HABERLER>POLİTİKA
12 Eylül 2014 Cuma - 10:54

Kılıçdaroğlu’ndan ‘rakı masası’ ve ‘umre’ açıklaması

CHP lideri Kılıçdaroğlu, genel başkan seçildiği kurultayda dikkat çeken ''Rakı masasında ülkeyi kurtaranlardan bu partiyi temizleyeceğim' sözü için ''Aklımda yoktu o anda çıktı'' dedi. Umreye gittiğini de açıklayan Kılıçdaroğlu, ''Gösteriş için ibadet olmaz'' ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’ndan ‘rakı masası’ ve ‘umre’ açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk Gazetesi'nden Balçiçek İlter'e konuştu.
 
Kılıçdaroğlu'nun önemli açıklamalarından bazıları şöyle:
 
MASADA İLK KEZ ÜNİVERSİTE ÇAĞINDA YEMEK YEDİM
Ortalama bir memur çocuğuyum ben. Annem ve ablalarım okuma yazma bilmez. Yedi kardeşiz tek üniversiteye giden benim. Masada ilk kez üniversite çağında yemek yedim. Dolayısıyla Anadolu çocuğuyum, benim halkı anlama durumum yok, ben halkım zaten. O yüzden açık aranıyor, bazen Alevi kimliğimle vurulmaya çalışılıyor, oysa hiçbir önemi yok. Ben bu toprakların çocuğuyum.
 
KAVGA ÇIKAR MI DİYE ENDİŞELENDİM
Kurultayda Muharrem İnce ile yan yana oturmayı da ben istedim. Bitince, önceden planlamadım ama “Çağırsam kürsüye gelir misiniz’’ diye sordum, o da “Evet’’ dedi, geldi. Bunlar güzel görüntüler. En büyük endişem provokasyon olur mu, kavga çıkar mı diyeydi. Olmadı.
 
İNCE'NİN BU KADAR OY ALMASINI BEKLİYORDUM
Muharrem İnce'nin bu kadar oy almasını ben şahsen bekliyordum.
 
KABİNDE İMZASINDAN CAYANLAR BENİ RAHATSIZ ETTİ
Beni rahatsız eden, bana destek vereceklerini söyleyip imza atanların kabinde imzasından caymış olmaları. İkiyüzlü bir siyaseti ben partililerime yakıştıramıyorum.
 
ŞAŞIRDIM
Şaşırdım. Beklemiyordum. İkiyüzlü siyaset bırakmamız gereken bir siyasettir.
 
SOSYAL DEMOKRATIM
Sosyal demokratım derim. İnsanı siyasetin merkezine alan ve onun sorunlarını çözmeye adamış bir siyaset anlayışından yanayım. Üstelik bu Müslümanlık’la yüzde yüz örtüşen bir siyaset anlayışıdır. Peygamberimiz ne diyor? ‘’Komşusu açken tok yatan bizden değildir.’’ Bitti. Bizim felsefemiz. Sosyal demokrasiyi bundan daha iyi tanımlayacak ikinci bir cümle yoktur.
 
RAKI CÜMLESİ AKLIMDA YOKTU
Aklımda yoktu, o anda çıktı. Konuşurken. Ama sanki bütün rakı içenlere karşıymışız gibi bir eleştiri de geldi, yok öyle bir şey. İsteğim şu, arzum da şu; ben kimsenin özel hayatına ne kendim ne de parti olarak müdahale etmem. Özel hayat kutsaldır, saygılıyım, ama CHP kimliği taşıyanlar çalışmalı, enerjilerini halk arasında, halka görüşlerini, projelerini anlatarak geçirmeliler. İsteğim bu.
 
ÖZEL HAYATIM
(Siz rakı mevzuunu açınca, rakı içerken fotoğraflarınız yayıldı ortaya sorusuna) O benim özel hayatım, niye müdahale ediliyor ki...
 
UMREYE GİTTİM
Gösteriş için ibadet olmaz. Ben umreye de gittim ama çıkıp söylemedim, ayıp bir şey bu.
 
'TIPIŞ TIPIŞ SANDIĞA GİDECEKLER' SÖZÜ
Gaf değildi. Koşullarımızdan, baskılardan söz edeceksiniz, demokrasinin gittiğinden söz edeceksiniz, sonra “Ben İhsanoğlu’nu beğenmiyorum’’ diyeceksiniz. Bu doğru değil. Demokrasiden yana tercih yapacaksanız Ekmeleddin Bey’i seçecektiniz.
 
İNSANIM BEN
İnsanım ben, duygularımı dile getirmek zorundayım. Günün 24 saati çalışıyorsam seçmenin de “Bu adam çalışıyor’’ demesi lazım. Yazın sıcağında Anadolu’yu karış karış geziyorsam, kişisel kariyer için gezmediğimi bilmesi lazım. Ben bu ülkenin aydınlığı, çocukları için mücadele ediyorum. Sen de bir zahmet gelip oyunu kullan ve ahkâm kesmeyi bırak, bunun için söyledim. Tatilllerini bırakıp gelenlere şükran borçluyum orası ayrı. Bu sözümden onlar alınganlık göstermesin lütfen.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KÖLE DÜZENİ 12 Eylül 2014 Cuma 14:28

bu ülkede 15 milyon insan o da bulabilirse asgari ücretle köle gibi günde on iki saat sanayi veya toprak ağalarına çalışıyor,insanların türkiye de asgari ücretle köle gibi çalıştırıldıklarını bizzat çalışma ve sosyal güvenlik bakanı sayın faruk çelik 11 eylül 2014 günü kendi ağzından ulusal televizyon kanallarına açıklamıştır, asgari ücretin neti 891 tl dir,bu rakam resmi olarak açıklanan açlık sınırının altında bir ücrettir bu da demek oluyor ki çocuklarıyla birlikte yaklaşık 30 milyon insan yatağa akşam yarı aç yarı tok giriyor,ne demiş sayın kılıçdaroğlu komşusu aç iken tok yatan bizden değildir diyor,sayın kılıçdaroğlu,ben şimdi sokaktaki sıradan normal vatandaş olarak,sayın kılıçdaroğlu ve diğer sayın milletvekillerine sesleniyorum,bir asgari ücretlinin ondört ön beş katı maaş alıyorsunuz,sıradan gariban vatandaşın yararlanamadığı her türlü özel haklar sizde,bu kadar fakirliğin işsizliğin köleliğin ezilmişlerin olduğu,bu kadar gelir dağılımını bozuk olduğu, çöpten ekmek toplayanların olduğu,akşam üstü pazarlarda geç vakitlerde pazar dağıldıktan sonra kalan artık sebze ve meyveleri toplayan yüzlerce insanın pazar yerlerinde dolaştığı bir ülkede sizler ülkede insanların aldığı ortalama ücretlere göre aldığınız bu çok anormal yüksek maaşlardan hiç rahatsız olmuyormusunuz,içiniz rahatmı SÖYLEYİN allah AŞKINA,İÇİNİZ RAHAT İSE BRAVO SİZE ...............çok değerli milletvekillerimizden bir kişi bile çıkıp evet biz ülkenin mevcut ekonomik yapısına göre diğer insanlara göre çok anormal yüksek maaş alıyoruz ve bu yanlıştır.ben milletvekili olarak bundan rahatsız oluyorum derse geleceğim onun elini öpeceğim...........hepinize saygılarımla, vekili bey gibi yaşatan ama kendisi ay sonunu getiremeyen sıradan yüksek okulu mezunu emekli bir yurtsever vatandaş,vekili secen adına asil denen,ama bu bozuk ekonomik ve sosyal düzende asillikle alakası olmayan yaşama mahkum edilen bir yurttaş...........

Yorumu oyla      13      5  
Belediyeci 12 Eylül 2014 Cuma 11:52

Genel Başkanımız ne derse doğrudur. Gerekirse tıpış tıpış gider oy kullanırız.

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’de ‘balyoz’ indi: Disiplin rüzgarı!
Yerel seçim aday belirleme süreci ve sonrasında başlayan geniş çaplı harekat ...
Erdoğan’dan damadı dövülen komutana ‘geçmiş olsun’ dileği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Çankaya Köşkü'nde ilk kez kuvvet ...
Erdoğan’a yeni genel sekreter
Mustafa İsen'in yürüttüğü Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği görevine ...
 
Eski PM Üyesi Dilekçi’den CHP İl Yönetimine sert sözler!
Son kurultayda yapılan PM seçimlerinde liste dışı kalan Dilekçi kişisel ...
Erdoğan'ın ilk onayı Torba Yasa'ya
Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı olduktan sonraki ilk yasa onayını ...
Flaş! CHP YDK'sı seçimini yaptı: Yeni başkan...
CHP'de kurultay sonrasında yeni görevlendirmeler belli olmaya başladı. ...
 
Çelik Soma soruşturmasına neden izin vermedi?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, “Tüm müfettişlerin soruşturulmasıyla ...
Gökçek’e jet cevap: Gelsin bunu içsin!
CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, TBMM'de düzenlediği basın toplantısına, ...
Flaş! Demirtaş'tan 'ortak ordu' açıklaması
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Kürtlerin Türkiye'de değil, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva