HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Kasım 2016 Pazartesi - 17:34

İzmir ulaşımında grev seferberliği!

İZBAN'daki grev nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi bir dizi önlem aldı. İzmirlilerin grevden olumsuz etkilenmemesi için ESHOT ve İZULAŞ'ın yanı sıra İZDENİZ de, 8 Kasım sabahından itibaren geçerli olacak gerekli düzenlemeleri yaptı.

İzmir ulaşımında grev seferberliği!

İZBAN’da görev yapan personelin 8 Kasım Salı gününden itibaren grev kararı alması nedeniyle ESHOT ve İZULAŞ Genel Müdürlükleri bir takım düzenlemeler yaptı. Toplu ulaşımda yaşanacak sıkıntının asgari düzeye indirilmesi amacıyla, gerekli güzergahlarda grev süresince görev yapacak yeni hatlar açılacak, mevcut hatlar ise takviye edilecek. Grev süresince hizmet verecek tüm yeni hatlar sabah 06.00’dan itibaren hizmete başlayacak.

Kuzey aksı
Aliağa, Foça ve Yeni Foça’ya ulaşım talebinin karşılanması amacıyla Aliağa Aktarma Merkezi ile Egekent Aktarma Merkezi arasında 10 dakika sıklık ile hizmet verecek yeni otobüs hattı oluşturuldu. Ayrıca 800 No.lu Menemen Aktarma - Otogar ve 802 No.lu Egekent Aktarma - Konak hatlarının yanı sıra Egekent Aktarma Merkezi ile Bornova Metro Aktarma Merkezi ve Çiğli Aktarma Merkezi ile Montrö arasında hizmet verecek otobüs hatları oluşturuldu.

Ayrıca yolcu yoğunluğuna paralel olarak 800 no.lu Menemen Aktarma-Otogar ve 802 no.lu Egekent Aktarma-Konak hatlarına ilave otobüs tahsisi yapılacağı duyuruldu.

744 no.lu Foça-Hatundere Aktarma hattını kullanan yolcular “Helvacı Kavşağı'ndan”, 745 no.lu Yeni Foça-Biçerova Aktarma hattını ve 753 no.lu Gerenköy-Biçerova hatlarını kullanan yolcular “Yeni Foça yol ayrımından”, 752 no.lu Buruncuk-Hatundere Aktarma hattını kullanan yolcular ise “Yıldırım” durağından Aliağa Aktarma-Egekent Aktarma hattına erişim sağlayabilecekler.

Güney aksı
Torbalı (Tepeköy Aktarma Merkezi) ile Sarnıç Aktarma Merkezi arasında hizmet verecek şekilde yeni hat açılacak. Cumaovası ile Sarnıç aktarma merkezlerinde yer alan kent merkezi ve bağlantılı hizmet veren hatlara da ilave servisler tahsis edilecek.

Ayrıca oluşacak yolcu yoğunluğunun karşılanabilmesi amacıyla Alsancak, Halkapınar, Kemer ve Şirinyer bağlantılı otobüs hatlarına ilave servisler tahsis edilecek.

Torbalı (Tepeköy Aktarma Merkezi ile Sarnıç Aktarma Merkezi arasında 10 dakika sıklık ile hizmet verecek yeni otobüs hattı oluşturuldu.

Ayrıca, Menderes bölgesi yolcularının Cumaovası Aktarma Merkezi üzerinden kurduğu ulaşım bağlantısının sağlanması amacıyla 808 No.lu Cumaovası Aktarma-Esbaş aktarma hattına ilave otobüs tahsisi yapılacak.

Sarnıç Aktarma Merkezi bağlantılı 887 no.lu Sarnıç Aktarma - Konak, Halkapınar Metro bağlantılı 70 no.lu Şirinyer Aktarma - Halkapınar Metro, 90 no.lu Gaziemir-Halkapınar Metro hatları, Buca bölgesine toplu ulaşım hizmeti sunan 233 no.lu Esbaş Aktarma - Konak, 171 no.lu Tınaztepe - Konak, Torbalı ve Menderes bölgesine toplu ulaşım hizmeti sunan 701 no.lu Tekeli – Torbalı ve 808 no.lu Menderes - Esbaş aktarma hatlarına otobüs takviyesi yapılarak ek seferler konulacak.

Detaylı bilgi için www.eshot.gov.tr ve 320 0 320 no.lu iletişim hattından destek alınabilecek.

Vapur seferleri takviye edildi
İZDENİZ Genel Müdürlüğü ise uygulanacak normal sefer tarifesine ek olarak Karşıyaka ve Bostanlı iskelelerinde ikişer gemi hazır bekleterek yolcu yoğunluğuna göre sefer yapacak. Sabah ve akşam mesai saatlerinde sefer aralıkları 15 dakika olacak.

 
Erdoğan: Hepinizin adresini biliyoruz!
 
Denizli’de 2 kaymakam görevden uzaklaştırıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Piriştina ve Soyer'den o karar sonrası ilk açıklama: Bize özgü değil!
İçişleri Bakanlığının seyahat için onay vermemesinin ardından konu Meclis’e ...
Dev ulaşım zirvesi: 35 ülke İzmir’de buluşacak
Büyükşehir Belediyesi, 35 ülkenin ulaşım konusundaki yetkili isimlerine ...
Üçkuyular Semt Garajı otopark oluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yaz kent ormanına taşınan Üçkuyular ...
 
Çiğli’de girişimcilik kursları tam gaz
Çiğli Belediyesi’nin kendi işini kurmak isteyenlere yönelik olarak Bilim ...
Bornova’da üç bölgeyi rahatlatacak yeni yol
Bornova Belediyesi trafikte büyük rahatlama yaratacak yeni bir yol açmaya ...
Buca’nın ‘ses izi anıtı'nda sona doğru
2 bin metrekare alan üzerinde konumlanan, yan yollardaki düzenlemelerle ...
 
Karşıyaka’da Ata’nın anısına satranç turnuvası
Karşıyakalılar, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü “Ata’ya Saygı Satranç Turnuvası” ile anıyor.
'Yüzülebilir Körfez'e bilimsel bakış!
Büyükşehir Belediyesi, İzmir Akdeniz Akademisi tarafından "Akdeniz'in ...
Kınık Belediye Başkanı Doğruer ‘hayat’ bağışladı!
Kınık Belediye Başkan Dr. Doğruer anlamlı bir bağışa imza attı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva