HABERLER>POLİTİKA
28 Nisan 2018 Cumartesi - 11:54

Kılıçdaroğlu’ndan il başkanlarına net mesaj: Etnik kimlik siyasetine hayır!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu il başkanları toplantısında parti örgütünün başkanlarına mesaj verdi. Kılıçdaroğlu, “Etnik kimlik ve yaşam tarzı üzerinden siyaset yapmayacaksınız. Buna hayır diyeceksiniz” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan il başkanlarına net mesaj: Etnik kimlik siyasetine hayır!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kayseri’de düzenlenen il başkanları toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, il başkanlarına mesajlar verdi. Kılıçdaroğlu, “İl başkanlarına sesleniyorum. Etnik kimlik, yaşam tarzı üzerinden siyaset yapmayacaksınız. Yapana da engel olacaksınız. Biz bir insana Allah’ın yarattığı varlık olarak bakıyoruz. İnsanları, dinine, diline, kimliğine göre ayırmıyoruz. Siz de bu şekilde davranacaksınız” dedi.

Toplumların birbiriyle barışık olmasının en önemli sebebinin demokrasi olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, “Nerede inanç, saygı varsa ülke gelişir. İslam Dünyası’ndaki kavgaya bakın. Afganistan dahil olmak üzere tamamına iyi bakın. Nereye gitmek istiyorlar? Batı’ya gitmek istiyorlar. Sudi Arabistan’a gitmek isteyen yok. İnsanlar Avrupa’ya gitmek istiyor. Finlandiya’ya, Hollanda’ya bakın. Orada demokrasi var. Biz inşa etmek isterken onlar yok etmek istiyorlar. Partileri ‘acaba nasıl bir dümen çeviririz de seçime YSK aracılığıyla sokmayız’ diye düşürüyorlar. Biz 15 milletvekiline ‘gidin bu kumpası bozun’ dedik. Onlar da gittiler ve gereğini yaptılar” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Kayseri’nin cazibe merkezi olmasını heyecanla izledik. İşsizlik Anadolu’nun nasıl her kentinde varsa Kayseri’de de var. Ülkenin 5 temel sorunu var. Eğitim, Dış politika, toplumsal barış, demokrasi ve ekonomi. Bu 5 sorun iç içe geçen sorunlardır.

EĞİTİM
Türkiye'nin gündeminde olan birinci sorun eğitim sorunudur. 16 yılda 14 kez eğitim politikasını değiştiren bir ülke var mıdır? Bizim çocuklarımız kobay mı, denek mi? 16 yılda 14 sefer strateji değiştiriyorsan ne olacak bu çocuklar? Çocuğumuza bakın, hangi liseye gideceğini, hangi sınava gireceğini bilmiyor. Okulları nitelikli, niteliksiz diye ikiye ayırdılar. Hangi anne çocuğunu niteliksiz okula göndermek ister? 2017’de 2 milyona yakın çocuk okula gitmemiş. Nasıl iş bulacak bu çocuklar? 41 ülke arasında Türkiye, en kalitesiz eğitimin verildiği ülke konumuna getirildi. Daha neyi vaat ediyorsun? 16 yıldır yurt sorunun çözemediler. İl başkanları bilgiye dayalı muhalefet yapmalı. Neleri de yapacağımızı anlatmalı. Bilgiye dayalı konuşacağız, boş laf etmek yok. Demokrasinin öncüsü CHP'dir. Ezberlerini bozduk.

DIŞ POLİTİKA
Dış politikamız dışardan yönetiliyor. Dış politikada egemen devletlerin talimatıyla hareket edilmez. Dış politikada Türkiye’yi felakete sürüklediler. Eskiden hepsi dostumuzdu şimdi dostumuz yok. Yukarda oturan zat 'emredersiniz' diyor. Dış politikamızın özelliği milli olması gerekiyor. Bir partinin beklentileri ve çıkarları üzerine dış politika oluşturuyorlar. Gittiğiniz her yerde söyleyin. Türkiye'nin itibarını 20 milyon dolara İsrail'e sattılar. Esip gürlüyorlardı. Unutmayın medya tek sesli. Toplumun dokularına inip bütün bu ayrıntıları anlatmak sizin göreviniz.

DEMOKRASİ
Dünya haritasına bakalım. Demokrasinin geliştiği ülkeler ve tek adamların olduğu ülkeler... Demokrasinin geliştiği ülkelerde kişi başına gelir 25 bin dolardır. Buyrun İslam dünyasındaki kavgaya bakın. Tamamı nereye gitmek istiyor? Batı'ya gitmek istiyor. Suudi Arabistan'a Katar'a gitmek isteyen yok.

'GELMEYEN NAMETTİR'
Düne kadar birbirlerini yiyorlardı. (Bahçeli-Erdoğan) Şimdi 'Ey Kılıçdaroğlu' diye bağırıyorlar. Benimle yüzleşmek istiyor o zat. Senin istediğin televizyon kanalı, istediğin gazeteciler. Gelmeyen namerttir! Neden gelmiyorsun? 20 Temmuz'da sivil darbe yapıldı dedim, kıyamet koptu. 20 Temmuz'un 12 Eylül darbesinden ne farkı var? İstediğini atıyorsun. General, gazeteci... Her yerde OHAL ilan ettiler. Rize'de Edirne'de OHAL'e ne gerek var?

HULUSİ AKAR VE KALIN'IN GÜL'Ü ZİYARETİ
Genelkurmay Başkanı ile Saray Sözcü'nün ziyaret anlamlıdır. Şimdi konuşmayacağım, daha sonra kapsamlı üzerinde duracağım. Bir kişi kendi tek adam düzenini güçlendirmek için buna şiddetle karşı çıkacağım. 28 Şubat diye bağırıp ondan daha ağır bir vesayeti topluma giydirmeye çalışanlara karşı çıkacağım." (Hürriyet, Haber Merkezi)

 
Gaziemirli minikler Elif’in Düşleri’yle büyülendi
 
Erdoğan: Biz hazırız, onlar birbirine girdi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 28 Nisan 2018 Cumartesi 21:04

Daha aday olup Tayyip’in karşısına çıkamıyorsun kalkmış hangi kanalda istersen çık karşıma diyorsun sen çık karşısına buyur tutanmı var

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den açıklama: Salı sallanabilir!
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 24 Haziran seçimleri ve CHP'nin cumhurbaşkanı ...
Kongrede Yıldırım kürsüde: Başbakanlık bitebilir, İzmir'e olan sevgimiz asla bitmez!
AK Parti, 24 Haziran seçimlerinin startını İzmir'den veriyor. Başbakan ...
YSK'dan erken seçimle ilgili 4 yeni karar
Siyasi partiler, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili ...
 
Saadet Partisi'nde ibre o isme dönüyor!
CHP ve İYİ Parti ile Abdullah Gül’ün ortak adaylığı konusunda yürüttüğü ...
Alsancak Garı'nda konuştu: Ben partimin yanındayım demeliydi
Başbakan Binali Yıldırım, bugün hava yolu ile İzmir’e geldi. Başbakan ...
Saadet Partisi adaylık için tarih verdi!
Saadet Partisi, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili kararını 1 Mayıs'ta ...
 
İYİ Parti'de adaylar belirleniyor: Çıray, İzmir dahil 20 ilden sorumlu!
Genel seçim öncesinde milletvekili adaylarının değerlendirileceği komisyonlar ...
Bakan Çavuşoğlu'dan Membiç açıklaması
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Pompeo ile yaptığı görüşmenin ...
Destici Erdoğan ile görüştü: Flaş açıklama
Ankara'da siyaset trafiği durmuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva