HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Eylül 2018 Cumartesi - 10:18

Kent ekonomisine katkı ödülü Seferihisar Belediyesi'ne verildi

Özelkalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri İstanbul Üsküdar’da düzenlenen törenle dağıtıldı. Kent ekonomisine katkı ödülü “Alım Garantili Karakılçık Buğdayı” uygulamasıyla Seferihisar Belediyesi’ne verildi.

Kent ekonomisine katkı ödülü Seferihisar Belediyesi ne verildi

Özelkalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri; kendi alanında uzman, tarafsızlığı herkesçe kabul görmüş, Türkiye için en doğrusunu iyi niyetle isteyen, çok yönlü bakabilme becerisi ile çok önemli değerlerin ortaya çıkmasını ya da anlaşılmasını sağlayabilmiş, siyaset ve zaman üstü düşünebilme enginliğine sahip kişilerden oluşan bir Seçici Kurul tarafından belirlendi. Bu yıl 10.kez düzenlenen ödülleri belirlemek için seçici kurulda Prof.Dr. Cevat Geray, Prof.Dr Ruşen Keleş, Erdoğan Bilenser, Prof.Dr Neslihan Dostoğlu, Sadun Emre Alp, Prof.Dr Mete Tapan, Prof. Dr Handan Türkoğlu yer aldı.

Kent ekonomisini canlandırmayı ve istihdamı arttırmayı amaçlayan ve kentin kaynaklarını etkin kullanarak ekonomik sürdürülebilirliği sağlamaya yönelik projelerin değerlendirildiği “Kent Ekonomisine Katkı” kategorisinde ödülü Seferihisar Belediyesi almaya hak kazandı. Seçici Kurul, “Alım Garantili Karakılçık Buğdayı” uygulamasını Türkiye’nin kent ekonomisine katkı veren en iyi projesi olarak seçti.Tohumu Ücretsiz Veriyor Hasat Zamanı İki Katından Geri Alıyoruz
Ödülü Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Özelkalem Dergisi İmtiyaz Sahibi Erengül Bilenser’in elinden aldı. Ödülün ardından kısa bir açıklama yapan Başkan Soyer; “ Bu bizim için büyük bir gurur. Dört ana başlıkla Başka Bir Tarım Mümkün diyerek projeler üretiyoruz. Birincisi üretici pazarları. İkincisi üretici birlikleri kooperatifler, tek tek üreticileri aracıyla muhatap olmaktan kurtaran birlikler. Üçüncüsü ürünü işlemek tarım ürününü bir sanayi ürünü haline getirmek. Dördüncüsü, yerli tohuma sahip çıkmak. Bu başlıklar çerçevesinde çiftçimizin, köylümüzün daha çok üretmesi ve ekmeğini büyütmesi için çalışıyoruz. Karakılçık Buğdayı da Tohum Takas Şenliklerimizde yok olmak üzereyken bir köylü amcamızın sandığında bulduğumuz son tohumdu. Uzun süre çalıştık, Can Yücel Tohum Merkezi’mizde çoğaltmayı başardık. Sonra buğdayından yüz yıl önceki tekniklerle ekmek ürettik Ata Ekmeği adını verdik. Şimdi bu tohumları Ulamış Köyü’nde başlattığımız uygulamayla köylümüze ücretsiz dağıtıyoruz. Köylümüz tohumu yetiştiriyor ve biz hasat zamanı geldiğinde devletin açıkladığı taban buğday fiyatının iki katından satın alıyoruz. Ülkemizde uygulanan tarım politikalarının ne sonuçlar verdiğini, insanların topraklarından koptuğunu, uzaklaştığını, üretimden para kazanamadığını bu nedenle üretmekten vazgeçtiğini hepimiz çok net biliyoruz. Bu şekilde köylümüzü üretmeye teşvik ediyoruz ve daha çok kazanmasını sağlıyoruz. Seçici kurula bu uygulamamızı ödüle layık gördüğü için teşekkür ediyor, bu ödülün vermiş olduğu sorumlulukla daha çok çalışacağımızı belirtmek istiyorum” dedi.

 

 
Buca'da düzenli egzersiz paneli
 
TSK'dan açıklama: İşte öldürülen terörist sayısı...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'da düzenli egzersiz paneli
Buca Belediyesi eğitimden spora, kültürden sanata kadar düzenlediği birçok ...
Başkan Şenol'dan eğitim vurgusu!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı, TBMM Milli Eğitim Kültür ...
İzmir’in kentsel dönüşümünde ihale zamanı!
Kentte çeşitli noktalarda kentsel dönüşüm projeleri gerçekleştiren İzmir ...
 
Bornova’da tiyatro zamanı
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) 2018-2019 sezonunda “Ziyaret” ...
Bornova'dan vatandaşa hızlı destek!
Ortak akıl ilkesi çerçevesinde, hizmet ve projelerin belirlenmesinde vatandaşların ...
Başkan Piriştina'dan dolandırıcılık uyarısı!
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, kendi adını kullanarak 'Öğrencilere ...
 
Karşıyaka çifte konserle coşacak
Karşıyaka Belediyesi Bostanlı Suat Taşer Sanat Merkezi, bu hafta iki özel ...
Başkan Şahin: Menemen’de huzur var
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, bu yıl da geleneği bozmayıp Ahilik ...
Başkan Selvitopu’ndan gazilere ziyaret
Göreve geldiğinden bu yana gazilerin her zaman yanında olan Karabağlar ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva