HABERLER>POLİTİKA
2 Ekim 2018 Salı - 14:22

Kılıçdaroğlu’dan McKinsey tepkisi: Anlaşmayı iptal et

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türkiye'nin danışmanlık hizmeti alınması için anlaştığı McKinsey ile ilgili 10 soru yöneltti. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a McKinsey ile yapılan anlaşmanın da iptal edilmesi çağrısı yaptı.

Kılıçdaroğlu’dan McKinsey tepkisi: Anlaşmayı iptal et

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 27. Dönem 2. Yasama Yılı'nın ilk TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

''(Enis Berberoğlu'nun tahliye edilmesi) Dün parlamentoda yemin etti. Bu ayıba Anayasa Mahkemesi'nin son vermesi lazım. Bekliyoruz. Sorun Enis Berberoğlu sorunu değildir demokrasi sorunudur. Hapiste çok sayıda arkadaşımız var. Eren Erdem niye hapiste? Niye yurtdışına kaçsın? 'Eren Erdem FETÖ'cü...' Siz FETÖ ile kol kola gezerken Eren Erdem sizi eleştirdi FETÖ'yü eleştirdi. O şimdi hapiste parası olanlar dışarıda

TUTUKLU 3. HAVALİMANI İŞÇİLERİ
CHP Grubu'ndan hapisteki bütün işçilere selamlarımızı ve saygılarımızı gönderiyoruz. İşçiler yolsuzluk yapmıyorlar çalışmak üretmek evlerine helal ekmek götürmek istiyorlar.

''CUMARTESİ ANNELERİ''NE POLİS MÜDAHALESİNE TEPKİ
Aramızda 'Cumartesi Anneleri' de var. 1995 yılından bu yana diyorlar ki bizim çocuklarımızın mezarı nerede onu gösterin. Galatasaray Meydanı'nda belli bir süre oturuyorlar sonra evlerine gidiyorlar. Cam çerçeve kırılıyor mu? Hayır. Niye toplanıyorsunuz diye biber gazları haksızlıktır günahtır.

DIŞ POLİTİKA ELEŞTİRİSİ
İçeride neyi söylüyorsanız dışarıda da onu söyleyeceksiniz. Kudüs başkent olarak ilan edildi İsrail'de ne yapıldı 80 milyon itiraz ettik. Ülkeyi yöneten Erdoğan miting yaptı bunun hesabını soracağız dedi. Kudüs'te büyükelçilik açacağız dedi. Ne oldu? Gitti BM'ye konuştu. Filistin ile ilgili ağzından bir cümle çıkmadı. İsrail'den gelenler vizesiz gelirler Türkiye'ye Filistinliler vize almak zorundadırlar. Filistin topraklarında bu ülkenin çocukları yatıyor.

''ŞİMDİ TEFECİNİN FAİZİNİ ÖDEMEK İÇİN DE BORÇLANIYORLAR''
Ekonomik krizin başındayız. Daha henüz mutfaklara esnafa tam yansımış değil. Sorun nedir? 2001'de bir ekonomik krizden sonra iktidar oldular. 16 yıldır yönetiyorlar tek başına yönetiyorlar. 16 yılın sonunda Türkiye yeniden bir ekonomik krizle karşı karşıya. Ekonomik krizin sebepleri Türkiye'nin yönetilmemesi. Türkiye savruluyor yönetilmiyor. Aşırı borçlandılar. Dünya kadar vergi topladılar yetmedi kim önlerine geldiyse borçlandılar. Faiz yükü aldı başını gidiyor. Tefecilere teslim olan bir iktidarla karşı karşıyayız. Şimdi tefecinin faizini ödemek için de borçlanıyorlar. Türk Lirası'na döneceksen dolarla yaptığın ihaleleri Türk Lirası'na çevir. Çeviremez. İğneden ipliğe her şeye yağmur gibi zam geliyor. Sen elektriğe nasıl zam yapıyorsun doğalgaza nasıl zam yapıyorsun?

YENİ EKONOMİ PROGRAMI'NA ELEŞTİRİ
Martta Allah'ın izniyle bu ülkeye baharı getireceğiz. Yeni Ekonomi Programı açıkladılar. Ekonomiyi düzeltecekmişiz. 16 yılda bozdular 3 yılda düzeltecekler. Türkiye'nin yıl sonuna kadar ödeyeceği borç 26 milyar dolar. Cari açığın miktarı 12 milyar dolar. 38 milyar dolar Türkiye'nin para bulması lazım. Merkez Bankası'nın net rezervi 28 milyar dolar. Diyorlar ki biz daha fazla faiz ödeyeceğiz. Bu krizin faturası kime çıkıyor? Krizden kim etkilenir kim etkilenmez. Türkiye'de 3 grup var. Bir saray, iki sarayın çevresi üç halk.

''VATANDAŞ MUHBİR Mİ?''
Zamlar arttı işçinin aylığı emeklinin maaşı artmadı. Bütün halkıma sesleniyorum hangi partiden olursa olsun yükü sizin sırtınıza yıkacaklar. Bu konuda önümüzdeki günlerde tabloyu çok daha net göreceksin. Senin derdini her ortamda anlatan CHP'ye daha fazla kulak ver kardeşim senden bunu bekliyorum. Kim stokçuluk yapıyorsa onu suçluyorlar kim yapıyorsa git yakasından tut. Vatandaşları ihbar etmeye davet ediyor vatandaş muhbir mi kardeşim?

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A MCKINSEY SORULARI
Sen bir Amerikan danışma firması tut. Gittiler Amerika'da açıklama yaptılar McKinsey ile anlaşmaya karar verdik. 3 ayda bir gelip denetleyecekler. Bu sıradan bir sözleşme kardeşim diye bir sürü laf söylediler. Erdoğan'a 10 soru soruyorum. Not alsın. Soru 1 Erdoğan'a göre yaşadığımız ekonomik krizin sorumlusu dış güçlerdi. Krizi aşmak için Amerikan danışmanlık şirketinden yardım istiyorsunuz. Soru 2 Erdoğan'a göre bunlar ezanımıza saldıranlardı ezanımıza saldıranlardan para karşılığı yardım istemeyi bu millete nasıl anlatacaksınız? Size Türkiye'de liderlik yapacak olan McKinsey'e bu işi ihaleyle mi yoksa tavsiye üzerine mi verdiniz? Bu anlaşmanın kapsamı süreleri nedir? Koskoca Türkiye Cumhuriyeti ve 16 bakanlığı bir Amerikan şirketine denetletiyorsanız sizin sarayda da yeriniz yoktur. Türkiye Cumhuriyeti'nin ekonomisini yönetimini Amerikan şirketine teslim edeceksin yüzün kızarmadan yerliyim milliyim diyeceksin. Saraydaki zata açık ve net söylüyorum onur gurur ve haysiyet sahibiysen anlaşmayı iptal et uçağı da iade et.'' (NTV)

 
Göztepe 488 gün sonra Mustafa Denizli'ye rakip olacak
 
Böylesi ilk: Kuşadalı vatandaş konkordato ilan etti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan'dan Münbiç çıkışı: Zamanı gelmiştir!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Münbiç ile ilgili yaptığı açıklamada "Artık ...
CHP İzmir’de ilçe başkanı görevi bıraktı, istifalar da yolda!
Bayındır İlçe Başkanı Aydilek, istifasını İl Başkanı Yücel’e iletti. ...
CHP’li Özen’den Tire çıkışı: Tayfur Çiçek aday olursa…
Tire İlçe eski Başkanı Yücel Özen 2019 adaylığı için, “Tayfur Çiçek aday ...
 
Karşıyaka’nın eski başkanı yola çıktı: Aziz Başkan'ın bıraktığı yerden...
Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak, İzmir Büyükşehir Belediye ...
AK Parti İzmir'de kritik toplantı: Neler konuşuldu?
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, haftalık olağan İl Yönetim Kurulu ...
'Kimse bize yakınımdır diye aday teklifiyle gelmesin'
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin ...
 
Kocaoğlu ‘yokum’ dedi, gözler CHP’de… İzmir’de kim aday gösterilecek?
Başkan Kocaoğlu’nun 15 yıl gibi rekor bir görev süresinin ardından yeni ...
'İstanbul dışında her yerde aday çıkaracağız'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grubu toplantısında ...
2019’da Ödemiş’te hangi parti hangi adayla sahaya çıkacak?
Kentin kırsalında yer alan en önemli ilçelerden olan Ödemiş’te 2019’da ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva