösteren bir şirket olduğunu belirtti.

Kocaoğlu, “İstenilen taleplerin belirli orana kadar haklı olduğunu düşünüyoruz. Bunun için dün itibariyle enflasyonu yüzde 8 olduğunu kabul edersek 12 puan önerdik. Akşamüzeri bir değerlendirme daha yaptık. Orada da ‘bu greve gidilmesin, eğer TCDD de uygun görürse zammı yüzde 15 olarak değerlendirelim, telafi etmiş olalım’ dedik. Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı ve Sayın Bakanla da görüşme sağlandı ve yüzde 15 verilmesini kararlaşırdık. Teklif edildi ama sendika 16,5 civarında bir rakamı telaffuz etmiş. Fakat önümüzdeki yılın zammı söz konusu değil. Biz 9,5’tan fazla bir sözleşme gerçekleştirmedik bugüne kadar. Bu bizde iyinin de üstünde bir rakamdır. İzmir Metro’daki zamlar konuşuluyor. İZBAN yeni kurulan bir şirket. İzmir Metro 17 senedir çalışıyor. Tabii ki kıdem arttıkça gelecektir. İzmir Metro’da vereceğimiz rakam, bu rakamın en az yüzde 5-6 altında olacak. İZBAN’a yüzde 5-6 daha fazla zam vererek zamanla İzmir Metro’nun rakamlarına ulaşması mümkün. Bir toplu sözleşmede aradaki mesafenin kapatılması mümkün değildir” cevabını verdi.

MAĞDURİYETİN GİDERİLMESİ İÇİN ÇAĞRI: YOLA ERKEN ÇIKIN!
Başkan Kocaoğlu yaşanılan durumda oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için de konuştu.

Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için otobüs ve vapur seferlerinin de arttığını belirten Kocaoğlu, “Bugün görüldü ki ESHOT koordinasyonunda otobüs ve vapur seferleri ile ilk günden problemsiz hemşerilerimizi iş yerlerine, çocuklarımızı ve gençlerimizi okula gönderdik. Aksayan yerleri düzenleyeceğiz, daha da rayına oturacak. Büyükşehir olarak güçlü otobüs, vapur ve metro sistemimiz var. Hemşerilerimden dileğim; biraz daha yola erken çıkarak sabah trafiğindeki yoğunluğu zamana yaymaları. Hem ulaşım görevini yapabilmemiz hem de iş ve okullarına ulaşması açısından böyle bir davetim, tavsiyem olacaktır. Hemşerilerimizin bizi destekleyeceklerine inanıyorum. Bütün hemşerilerimiz yüzde 15 net zammı kendi aldıkları zamma göre kıyaslarsa nasıl özveride bulunduğumuzu daha iyi anlayacaktır” ifadelerini kullandı.

 
Bahçeli'den CHP'ye sert eleştiri: Kara leke!
 
Sındır’dan dikkat çeken paylaşım: Önce 'başkan' yaptı, sonra düzeltti!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
selda 9 Kasım 2016 Çarşamba 17:29

helal olsun hakları arayan birileri çıktı halk olarak suçu işçilerde değil yöneticilerde bulmamız lazım şimdi onları işten atan bn geleyimciler çıkar

Yorumu oyla      11      5  
9 Kasım 2016 Çarşamba 10:22

Eshot ve vapur seferleri arttırılmış. Bu hep söylemde kalan laflar. İcraate geldimi yok. Buyrun gelin saat 7 ile 10 arası Çiğli Anadolu Caddesi altınyol iptal vaziyette. İzban olsun olmasın hergün burası trafik felç durumda. Karşıyakadan çıkanlara öncelik verilsin diye Anadolu caddesinin 1 şeridi kapatılıyor. Olacak şey değil. Bu şehirde ayrımcılığın dik alası yaşanıyor. Öyle yarım saat önceden çıkılınca sorun çözülmüyor. Artık İzmirin çağdaş ve vizyon kazandıracak yöneticilere ihtiyaç var.

Yorumu oyla      11      5  
35 9 Kasım 2016 Çarşamba 06:43

Grevi kalpten destekliyoruZ sendika duruşunu bozma

Yorumu oyla      11      5  
8 Kasım 2016 Salı 21:18

en yüksek 2.056 lira olan çıplak brüt ücret teklif edilen zamla 2.250 TL ye yükselirken; İkramiye, yakacak, iş güçlüğü tazminatı ve asgari geçim indirimi gibi tüm sosyal yardımlar dahil 2.222 TL net ücrete tekabül etmektedir. en düşük ücreti alan İZBAN çalışanına ise net 1.843 TL ücret teklifi yapılmış.

Yorumu oyla      11      5  
ST 8 Kasım 2016 Salı 15:34

İzban İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD'nın %50 ortak kuruluşu yani sadece belediyeye ait bir kuruluş değil. Belediyeyi suçlamadan bunu da bilelim. Zaten verilen zamlar Türkiye ortalamasının üzerinde. Bu iş büyümeden çözülmeli.

Yorumu oyla      11      5  
harika fikir 8 Kasım 2016 Salı 14:00

sabah erken çıkmak hiç aklımıza gelmedi vallahi ya. 5000 nüfuslu çökelek beldesi ya burası.

Yorumu oyla      11      5  
sezo 8 Kasım 2016 Salı 13:14

Benim kardeşim üniversite mezunu . metroya,izbana,izdenize aklınıza ne gelirse başvurduk. Sonuç olarak bir avm de bayram seyran demeden mağazada çalışıyor. ÖZellikle devlet ve belediye kurumlarında çalışıpta gereve giden insanlara çok kızıyorum. haksız buluyorum. çok işsiz var ülkemizde . istihdam sağlamak ta kolay bir iş değil.

Yorumu oyla      11      5  
Hakan 8 Kasım 2016 Salı 12:46

Sayın Aziz başkanım İzban genel müdürünün maaşı da 20 bin tl onada zam yapın olur mu saygılar

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’da anlamlı seminer: İstismara hayır!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Anaokulları, Buca Belediyesi Pırlanta ...
‘Bornova arenası’nda ilk uluslararası maç: Başkan’dan İzmir’e davet
UEFA Gençlik Ligi’nde temsil eden Altınordu, Sparta Prag ile Bornova Stadı’nda ...
Balıkçı Parkı’nda değişim başladı
Karşıyaka Belediyesi, kentin en işlek sosyal yaşam alanlarından biri olan ...
 
Doğal Yaşam Parkı’ndan ölümsüz kareler!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği “Sizin ...
Karşıyaka Meclisi’nde ‘Cumhuriyet’ protestosu!
Kasım ayı ikinci oturumuna CHP’li meclis üyelerinin ağızlarını bantlayarak ...
'Taçsız Kral' Konak'ta ölümsüzleşti
‘Taçsız Kral’ lakaplı İzmirli efsane futbolcu Metin Oktay’ın anısını yaşatmak ...
 
İzmir ulaşımında grev seferberliği!
İZBAN'daki grev nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi bir dizi önlem aldı. ...
Piriştina ve Soyer'den o karar sonrası ilk açıklama: Bize özgü değil!
İçişleri Bakanlığının seyahat için onay vermemesinin ardından konu Meclis’e ...
Dev ulaşım zirvesi: 35 ülke İzmir’de buluşacak
Büyükşehir Belediyesi, 35 ülkenin ulaşım konusundaki yetkili isimlerine ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva