HABERLER>POLİTİKA
15 Haziran 2017 Perşembe - 11:49

'Adalet Yürüyüşü'ne İzmir desteği!

CHP İzmir İl Örgütü, vekil Enis Berberoğlu’nun tutuklanması kararını bugün İzmir Büyükşehir Belediye Binası önünde toplanarak protesto etti. Protestoya yüzlerce kişi katıldı.

 Adalet Yürüyüşü ne İzmir desteği!

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ – CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanması kararı protesto ediliyor. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a adalet yürüyüşü başlatılırken açıklamasının ardından İzmir İl Örgütü de eylem kararı aldı.

-İZMİR'Lİ BAŞKANLAR ANKARA'YA GİTTİ

İzmir Büyükşehir Belediye binası önündeki eylemde konuşan CHP İzmir İl başkanı Asuman Ali Güven şunları söyledi:

"16 Nisan’ı hep birlikte yaşadık. Şu an burada o arkadaşlarımla birlikte adalet istiyoruz. Türkiye’de hukuk istiyoruz. Parlamenterlerin özgürlüğünü istiyoruz. Sesimizi haykırmak için hep birlikte buraya toplandık. Halkın oylarıyla meclise girmiş değerli milletvekillerinin hukuk adına sözde suç işledikleri söyleniyor ve tutuklanıyor. Yargısız bir şekilde sözüm ona yargılanarak cezaevine konuyor. Bu hukuksuzluğa, bu adaletsizle dur demek için ‘İzmir’den adalet istiyoruz’ sesini haykırmak için buradayız.

Başlatılan yürütülen faşist uygulamalar, arkadaşlarımızı, gençlerimizi, milletvekillerini cezaevlerine göndermeler, gözaltına alınmalar, tutuklanmalar cumhuriyet Türkiye’sine yakışmamaktadır. Bugün ülkemizdeki bu uygulamalar dünyada hepimizi rencide etmekte ve üzüntü içine sokmaktadır.

BÖYLE HUKUKSUZLUK ANCAK TEK ADAM REJİMLERİNDE OLUR!
Böyle antidemokratik bir uygulama ve hukuksuzluk dünyada ancak parlamentosu olmayan faşist diktatörlük ve tek adam rejimlerinde olur. Biz onun için 16 Nisan’da tek adam rejimine hayır dedik. Türkiye’nin kazanmasına rağmen birtakım hilelerle bu kazanımımızı elimizden aldılar. Ama biz direne direne kazanacağız.

İZMİR OLARAK YANLARINDAYIZ

Bugün Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Ankara’dan yeni bir demokrasi mücadelesi ve adalet yürüyüşünü başlatıyor. İstanbul’a sürecek bu yürüyüşü hep birlikte destekliyoruz. Tüm arkadaşlarımıza selam yolluyoruz. İzmir olarak yanlarındayız. Gideceğiz ve onlara gereken desteği vereceğiz. Artık bu yürüyüşü demokrasinin zaferiyle sonuçlanacaktır. Bu mücadeleye yürekten inanıyoruz.  Hayır bileşenleri burada. Hep birlikte büyük mücadele verdik. İzmir’de ortalama yüzde 69 rakamıyla İzmir’de bir zaferi başardık. Her türlü baskıya rağmen bunu yaptık. İzmir haykırışını gösterdi. Şimdi bunu devam ettirmekle görevliyiz. Bu aldığımız oyu daha yükseklere hep birlikte çıkararak 2019’da zafer yazmakla İzmir olarak görevliyiz. Dağılmayacağız. Birlikteliğimiz, dayanışmamız, yol arkadaşlığımız devam edecek.

BUNLAR KAĞITTAN KAPLANDIR!
İlk yapılacak seçimde inşallah oylarımızı daha da güçlendirerek Türkiye’de yeni iktidarın yolunu açacağız. Hep birlikte direne direne kazanacağız.  Bir üstadın lafı var. Emperyalizm kağıttan kaplandır. Bunlar da kağıttan kaplandır. Bunları bir seçimde alaşağı etmek kolaydır. Yeter ki güç birliği yapalım. Onları mutlaka yaptıklarının hesabını vermek durumunda bırakacağız.  Seçilmiş tüm milletvekilleri derhal serbest bırakılmalıdır. Parti ayrımsız söylüyorum. Tüm parlamenterler serbest bırakılmalıdır. Böyle bir uygulamayı kabul etmiyoruz. Enis Berberoğlu 25 yılla yargılandı. Niçin tutuklandı? Doğruları söylediği için toplumu aydınlattığı için tutuklanmıştır. Böyle bir yargı, hukuk sistemi olur mu? Olamaz. Bunun altında kalacaklar. Yaptıklarının hesabını yargı önünde verecekler, vermelidirler. Biz bunu başarmalıyız.

2019’A KADAR ALANLARDAYIZ!
2019’da seçim var. Erkene de alabilirler. Fark etmez. Tüm Türkiye olarak bazı programlarımız var. Bunları ilan edeceğiz. Bundan sonra 2019’a kadar alanlardayız. Hep birlikte sokaklardayız. Ciddi şekilde bu siyasi iktidar çok arkadaşımızı mağdur etti. İşinden, okulundan etti. Birçok mağduriyet yaşadı. Bunların hepsine sahip çıkıyoruz. Bunların bir gün mutlaka hukuk önünde gereken cezaları almalarını sağlayacağız. Tüm arkadaşlarımızın haklarını iade edeceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. İzmir’deki birlikteliğimiz Türkiye’de çok büyük bir güce dönüşecek. Gezi ruhunu tekrar yakalayacağız. Bu iktidarı alaşağı edeceğiz. Biz kendine inanan, kendine güvenen, mücadele azmi yüksek, devrimci insanlarız. Biz Atatürk’ün çocuklarıyız. Biz kimseden korkmayız. Kimse bizi baskıyla sindiremez. Buna kimsenin gücü yetmez. Sarayın da AKP’nin de yandaşların da gücü yetmez.  2019’da partimiz diğer partilerle birlikte hayrı bloku olarak bu iktidarı alaşağı etmeyi başaracağız. Bu ülkede adaleti hukuku tekrar geri getireceğiz. Hakimlerin savcıların mahkemelerin olduğunu tekrar göstereceğiz. Parlamentonun olduğunu göstereceğiz. Biz hayır bileşenleri olarak varız ve birlikteyiz. Faşizmi her alanda toprağa gömeceğiz. 

İzmir’de eylemin adresi ise İzmir Büyükşehir Belediye binası oldu. Eyleme İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP PM üyeleri Mustafa Moroğlu ve Sevda Erden Kılıç, eski il başkanı ve milletvekili Alaattin Yüksel, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, sendika temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.

 
İzmirli başkanlar Ankara’ya gitti
 
Nobel ödüllü Aziz Sancar'dan dünyada bir ilk daha
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Halk 15 Haziran 2017 Perşembe 15:13

Bu ülke zaten özgür 15 sene önce kızlarımız başı kapalı diye üniversite ye giremezken şimdi açıkta kapalıda giriyor o zaman nerdeydiniz eyy chp adıl siz iktidar olsanız adalet özgürlük yok olur bu ülkede batının hdp si oldunuz

Yorumu oyla      14      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli başkanlar Ankara’ya gitti
Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ...
Enis Berberoğlu'nun tutukluluğuna itiraz
MİT TIR'ları görüntülerinin yayınlanmasına ilişkin davada 25 yıl hapis ...
Erdoğan: Bekledikleri bahar hiç gelmeyecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis tören alanında, TBMM Başkanı ...
 
Valilikten CHP yürüyüşü ile ilgili açıklama!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun bugün saat 11.00'de başlatacağını söylediği ...
Kılıçdaroğlu: Hakimin 'h' harfine bile güvenmiyorum!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk ekranlarındaki "Ne Oluyor?" ...
CHP İzmir Berberoğlu için sokağa çıkıyor!
CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında MİT'e ait TIR'ların durdurulmasıyla ...
 
MHP'den Berberoğlu açıklaması geldi!
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, gazeteci kimliğine sahip bir milletvekilinin ...
Kılıçdaroğlu'ndan flaş karar: Yarın başlıyor!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından ...
AK Partili Kaya meclis kürsüsünde: Göztepe için tarihi konuşma!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Göztepe'nin kuruluşunun ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva