HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Eylül 2012 Perşembe - 17:37

Buca'da Gölet kaousu: Sözleşme var işletme yok!

Buca Göl Şirketi İşletme Ortağı Kocabay, Başkan Tatı’yı topa tuttu, sözünden dönmekle suçladı ve 2.5 milyonluk sözleşmenin hiçe sayıldığını iddia etti. Kocabay, Başkan Tatı’ya, “Ya cayma yaptırımını ödesin ya da tesisi versin” resti çekti. İşletme Ortağı konuyu önce Kılıçdaroğlu’na taşıyacak sonuç alamazsa yargı kapısına dayanacak.

Buca da Gölet kaousu: Sözleşme var işletme yok!

EGEDESONSÖZ – Buca Belediye Meclisi’nde tartışmalara neden olan Buca-Mar’a bağlı gölet tesisleri için kiralama kararı alınmıştı. Buca eski Belediye Başkanı Cemil Şeboy döneminden itibaren sıkıntılı günler yaşayan Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın göreve gelmesiyle birlikte durumu bir türlü düzeltilemeyen gölet tesislerinin zararı 2,6 milyon TL’ye kadar çıkmıştı.

Bankaların kapısına dayandığı, haciz işlemleri başlayan tesisler ile ilgili belediye tesisleri özel sektöre açma ve daha sonra da geliri ile borçları kapatma kararı almıştı.

İşte bu devir kararının ardından yaşanan süreç oldukça sıkıntılı geçti ve Buca’nın düğün salonları, lunapark ve kafeterya işletmeleriyle gözde tesisi Gölet’in devri yargı kapısına dayandı.

Görüşmeler sonunda Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın ‘oluruyla’ tesisi kiralayan ve bir hafta işleten Buca-Göl Şirketi İşletme ortağı Yavuz Kocabay, Tatı’nın sözünde durmadığını ileri sürerek konuyu önce CHP Genel Merkezi’ne sonuç alınamaması durumunda da yargıya taşıyacaklarını açıkladı.

Kocabay, Belediye ile yapılan sözleşmede ‘cayan’ taraf için 2 milyon TL’lik bir yaptırım bulunduğunu ifade ederek, “Önceleri bize samimi davranan Başkan Tatı’nın neden sonradan caydığını anlayamadık, ya tesisin işletmesini devreder ya da tazminat öder” diye konuştu.



“BAŞKAN SÖZÜNDE DURMADI!”
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ile ortağı Ahmet Hakan Ay ve kendisinin bir araya gelip bir kaç kez Buca Gölet'in devri konusunda görüşme yaptıklarını, 10 taksit karşılığında tesisi 2,5 milyon TL karşılığında devir sözü aldıklarını belirten işadamı Kocabay, “Biz bunun üzerine tesisi belediye adına işleten ve beledinin bünyesinde bulunan Buca-Göl şirketi ile oturup 3 sayfalık bir sözleşme yaptık. Şirket temsilcileri de bu sözleşmeyi kabul etti. 10 taksit karşılığında 2,5 milyon TL ödeme yapacağımız sözleşmede belirttik. Yapılan bu sözleşmeden sonra son imzayı başkan Tatı atacaktı. Kendisi önce oyalama yoluna gitti. Sonra vazgeçtiğini söyledi. Yapılan sözleşmeyi de tanımadığını ve tesisin kimseye devredilmeyeceğini söyledi. Biz de verdiği söz üzerine belediyeye ait şirket ile aramızda sözleşme yaptığımız belirttik. Bu sözleşmede belediye şirketinin yöneticileri belediye adına imza attıklarını belirttik. Yaptığımız tüm girişimlere rağmen olumlu bir cevap vermedi. Kendisi önce söz verdi sonra caydı” dedi.

 
TAZMİNATI ÖDESİNLER!
Belediye adına tesisi işleten Buca-Göl ile aralarında yaptıkları 3 sayfalık sözleşmede, "Bu sözleşmeye uymayan 2 milyon tazminat öder" şeklinde bir ibare olduğunu belirten Kocabay, "Biz bunu kabul ettik. Tesisi işleten belediye yetkilileri de bunu kabul etti. Başkan Tatı ise bu sözleşmeyi tanımadığını söylüyor. Söz vermemiş olsa kendisine bağlı şirketin yetkilileri böyle bir sözleşme yapar mıydı? Ortada verilen bir söz var. Tesisi bize devretmiyorlarsa o zaman sözleşmede belirtilen tazminatı ödesinler. Ayrıca tesisin kafeterya bölümüne 15 bin TL’lik yiyecek ve içecek harcaması, tesisin bazı bölümleri için de 30 bin TL masraf yaptık. Maddi zararımızı da talep edeceğiz" dedi.

KRİZ KILIÇDAROĞLU’NA TAŞINDI
Yaşanan sıkıntıyı CHP Genel Merkezi’ne taşıdıklarını ifade eden Kocabay, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile randevu aldıklarını ve kendisine bu konuyu aktaracaklarını söyledi. Kocabay çözüm bulunamaması durumunda yargıya gideceklerini duyurdu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
erkan suvar 21 Eylül 2012 Cuma 17:28

adnan ve lokman beyi taktir ettim kanunları iyi biliyorlar göleti sattırmadılar. chp bu adamları mutlaka tekrar ikna etmeli partiye geri çağırmalı. bunuda ancak il başkanı becerir. ilçe başkanıda görevden alınmalı çunkü hakında çok laf çıktı

Yorumu oyla      14      5  
AYSEL 21 Eylül 2012 Cuma 11:42

ERCAN BAŞKANIN BİR DEDİĞİ BİR DEDİĞİNİ TUTMUYOR.PARTİYE YAZIK ETTİ.İLÇE BAŞKANI YÖNETİMİ HALKIN MALININ SATILMASINA SEYİRCİ KALMIŞ KENDİ DERTLERİNDELER.MUALEFET MECLİS ÜYELERİ DOĞRU TAVIR KOYDUKLARI İÇİN ADAMI DÖVMEYE KALKIYORSUNUZ.BUMU PARTİLİLİK.

Yorumu oyla      20      8  
isimsiz 46 21 Eylül 2012 Cuma 10:58

belediye başkanının " oluru " olmadan sözleşmenin geçerli olmayacağı konusuna ben de katılıyorum..Ayrıca böyle bir sözleşme metnini bahane edip cezai maddeyi işletip belediyeden para sızdırmaya çalışan kişiyi de " su kurnazı " olarak görüyorum..Ama başkanın oluru olmayacağı böyle bir sözleşme metnini kim hazırlayıp başkandan önce altına şirket adına " olur " vermiş ona da ayrıca bakmak gerek..Bence o imza sahibi kimse açıklama yapsın , o zaman olayın gerçeğini anlarız..Tabi açıklama yaparsa..

Yorumu oyla      19      12  
DEMOKRAT 21 Eylül 2012 Cuma 10:14

Aslı Hanımın Yorumuna Katılıyorum.Diğer demokrat Rümuzu İle Yorum Yapan Şahıs ile İlgim Yok.Bilinmesi Hususunu Rica Ederim.

Yorumu oyla      20      7  
yorum......................... 21 Eylül 2012 Cuma 01:35

sayın bucalılar bucalılar boyle sesıx kaldıkca daha cok tenıskulubu.goletler satılır daha cok ınsanlar ısten cıkarılır ekmegınden olur cunku bu dusunce yenı ıs sahası acmak deyıl var olanı yemek yanı uc bes kısı yıyecek bole guzelım yerleri

Yorumu oyla      20      8  
Aslı 21 Eylül 2012 Cuma 00:18

Daha düne kadar Başkan Göleti satıyor veya kiralıyor.Hayır olmaz diyenler.Şimdi de neden satılmadı neden kiralanmadı diyor.Ya kardeşim bütün işiniz muhalefet yapmak.Bırakın bu işleri artık.Bu haberde çıkan şahısta eminim .Tüm gerçekleri değilde işine gelen yanları söylemiş veya göstermiş.Hiç bir sözleşme Başkanın oluru olmadan hayata geçmez.Başkan oluru da olmadığına göre konuşmaya gerek bile yok.Buna kendi kendine gelin güvey oluyo derler.Bazılarını karnı ağrımaya devam ediyor.Demo karnın nası

Yorumu oyla      19      14  
yorumcu 20 Eylül 2012 Perşembe 20:47

ee cehape ziyniyeti ne olacak

Yorumu oyla      22      15  
otelci 20 Eylül 2012 Perşembe 20:46

partili arkadaş söylediklerine katılmıyorum TATI yüzsüz değildir tam tersi 100 tane yüzü vardır adamına ve konumuna göre istediğini kullanır

Yorumu oyla      27      10  
demokrat 20 Eylül 2012 Perşembe 20:42

tatıya her baktığımda ben PİNOKYOYU görüyorum bunlar buzdağının görünen yüzü asıl suyun altına baksınlar bucamar ve gölet battımı batırıldımı

Yorumu oyla      25      12  
demokrat 20 Eylül 2012 Perşembe 20:42

tatıya her baktığımda ben PİNOKYOYU görüyorum bunlar buzdağının görünen yüzü asıl suyun altına baksınlar bucamar ve gölet battımı batırıldımı

Yorumu oyla      25      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urlalı öğrenciler DNA zincirlerinden kolye yaptı
Urlalı öğrenciler, genç kuşaklara bilimi sevdirmek için Ege Üniversitesi ...
Küçük elçiler İzmir’de buluşuyor
Avrupa Birliği (AB) -Türkiye Kültürlerarası Diyalog Kültür ve Sanat & ...
‘Eski İkinci Adam’dan Büyükşehir'e suç duyurusu
Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Ersu Hızır, görevine geri dönmesinin ...
 
Emiliano Zapata Alsancak'ta ölümsüzleşti!
Meksika’nın bağımsızlığının 200'üncü yılı nedeniyle İzmir'in Alsancak ...
Tuvalin ustaları “Resim çalıştayı”nda buluşuyor
Dünyaca ünlü ressamlar Karşıyaka Belediyesi’nin Resim Çalıştayı’nda bir ...
Konak Belediyesi’nden dar gelirliye tatil dopingi
Kentin kenar semtlerindeki kadın ve çocukları yaz aylarında denize götüren ...
 
İzmir’i demir ağlarla örecek projede ilk adım
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’in çevresinin ...
‘Buca’ adını kim koydu?
İzmir’in en büyük metropol ilçelerinden biri olan Buca’nın tarihi de oldukça ...
Tarkan'dan Seferihisar'a destek ziyareti
Doğayı ve kültürü yaşatma projeleriyle tanınan Seferihisar geçtiğimiz ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva