HABERLER>EGE
16 Haziran 2017 Cuma - 08:47

Depremzedeler için 98 konteyner ev

Manisa'nın Saruhanlı İlçesi'nde geçen 27 Mayıs'taki 5.1 büyüklüğündeki depremde evleri hasar gördüğü için yaşamlarını çadırda sürdüren deprem mağdurları için AFAD tarafından 98 konteyner ev kuruldu.

Depremzedeler için 98 konteyner ev

Saruhanlı'da 27 Mayıs'ta meydana gelen deprem, Gölmarmara'nın Tiyenli ile Saruhanlı'nın Kumkuyucak mahallelerinde ağır hasara neden oldu. Evleri ağır hasar gören ve yıkılan vatandaşlar, kurulan çadırlarda yaşamaya başladı. Hava sıcaklıklarındaki artışla çadırların çok sıcak olduğundan şikayet eden ve ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını dile getiren vatandaşlar için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından 98 adet konteyner evin kurulumuna başlandı.

BAYRAMI KONTEYNER EVLERDE GEÇİRECEKLER
AFAD Manisa Müdürü Bekir Şen, konteyner evin kurulumunun yapıldığı yerlerde inceleme yaptı. Şen, "Gölmarmara ve Saruhanlı ilçelerinin mahallelerini etkileyen deprem bölgemizde 200'ün üzerinde evde ağır hasar meydana getirdi. İlk geceden itibaren çadırları kurduk. İHH ve MAT personelleriyle birlikte çadırlarda çalışma yapıldı. Tiyenli, Kumkuyucak, Lütfiye mahallelerinde 220'nin üzerinde çadır kurduk. Çadır yaz döneminde geçici bir barınma yöntemi. İkinci evi olmayan, belirli şartları taşıyan ihtiyaç sahibi 98 aileye konteynır kuruyoruz. Mütevelli Mahallesi'nde 12, Kumkuyucak'ta 6, 10 adet Lütfiye'de, 50 adet Tiyenli'de ve Beyoba, Sazoba gibi mahallelerde çalışmalar yapılıyor. Şu ana kadar 50 konteyner ev kuruldu. Saruhanlı Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve Gölmarmara Belediyesi tarafından altyapı ve elektrik sistemi tamamlanarak 98 ailemizi konteynerlere alacağız" diye konuştu.

Ağır hasarlı 220 evde yıkım çalışmalarının başladığını dile getiren Şen, konteynerlerin 2 odadan oluştuğunu, içinde banyo ve tuvaletlerin olduğunu belirtti. Şen, konteynerlerin, daha önce Van depreminde kullanılan konteynerler olduğunu kaydetti.

DEPREM MAĞDURLARINA CAN SUYU
Depremde mağdur olan insanlar için AFAD'ın can suyu niteliğinde para yardımında da bulunduğunu aktaran Şen, daha önce 21 Nisan'da Saruhanlı Mütevelli'de ve Selendi'de meydana gelen 5.1 şiddetindeki depremde evleri zarar gören vatandaşlar için maddi yardım yapılacağını söyledi. Şen, "Saruhanlı'da ve Selendi'de olan depremler için para talep edildi. Başbakanlıktan onaylandı. Afet acil durum harcama kaleminden Manisa emrine geldi. Selendi ve Saruhanlı kaymakamlıklarına gönderildi. Kaymakamlıklar ya prefabrik ev için kullanacaklar ya da acil ihtiyaçlar için nakit olarak verilecek. Ağır hasarlı evlere 5- 6 bin, hafif hasarlı evler için de 2 bin nakdi yardım yapılacak. Toplamda 1 milyona yakın bir para geldi. Burası ile ilgili gerekli talepler de yapıldı" diye konuştu.

'KORKUYU ÜSTÜMÜZDEN ATAMADIK'
Yaşamlarını çadırda sürdürdüklerini anlatan 3 çocuk annesi Eylem Akgüleç, gözyaşlarını tutamadı. Akgüleç, "Çadırlar çok sıcak. Duramıyoruz. Şu an konteynerler geldi, orada rahat edeceğiz. Depremde evin içinde kilitli kaldım, çocuklarım çok ağladı. Kolay değil, Allah bir daha bize yaşatmasın. O korkuyu üzerimizden atamadık" dedi.

Hasta eşiyle birlikte yaşarken depremde evini kaybeden 85 yaşındaki Nilüfer Çetin de gözyaşlarını tutamadı. Çetin, depremin ardından bir hafta bir şey yiyemediğini belirterek, konteynerlerin kurulmasından dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Nilüfer Çetin, "Bir tek can kaybı yok, ona şükrediyoruz. Evim gitti" diyerek gözyaşlarına boğuldu. (DHA)

 
Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşü: Parti örgütlerine mesajlar...
 
Cübbeli'ye Adil Öksüz sorgusu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2 çocuğa tacizden tutuklandı, evi taşlandı!
Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde, iki kız çocuğuna elle cinsel tacizde ...
Emekli polis cami bahçesinde canına kıydı!
Denizli'nin Çivril İlçesi'nde emekli polis memuru 54 yaşındaki Ünsal Aydın, ...
Domuzdan kaçarken fenalaşan genç öldü
Muğla'nın Bodrum ilçesinde, arkadaşıyla gittiği parkta karşılaştığı domuzdan ...
 
Manisa'da CHP'lilerden 'adalet' yürüyüşü
CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki göstermek ...
Ustaya kızıp kendini ve otomobilini yakmaya kalktı!
Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 35 yaşındaki Ahmet Ç. tartıştığı boya-kaporta ...
Çocuğa alkol ve sigara içiren bir 'baba' daha ortaya çıktı!
Aydın'da inşaat işçisi A.B., 3 yaşlarındaki çocuğuna sigara ve içki içirirken ...
 
Manisa'da FETÖ'den 16 tutuklama
Manisa'daki FETÖ/PDY soruşturmasında, aralarında polislerin de bulunduğu ...
Manisa'da genç futbolcunun korkunç sonu: Çadıra girince...
Manisa'nın Salihli ilçesinde, yağmurdan korunmak için girdikleri çadıra ...
Aydın'ı sağanak vurdu, dereler taştı!
Aydın'ın Koçarlı İlçesi'nde etkili olan sağanak yağmur nedeniyle Engelli ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva