HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Eylül 2012 Perşembe - 18:22

KİK Büyükşehir’i yeni fuar alanında bu kez üzmedi

Kamu İhale Kurumu, kent tarihinin en büyük projelerinden biri olan Yeni Fuar Alanı’nın ihalesine yapılan 4.itirazı reddetti. Süreç kabul edilen iki itirazın incelenmesiyle devam edecek.

KİK Büyükşehir’i yeni fuar alanında bu kez üzmedi

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziemir'de, 300 dönüm alan üzerine kurulacak yeni fuar kompleksi için geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen ihaleyi Ermit Mühendislik kazanmış ve kentin vizyonuna katkı sağlayacak proje için ilk adım atılmıştı. Belediye tarihin en büyük ihalelerinden biri olan ihaleyi 259 milyon 690 bin TL bedelle kazanan Ermit Mühendislik, Kamu İhale Kurumu engeline takıldı.

Kamu İhale Kurumu’na yapılan 4 itiraz nedeniyle sözleşme süreci uzadı. İlk olarak Öztaş İnşaat’ın itirazını masaya yatıran ve reddeden KİK, VARYAP A.Ş. ile AKM Yapı’yı haklı bulmuştu. KİK’in son itiraz incelemesinden Büyükşehir’e iyi haber geldi. Kurum, İntes Grup İnşaat Ve Tic. A.Ş.-Fema İnşaat Tic. A.Ş. Ortaklığı’nın itirazını inceledi ve reddetti.

Süreç kabul edilen iki itirazın incelenmesiyle devam edecek. KİK inceleme sonunda itirazları haklı bulursa Yeni Fuar Alanı için yeniden ihale süreci başlayacak, eğer Kurum’dan ret gelirse Büyükşehir Belediyesi tarihi proje için Ermit Mühendislik’le sözleşme imzalayacak.

YENİ FUAR ALANINDA NELER OLACAK?
Toplam 337 bin metrekare üzerinde projesi hazırlanan Yeni Fuar Alanı’nda, sergi holleri, seminer salonları, geniş otoparkı ve sosyal donatı alanları ile uluslararası standartlarda olacak. Yeni fuar kompleksinde yapılacak seyir kulesi, fuar katılımcı ve ziyaretçilerine farklı bir ortam sunarken, amfitiyatro şeklinde hazırlanan meydanı, fuarlar süresince çekim merkezi haline gelecek. İlk etapta 110 bin metrekare alan üzerinde 7 sergi holü yapılacak. Yapılacak hol, tek ya da aynı anda birden fazla fuara hizmet verebilecek şekilde teras şeklinde tasarlanacak ve birbirlerine geçişleri olacak. Fuarda 93 bin metrekarelik kapalı otopark alanı yapılarak ziyaretçi ve katılımcıların hizmetine sunulacak. Fuar alanında ayrıca, 12 bin metrekarelik fuar sokağı, 865 metrekarelik seminer salonu yer alacak. Fuar alanı içinde 11 bin 300 metrekarelik alanda kafeterya, restoran ve idari binalar bulunacak. Toplam inşaat alanı 240 bin metrekare olacak. Yeni fuar kompleksi projesinde daha sonra gelebilecek talepleri karşılamak amacıyla, 2'nci etapta kullanılmak üzere 70 bin metrekarelik bir rezerv alanı oluşturuldu. Rezerv alanı haricinde ayrıca, 42 bin metrekarelik bir alan da ilerideki süreçte otel ve kongre merkezi yapılması amacıyla ayrıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 26 milyon lira kamulaştırma bedeli ödeyerek fuarcılık için hazırladığı komplekste '365 gün fuarcılık' hedeflendi. Şehir içi ulaşım, konaklama ve hizmet alanlarına yakın konumuyla, fuar katılımcılarının yanı sıra kentliler de yeni fuar alanına kolayca ulaşabilecek. Fuar Alanı inşaatı 550 günde tamamlanacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'da Gölet kaousu: Sözleşme var işletme yok!
Buca Göl Şirketi İşletme Ortağı Kocabay, Başkan Tatı’yı topa tuttu, sözünden ...
Urlalı öğrenciler DNA zincirlerinden kolye yaptı
Urlalı öğrenciler, genç kuşaklara bilimi sevdirmek için Ege Üniversitesi ...
Küçük elçiler İzmir’de buluşuyor
Avrupa Birliği (AB) -Türkiye Kültürlerarası Diyalog Kültür ve Sanat & ...
 
‘Eski İkinci Adam’dan Büyükşehir'e suç duyurusu
Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Ersu Hızır, görevine geri dönmesinin ...
Emiliano Zapata Alsancak'ta ölümsüzleşti!
Meksika’nın bağımsızlığının 200'üncü yılı nedeniyle İzmir'in Alsancak ...
Tuvalin ustaları “Resim çalıştayı”nda buluşuyor
Dünyaca ünlü ressamlar Karşıyaka Belediyesi’nin Resim Çalıştayı’nda bir ...
 
Konak Belediyesi’nden dar gelirliye tatil dopingi
Kentin kenar semtlerindeki kadın ve çocukları yaz aylarında denize götüren ...
İzmir’i demir ağlarla örecek projede ilk adım
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’in çevresinin ...
‘Buca’ adını kim koydu?
İzmir’in en büyük metropol ilçelerinden biri olan Buca’nın tarihi de oldukça ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva