HABERLER>POLİTİKA
16 Haziran 2017 Cuma - 08:44

Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşü: Parti örgütlerine mesajlar...

HP Genel Başkanı ve beraberindekilerin 'Adalet Yürüyüşü' devam ediyor... Grup Kahramankazan ilçesine ilerliyor. CHP lideri molada teşkilatına seslenerek provokasyon uyarısı yaptı, "Tahriklere kapılmayın. Bizim amacımız belli. Herkese adalet için yürüyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu nun yürüyüşü: Parti örgütlerine mesajlar...

Kılıçdaroğlu, Saray ilçesinde üç saat mola verdi. Kendisi için hazırlanan karavanda dinlendi.  Yürüyüşçülere kumanya dağıtılırken, dinlenme sırasında sık sık İzmir Marşı söylendi. Saat 15.00 civarında yeniden yola çıkan yürüyüşçülere Gazeteci ve Yazar Hasan Cemal ile DSP eski Genel Başkanlarından Zeki Sezer ile birlikte yeni yüzler de katıldı.

TAHRİKLERE KAPILMAYIN!
Kılıçdaroğlu, Kahramankazan tabelasının altında bir açıklama yaparak 15 Temmuz’da şehit olan 249 vatandaşı andı.  Partilileri de olası provokasyonlara kapılmamaları konusunda şöyle uyardı:  “Teşkilatımıza sesleniyorum. Tüm arkadaşlarımıza sesleniyorum, tahriklere kapılmayın, bizim amacımız belli. Herkese adalete için yürüyoruz”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nün 2. günü bu sabah 08.00'de başladı. Ankara'nın KahramanKazan İlçesine doğru yürüyüşe geçen Kılıçdaroğlu'nu, iki bin kişiyle başladığı ikinci günde kendisi ellerinde Türk bayraklarıyla yol boyu vatandaşlar karşıladı. Yeni katılımcılarla birlikte yürüyüşçülerin sayısı yaklaşık 7 bini buldu. 

YOĞUN GÜVENLİK
Polisin yoğun güvenlik önlemleri de devam ediyor. Kortejin önünde yer alan çevik kuvvet ekipleri yol üzerinde bekleyen herkesin üzerini arıyor. Ayrıca yol kenarlarındaki boş araçlarda da arama yapılıyor. Sol tarafta ise hem polis hem de parti araçlarıyla yürüyenlerin güvenliği sağlanıyor. Kortejin sorumluluğunu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba üstlenirken, yürüyüş düzenini ve sloganları denetliyor. Ana sloganı ise "Adalet" oluşturuyor.

İLK MOLA SUSUZ KÖY'DE
Kılıçdaroğlu ilk molasını 5.5 kilometrelik yürüyüşün ardından Ankara çıkışında Susuz Köy yakınlarında verdi. Bir ağacın altında, sandalyede yaklaşık yarım saat dinlenen Kılıçdaroğlu, vatandaşlarla sohbet etti. Yabancı basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Otoyol kavşağında Kılıçdaroğlu'nu vinçlere tutturulmuş, "Sen Anadolu'nun Kemalisin. Yalnız değilsin. Seninleyiz, peşindeyiz" yazılı devasa bir pankart karşıladı. Bu pankartı asan işçilerin ellerinde ise "Adalet" yazılı dövizler bulunuyordu.

DOKTOR VEKİLLER DE YÜRÜYOR
69 yaşındaki Kılıçdaroğlu ile birlikte yürüyenler arasında Doktor Milletvekilleri Aytuğ Atıcı, Mehmet Göker gibi isimler de bulunuyor. Ayrıca hem Kılıçdaroğlu hem de diğer yürüyüşçülerin olası sağlık sorunlarına karşın ambulans eşlik ediyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından İstanbul'a başlattığı yürüyüş kapsamında geceyi Batıkent'teki 75. Yıl Hipodromu yakınlarında kurulan kamp alanındaki karavanda geçirdi.

Yürüyüşün ikinci gününe saat 08.00'de başlayan Kılıçdaroğlu, öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Akılsız başın cezasına ayaklar çekermiş. CHP'liler aklını başına alsın." şeklindeki eleştirilerinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

"Eğer yürüyüşler yasal ölçüler içinde yapılıyorsa hiçbir şey olmaz. İnsanlar zaten sabah akşam yürüyorlar. Metroya, otobüse binerken yürüyorlar. İş yerlerine giderken, gelirken yürüyorlar. Yürümenin suç olduğunu da ben ilk kez duyuyorum. Böyle bir şey söz konusu değil. Tam tersine biz ülkemizde birlikte yaşamayı, barışı, huzuru, egemen kılmak için yapıyoruz. Sayın Bahçeli hiç meraklanmasın, onun da adalete ihtiyacı olacak. Hep birlikte adalet yürüyüşümüzü bu eleştirilere rağmen yerine getireceğiz."

"BUGÜN 22 KİLOMETRE YÜRÜYECEĞİZ"

Kılıçdaroğlu, yürüyüşle ilgili bir yorgunluk hissedip hissetmediğinin sorulması üzerine, "Şimdi hiç yorgunluk hissetmiyoruz dersek tabii doğru değil. Gerçekçi olmak lazım ama 'yorulduk' diye ah vah edecek halimiz de yok. Son derece dinamik, sabah yolumuza devam edeceğiz. Akşam dinlendik zaten. Müzik de vardı. Tulum müziği değil mi? İnsanlar eğlendiler. Keyifli bir akşam geçirdik. Şimdi yolumuza devam edeceğiz." dedi. 

Dün dinlenmeden uzun bir yürüyüş gerçekleştirdiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, bugünkü yürüyüşte belli etapların dinlenilerek geçirileceğini, sonra asıl hedefe ulaşılacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, bugün toplam 22 kilometrelik bir yürüyüş planladıklarını vurgulayarak, "Yürüyüşe değişik illerden katılımlar da olacak. Güzergah üzerinden katılımlar olacak. Dolayısıyla mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam yaptığı konuşmada Rabia ifadesini hiç kullanmadığının hatırlatılması ve "Sizin tavsiyeniz üzerine mi kullanmadı?" sorusunun yöneltilmesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Tavsiye değil de eleştiriden herhalde çekindi. Çünkü benim yaptığım eleştiri haklı bir eleştiri. Rabiayı ilk kez dillendiren o. Rabia işaretini kullanıyorum diyen o. Şimdi vazgeçen yine o. Klasik bir Erdoğan tarzı." değerlendirmesini yaptı. (AA)

 
ABD'den korumalara tutuklama kararı ile ilgili açıklama
 
Depremzedeler için 98 konteyner ev
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
VAROL ZENGİNOBUZ 16 Haziran 2017 Cuma 17:24

Hükümet, memlekete kanunu egemen kılmak ve adaleti iyi dağıtmakla yükümlüdür. Bu nedenle adalet işi çok önemlidir… Adli siyasetimizde izlenecek amaç, öncelikle halkı yormaksızın süratle, isabetle, emniyetle adaleti dağıtmaktır. İkinci olarak toplumumuzun bütün dünya ile teması normal ve zorunludur.Mustafa Kemal ATATÜRK

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Bir taraftan hukuka saygı denip...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir yandan hukuka saygı deyip hukuku çiğnemek ...
CHP'den MHP lideri Bahçeli'ye sert tepki!
CHP’li Tekin Bingöl, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin CHP’nin ’Adalet Yürüyüşü’ne ...
CHP'li Oran'dan 'muhalefete gözdağı' değerlendirmesi
CHP Çeşme İlçe Başkanı M. Ekrem Oran, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun ...
 
'Adalet Yürüyüşü'ne Akşener'den flaş yorum
Eski MHP Milletvekili Meral Akşener resmi Twitter hesabından CHP Genel ...
Bahçeli'den CHP'ye: Akılsız başın cezasını...
MHP lideri Bahçeli, CHP'nin Enis Berberoğlu'nun tutuklanması nedeniyle ...
Saadet Partisi'nden Berberoğlu açıklaması
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "alınabilecek farklı ...
 
'Adalet Yürüyüşü'ne İzmir desteği!
CHP İzmir İl Örgütü, vekil Enis Berberoğlu’nun tutuklanması kararını bugün ...
İzmirli başkanlar Ankara’ya gitti
Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ...
Enis Berberoğlu'nun tutukluluğuna itiraz
MİT TIR'ları görüntülerinin yayınlanmasına ilişkin davada 25 yıl hapis ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva