HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Aralık 2018 Çarşamba - 11:17

Kocaoğlu'ndan grev çıkışı: İZBAN işçileri bu teklifi kabul etmeli!

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hizmete giren Karantina Vapur İskelesi'nden hareket eden ilk vapurun yolcuları arasındaydı. Saat 07.40'da Pasaport İskelesi'ne gitmek için hareket eden vapura binen Kocaoğlu, İZBAN grevine dair açıklamalarda bulundu. Kocaoğlu, işçilerin teklif edilen yüzde 26'lık ücret zammını kabul etmesi gerektiğini belirterek, vatandaşlardan da özveride bulunmalarını istedi. Kocaoğlu, bir yolcunun "Gönlünüzde bir aday var mı"sorusuna da, "İzmirli kimi istiyorsa o" sözleri ile karşılık verdi.

Kocaoğlu ndan grev çıkışı: İZBAN işçileri bu teklifi kabul etmeli!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZDENİZ Genel Müdürlüğü, Körfez ulaşımına yeni bir iskele ekledi. İZDENİZ, Mithatpaşa Sahili'ndeki Karantina Vapur İskelesi'nden ilk vapur seferi, bu sabah saat 07.40'ta Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da katılımıyla gerçekleştirildi. Vapurun ilk yolcuları arasında yer alan Kocaoğlu, yolcularla sohbet etti. Kocaoğlu'na Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve belediye bürokratlarının yanı sıra bazı partililer de eşlik etti. Neşeli olduğu dikkat çeken Kocaoğlu, İZBAN'da süren greve dair açıklama yaptı. İşçilerin örgütlü bulunduğu Demiryol-İş Sendikası İzmir Şubesi ile yapılan görüşmeleri hatırlatan Kocaoğlu, yüzde 26'lık ücret zammı önerdiklerini belirterek "Asgari ücretteki zammı önerdik, daha da başka bir şey veremeyeceğimizi söyledik. Sendika bugün kararını bildirecek. Eğer kabul ederse ki kabul etmesi lazım, kabul ederse İZBAN grevi bitecek. Kabul etmezse devam edecek" dedi.

- İZBAN’DA MASA DAĞILDI: YÜZDE 8 İÇİN ‘GREV’E DEVAM!

- GREVDE 17. GÜN: İŞTE İZBAN'IN VERDİĞİ SON TEKLİF!

'HİÇ ŞOV YAPMADIM'
Ülkenin ve ekonominin durumunun belli olduğunu söyleyen Aziz Kocaoğlu, söyle konuştu:

"Eğer başka yerde yüzde 26 zam almış birileri ya da o oranda durumu iyileşmiş insan varsa ona göre değerlendirilsin. Biz greve karşı değiliz. Bu sendika 70 yıl önce kuruldu. 70 yıldır 3 grev yaptı. Bu grevlerden ikisini İzmir'de yaptı. Aday olmayacağımı ilan ettim. Yüzde bilmem kaç verilirse verilsin, gittikten sonra parasını ben ödemeyeceğim. Ama başından beri kentin yararına, kentlinin yararına  çalışıp, verebilecek parayı vermek istedik. Hiç şov da yapmadım. İzmirli hemşehrilerimin parasını pulunu, onurunu korumak üzere 15 yıl çalıştım. Şimdi de grevde İzmirli'nin hakkını koruyorum. Grev nedeniyle büyük bir sıkıntı yok. Tabii ki eski rahatlık da yok. Eğer bir mücadele vereceksek, eğer kentlinin hakkını, İzmir'in hakkını koruyacaksak, hep beraber özveride bulunacağız. Ben nasıl direniyor da uğraşıyorsam, İzmirli hemşerilerim de biraz erken kalkacak, işinden biraz geç çıkacak. Zamana yayılacak ve İzmir olarak her zaman olduğu gibi dik duracağız, dayanacağız. Başka çaremiz yok."



İZBAN ZARARI ELEŞTİRİLERİNE YANIT
İZBAN çalışmadığı için kurumun ekonomik olarak zarara uğradığı yönündeki eleştirileri de  değerlendiren Kocaoğlu, şunları söyledi:

"Ulaşım kar etmez, ulaşımda kar diye bir şey söz konusu değil. Çalışmadığı için zarar etmiyor, kar ediyor. Eğer para açısından bakacaksak zarar etmiyor. Hizmet açısından bakacaksak başka. Ulaşım fiyatlarını arttıramadığımız için ve  düşük fiyatla bir de ücretsiz yolcu taşıdığımız için ulaşımda zarar ediyoruz. Çalışmadığımız zaman daha az zarar ediyoruz. Bizim öyle çalışmayalım da zarar da etmeyelim gibi bir düşüncemiz yok. Zaten çalışmak için İZBAN yapıldı. Daha da geliştirilmesi lazım. İZBAN'ın şuandaki potansiyeli ve İzmir'in potansiyeli günde 700 bin yolcudur. Biz şuanda ortalama 300- 320 bin civarında yolcu taşıyoruz. Daha iki misli kapasitemiz var. Bunu değerlendirdiğimizde, İZBAN belki kafa kafaya gelecek, zarar etmeyecek."

'İZMİRLİ KİMİ ADAY GÖRMEK İSTİYORSA O'
Aziz Kocaoğlu, vapurda seyahat eden bir yolcunun "Gönlünüzde bir aday var mı?" sorusunu da yanıtladı. İzmirli'nin ne istediğinin belli olduğunu kaydeden Kocaoğlu, "İzmirli'nin gönlündeki adayı, parti bulup çıkartıp, 'Buyurun adayımız bu' demesi lazım. Benim gönlümdeki önemli değil, ben faniyim. İzmirli'nin gönlündeki aday daha önemli. İzmirli kimi istiyorsa o" dedi. (DHA)

 
TÜSİAD Başkanı'ndan asgari ücret açıklaması
 
Çeşme turizmine termal bereketi
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 29 Aralık 2018 Cumartesi 20:01

İZBAN konusunda başkanın arkasındayız. ama diğer türlü kendisini başarılı görmüyorum.

Yorumu oyla      10      5  
mert 26 Aralık 2018 Çarşamba 23:41

BİZ YAKTIK SENDE YAK GEMİLERİ AZİZ BAŞKAN HER ZAMAN SENİN YANINDAYIZ..İŞİNİ BEĞENMEYEN İŞ ARASIN...

Yorumu oyla      10      5  
İlkeler 26 Aralık 2018 Çarşamba 22:24

Gittiğin kadar öde sistemindeki otobüslere ( Urla , Seferihisar ) AKTARMA GEÇERSİZDİR yazabilen İzmir BB sosyal belediye olabilir mi ?

Yorumu oyla      9      5  
Memur 26 Aralık 2018 Çarşamba 21:34

Memnun değiliz inşallah yeni başkan bütün yönetimi baştan aşağı değiştirir eshotu büyükşehiri izsuyu hak hukuk adalet liyakat istiyoruz servis yok çay yok klima yok izban yok çalışan ölsün mü?

Yorumu oyla      10      6  
Okan 26 Aralık 2018 Çarşamba 19:52

Ben oyumu ak partiye veririm her daim...tam bu durust adama verecektim aday degilim dedi bu chp kafasi bu adami da yedi ya...helal olsun...belediyenin parasini kendi cebindeki gibi dusunen zam fazla verirsem milletin hizmet hakkini gasp ederim diye dusunen bole bir vatan evladina oyum nasip olmayacak ya vicdani rahatsizligim bundandir...allah yolunu acik etsin mert adam....hakkini helal et...

Yorumu oyla      10      5  
Alsancakli 26 Aralık 2018 Çarşamba 19:33

Özel sektörde üç kuruş paraya köle gibi çalışan bir sürü insan var. Begenmiyorlarsa çıksınlar özel sektörde çalışsınlar, bu işçiler birilerine paspas olmus

Yorumu oyla      11      5  
İşte nokta yorum 26 Aralık 2018 Çarşamba 15:12

asgari ücrete % 26 vermiş devlet... sen sosyal sosyalist devrimci bir belediye başkanısın diyorsun ki % 22 çok!! bari sen yapma bunu aziz başkan..Çok güzel anlatmş olayı

Yorumu oyla      10      17  
tarkan 26 Aralık 2018 Çarşamba 14:03

net ücret dışında 800 tl civarında yol yemek yardımı alınmakta,izban işçisi neden bunu söylemiyor, ayıptır!!!milleti yanlış bilgilendiriyorsunuz

Yorumu oyla      29      7  
Bornovalı 26 Aralık 2018 Çarşamba 13:57

Toplu taşımada tüm dünya büyük şehirlerinde insanlar yer altında veya yer üstünde vasıtaya binmek için yürüyorlar.Metro istasyonu evinin 1 km yakınında ise evin değerleniyor.İnsanımız ise alışmış- vasıta değiştirmeden evinin önünde inmek/binmek istiyor.Madem şehirde yaşıyorsun günümüz şartlarına uyacaksın. Eskiden İzmir'de yollar Belediye otobüsleri ile doluydu. Bornovaya gitmek yerine İstanbul'a uçsan çok daha çabuk giderdin. KSK 'ye vapur beklerdin.vs vs vs Artık biraz yürüyecek ve vasıta değiştireceksin. Eğer güç geliyorsa kasabaya/köye yerleşeceksin. İzmir'de maalesef, malum sebepten, Buca ve Otogar yolcuları çok zorluk çekiyorlar.

Yorumu oyla      22      7  
sosyal demokrat 26 Aralık 2018 Çarşamba 13:25

asgari ücrete % 26 vermiş devlet... sen sosyal sosyalist devrimci bir belediye başkanısın diyorsun ki % 22 çok!! bari sen yapma bunu aziz başkan..

Yorumu oyla      17      26  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kent konseyleri Bornova'da buluştu
Ege Bölgesi ve Güney Marmara’da faaliyet gösteren Kent Konseylerinin çevre ...
Büyükşehir'den kar teyakkuzu!
Dün akşam saatlerinden itibaren kar yağışının etkilediği bölgelere müdahale ...
Karşıyaka'da ihtiyaç sahibi çocuklar için kadınlar matinesi
Karşıyaka Belediyesi tarafından yürütülen ve bugüne kadar 81 ilde 50 bin ...
 
Türkan bebek Bornova'da unutulmadı
Bulgaristan’ın Kırcaali kentinde 1984 yılında asimilasyon girişimlerine ...
Gaziemir’de nefes aldıran hizmet
Sağlık Köyü’ndeki Alzheimer-Demans Danışma ve Dayanışma Merkezi’nden yararlanan ...
Sığacık surlarına Avrupa Birliği'nden hibe
Seferihisar Belediyesi, SHELTER projesi ile AB’nin en önemli iklim değişikliği ...
 
İlk sefer başladı: Karantina yolcusu kalmasın!
Kent içi ulaşımda Körfez'den daha yoğun yararlanmayı hedefleyen İzmir ...
Kocaoğlu'ndan '05:30' buluşması
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sabah erken saatlerde ...
Başkan Selvitopu, Meclis Üyeleri Birliği’ne konuk oldu
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Türkiye Meclis Üyeleri ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva