HABERLER>POLİTİKA
8 Mart 2018 Perşembe - 14:16

Kılıçdaroğlu'ndan Kuşadası'na 8 Mart çıkarması... Çerçioğlu'na 2019 için açık çek!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde düzenlenen “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” programında, kadın muhtarlarla buluştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu öven Kılıçdaroğlu, 2019'da Çerçioğlu'na desteklerinin süreceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu ndan Kuşadası na 8 Mart çıkarması... Çerçioğlu na 2019 için açık çek!

EGEDESONSÖZ - Başkan Çerçioğlu’nun, Aydın’ı “marka kent” haline getirmek için çalıştığını  hatırlatan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Aydın’da katılımcı demokrasi var. Bakın başkanımız Özlem Çerçioğlu projelerini hayata geçirirken ne yapıyor? Önce halka soruyor” dedi.

Konuşması sırasında Başkan Çerçioğlu için “Topuklu Efe” unvanını da seslendiren Kılıçdaroğlu, Başkanımız hizmetlerini anlattı, daha da yapacak. İnşallah önümüzdeki dönemde de hizmet etmesi için elimizden gelen desteği de kendisine sağlayacağız" dedi. 

Kılıçdaroğlu, “Belediyeye ait arazide Başkan Çerçioğlu vatandaş için sandık koydu, “Burayı ne yapalım?” diye demokratik bir şekilde sordu. Siz de Muhtarsınız, mahallenizde yeşil alan var ve imara açılıyor. Sizin hiç haberiniz olmuyor. Biz ne düşünüyoruz? Eğer bir mahalle ile ilgili belediye meclisinde karar alınacaksa, mahallenin muhtarı karar süresince belediye meclisine katılmalı, söz ve karar sahibi olmalı. Seçimle mi geldi muhtar? Seçimle geldi. Niye karar sahibi olmasın? Kendi mahallesiyle ilgili karar alınacak muhtarın haberi yok. Gelsinler bunu da değiştirelim. Mahallede yeşil alan imara açılacak niye referandum yapmazsınız? Belde halkına niye sormazsınız? AVM mi olsun, yüzme salonu mu olsun, kültür salonu mu olsun? Bizde en temel konularda referandum yapılmaz. Referandum en temel konularda olması gerekir. Oturur vatandaş kararını verir.” diye konuştu.

- CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU, İZMİR'DE... BAŞKAN KOCAOĞLU'NA SÜRPRİZ ZİYARET!

CHP Lideri, bugünün Türkiyesi’nde çalışma hayatının içinde erkek ile birlikte mücadele eden kadınlar olduğuna işaret etti, “Ama eğer bir kriz yaşanırsa ilk işlerine son verilenler yine kadınlar oluyor. O zaman kadınların ekonomide çok daha güçlü olması lazım. Ve kadınların dişe diş göze göz mücadele etmesi lazım” dedi.

“Kadına yönelik şiddet son 15 yılda yüzde 1400 arttı. Ne oluyor bize? Çocuk evlilikler neden oluyor?” diye soran Kılıçdaroğlu, “Eğer kadınlar yeniden ayağa kalkabilirlerse, yeniden hak mücadelesi başlatabilirlerse biz 2019'u cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıran bir yıl olarak göreceğiz. 2019 benim için ne kadar önemliyse kadınlar için o kadar önemlidir” dedi.

CHP’nin parti tüzüğünde yüzde 33 cinsiyet kotası olduğunu hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu, “Şimdi buradan bütün siyasal partilere açık ve net çağrıda bulunuyorum. Gelin siyasi partiler yasasını değiştirelim, cinsiyet kotasını en az yüzde 33 olarak parlamentodan geçirelim” ifadesinde bulundu.

CHP Genel Başkanı, coplarla, tekmelerle, biber gazlarıyla kadınların susturualamayacağını belirtti, “Kadınlar hak hukuk adalet istiyorlar. Çocuklarının daha iyi okullarda okumasını istiyorlar. Bozulan eğitim sisteminin düzelmesini istiyorlar. Kadınlar, kadınlara yapılan muameleye bakın. Gözaltına alınıyor kadın, üç günlük çocuğu, normalde kadının emzirmesi lazım, üç gün göstermediler. Kıyameti kopardık da çocuğu götürdüler annenin yanına. Bunun acı vicdansızlıktır. Eğer demokrasimiz işgal altındaysa, bu işgalden demokrasiyi kurtaracak olan sizlersiniz” diyerek sözlerini tamamladı.

 
Flaş haber! Cinderes merkezi ele geçirildi
 
Kemalpaşa'da 8 Mart kutlaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Gaziemir'in kadınlarından anlamlı 8 Mart videosu
CHP Gaziemir İlçe Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü ...
AK Partili Sürekli: Kadın yoksa toplumun yarısı yoktur!
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, “Kadınlar; geleceğimizin ...
Kılıçdaroğlu, İzmir'den sadece o isme görev verdi!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tüzük komisyonuna İzmir’den PM Üyesi ...
 
MHP'den CHP'nin randevu talebine ret!
Son dakika haberine göre, MHP, CHP'nin seçim güvenliğini görüşmek üzere ...
''Eylem planımız bugün hayata geçecek''
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, Kaya, Habertürk TV'de gündeme ilişkin ...
AK Parti İzmir İl Başkanı Şengül'den 8 Mart mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için bir mesaj yayınladı.
 
AK Parti İzmir'de 4 ilçede daha mevcut başkanlarla yola devam!
AK Parti İzmir İl Teşkilatı'nda kongre süreci devam ediyor. Yapılan değerlendirmelerin ...
CHP’li Balbay’dan tüzük ve taslak çıkışı: Damarları açıyoruz!
İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, genel merkez tarafından hazırlanan ...
Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde İzmir siyasetine mercek!
Her yıl 8 Mart’ta pek çok kesim tarafından kutlanan ‘Dünya Emekçi Kadınlar ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva