HABERLER>POLİTİKA
21 Nisan 2019 Pazar - 17:39

Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama: 1 milim geri adım atmayacağım!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Çubuk ilçesinde yaşadığı fiili saldırıya ilişkin olarak CHP Genel Merkezi'nde açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "Onlar sanıyorlar ki, CHP'nin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu biz saldırınca geri adım atacak, 1 milim adım atmayacağım. . Bu ülkenin dirliğini ve bütününü hepimiz savunuyoruz. Bu ülkenin çakıltaşını bir kişiye feda etmem, vermem. Bu ülke için canını verecek birisi varsa onun adı Kemal Kılıçdaroğlu'dur" dedi.

Kılıçdaroğlu ndan ilk açıklama: 1 milim geri adım atmayacağım!

Olağanüstü Merkez Yönetim Kurulu toplantısından önce Kılıçdaroğlu, parti binasın önünde bekleyen CHP'lilere konuşma yaptı. 

CHP lideri Kılıdaroğlu, kendisine yapılan saldırının Türkiye'nin birliğine ve bütünlüğüne yapılmış saldırı olduğunu söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: 

Hiç kimse unutmasın... Kuruluş ve kurtuluşun partisi olan CHP’nin genel başkanıyım. Kuvayı Milliyecilerin partisinin genel başkanıyım. Hiçkimse unutmasın... 82 milyonu kucaklayan bir partinin genel başkanıyım. Şavşat'tan Ardanuç'a giderken PKK terör örgütünün saldırısına uğramıştım, aynı saldırının benzerini bugün yaşadım. Onlar sanıyorlar ki CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu biz saldırınca geri adım atacak, bir milim geri adım atmayacağım. Bu ülkenin birliğini ve bütünlüğünü savunuyoruz. Bu ülkenin çakıl taşını bir kişiye vermem. Canını verecek kişi varsa onun adı Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Şehitler bizim onurumuzdur. Hepimizin yüreğinde acı duyulur. Şehitliğin yüce bir mertebe olduğunu hepimiz biliriz. Benim şehit cenazesine gitmemi istemiyorlar. Katılacağım. O şehitler 82 milyonun şehididir.

Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Olaya şehit ailesi üzüldü. Saldıranların şehide de saygısı yoktur, namaza da saygısı yoktur, inanca da saygısı yoktur. Bunlar Müslüman da değildir. Namaz kıldırmadılar. Siz namazdan, şehitten ne istiyorsunuz? Ben Mehmetçik babasıyım. Şehitler ölmez vatan bölünmez, bu bizim şiarımızdır. Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da, Afrin’de var şehidimiz. Biz şehitler arasında ayrım yapmadık. Şehit 82 milyonun onurudur. Bu ülkenin harcında yüzbinlerce şehidin kanı vardır. Siz hangi yüzle şehit cenazesini kıldır mıyorsunuz?

Beni üzen durum şudur. Saldırıya uğradım diye üzülmedim. Saldırıya uğradım diye asla üzülmedim. Hakkı, hukuku, adaleti savunanlar tarihin her döneminde saldırıya uğramışlardır. Feriştahları da gelse hakkı, hukuku sonuna kadar savunacağım. Beni üzen şehide yapılan saygısızlıktır. Şehide saygısızlık yapıldı, şehidin cenaze namazı bile doğru dürüst yerine getirilmedi, namazı kılınmadı doğru dürüst. Beni üzen budur. Şehidin cenaze namazı yerine getirilmedi, anne ve baba acılı, köylü acılı. O köyde oturanların hiçbirinin kabahati yoktur. Dışarıdan gelenlerin tezgahıdır bu.  Ne yaparlasa yapsınlar bizi yıldıramazlar. Benim için darağaçları kurdular, her türlü tehdit de bulundular. Bir canım var; bu ülkenin bekası için, huzuru için, kalkınması için, çocukların mutlu olması için bir can gerekiyorsa o canı vermeye hazırım. Hiçbir saldırı bizi yıldıramaz. Ne yaparsanız yapın asla vazgeçmeyeceğiz.



Birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu ülkeye bahar getireceğiz, ülkenin her karışında bahar olacak. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın demokrasi diyoruz, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk diyoruz." (NTV)

 
Toplum sağlığını etkileyen faktörlerin haritası çıkarıldı
 
Bucaspor küme düştü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldı!
Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu açıklaması
Maltepe'deki mitingde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, ...
AK Parti: Her türlü şiddet eylemini kınıyoruz
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı girişiminin ardından ...
 
AK Partili o isimden Başkan Tugay’a destek: Duyarlı bir davranış
Karşıyaka eski Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile mahkemelik olan ...
İzmir'den Kılıçdaroğlu'na saldırıya kınama mesajı yağdı
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde ...
Kemal Kılıçdaroğlu saldırıya uğradı
Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı şehit cenazesinde bir grubun fiili saldırısına ...
 
AK Parti'den açıklama: YSK itirazı ne zaman görüşecek?
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, YSK'nın olağanüstü itirazlarla ...
Bahçeli: İstanbul'da seçimin tekrarı beka meselesidir
MHP lideri Bahçeli Cumhur İttifakı'nın 31 Mart'taki yerel seçimlerden ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sri Lanka mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sri Lanka'da Paskalya Bayramı'na ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva