HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Eylül 2018 Cuma - 15:53

Başkan Şahin: Menemen’de huzur var

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, bu yıl da geleneği bozmayıp Ahilik Haftası’nda Menemen’in esnaf ve sanatkarlarını kahvaltıda buluşturdu. Yoğun göç alan Menemen’in tercih edilmesindeki en önemli nedenin Menemen’de sağladıkları birlik ve beraberlik olduğunu söyledi

Başkan Şahin: Menemen’de huzur var

Bu yıl 17-23 Eylül tarihleri arasında 31.’si kutlanan Ahilik Haftası dolayısıyla, Menemen Belediyesi ve Menemen’deki Meslek Odaları işbirliğinde Şehit Aycan Aksoy Caddesinde düzenlenen kahvaltı, esnaf ve sanatkarı buluşturdu. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in ev sahipliğinde gerçekleşen kahvaltıya esnaf ve sanatkarların yanı sıra; CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak, MHP İlçe Başkanı Ali Rıza Bölük, Belediye Meclis Üyeleri, Menemen Sanatkarlar Odası Başkanı Can Kahvecioğlu, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hilmi Kurtoğlu, Ziraat Odası Başkanı Metin Karagöl, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabri Kurt, Esnaflar Odası Yöneticileri, Kent Konseyi Başkanı Sebahattin İpektepe, Halk Bankası Menemen Şube Müdürü Sevdiye Ülkü İzmirlioğlu, Camiikebir Mahalle Muhtarı Yücel Uysal ve Mermerli Mahalle Muhtarı Müjdat Sökmen katıldı.  

HUZURU GÖREN MENEMEN’E GELİYOR…
Esnaf ve sanatkârın bayramı olarak kutlanan Ahilik Haftası’nda, her yıl Menemen’de farklı bir yerleşim bölgesinde esnaf ve sanatkarı kahvaltıda buluşturduklarını hatırlatan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; “Meslek Odalarımız ile birlikte, birlik ve beraberliğimizi daha çok pekiştirmek adına her yıl bu güzellikleri yaşatmaya çalışıyoruz. Menemen’de yakaladığımız bu birliği, beraberliği, kardeşliği tüm meslek odalarımız, sivil toplum örgütlerimiz ve muhtarlarımızla birlikte yakalamış bulunuyoruz. Menemen, İzmir’in en hızlı gelişen ilçelerinden birisi. Son 3 yıldaki TÜİK verilerine göre İzmir %1,1, Menemen ise %5,59 büyüyor. Elbette kuzeye doğru bir göç var ama sadece İzmir’in kuzeyindeyiz diye göç almıyoruz. Göç almamızın ana sebeplerimizden bir tanesi; İzmir’de yaşayanlar bu tarafa göç ederken Menemen’deki bu birliği, beraberliği, kardeşliği, huzuru görüyor. Menemen’deki huzuru gören İzmir’deki esnaf ve sanatkarlar da Menemen’e geliyor. Biz bunu hep birlikte sağlıyoruzdedi.

BAKIRÇAY’IN EN İYİ ESNAF VE SANATKARLARI MENEMEN’DE…
Esnaf kökenli bir Belediye Başkanı olduğunu hatırlatan Başkan Tahir Şahin konuşmasında, Menemen’in önemli bir ticaret merkezi olduğuna dikkat çekerek; “Menemen’deki esnaf ve sanatkarlar, Bakırçay’ın en iyi esnaf ve sanatkarlarıdır. Bornova, Karşıyaka, Çiğli, Foça ve Aliağa’ya gidiyorum, Menemen’deki esnafın güler yüzünü hiçbir yerde görmüyorum. Böylesi güler yüzlü esnaf ve sanatkarlarla çalışmak benim için şereftir, onurdur” dedi.

Sanatın, ticaretin ve mesleğin güzel ahlak ve doğrulukla yoğrulmasını öngören Ahilik felsefesinin 1300’lü yıllarda bugüne bu topraklarda var olduğunu hatırlatan Başkan Tahir Şahin; Ahilik geleneğinin gelecekte de devam etmesi temennisinde bulunarak, tüm esnaf ve sanatkarların Ahilik Haftasını kutladı.ESNAF VE SANATKARLAR HER YIL KAHVALTIDA BULUŞUYOR…
Menemen Meslek Odaları’nı temsilen söz alan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hilmi Kurtoğlu ise konuşmasında, Ahi sofrasının her yıl Menemen’de kurumasından mutluluk duyduğunu ifade ederek; “Her sene Ahilik Haftası’nda ilçemizin farklı bir bölgesinde esnaf ve sanatkarlarımızla kahvaltıda buluşup bu haftanın önemini hatırlatıyor, mesleğimizdeki kendi görgü ve bilgimizi paylaşıyoruz. Her yıl Menemen’de Ahi sofrası kurulmasını sağlayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ile Menemen Meslek Odaları’nın Başkan ve Yöneticilerine, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Menemen’deki esnaf ve sanatkarları buluşturan ahi sofrası, Eski Sanayi Sitesi Camii İmam Hatibi Mehmet Güler’in yemek duasını okumasıyla sona erdi.

 
Erdoğan'ın ABD programı belli oldu!
 
Çakıroğlu ismi Başkent'te de yaşayacak!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Zeynep 22 Eylül 2018 Cumartesi 11:58

Kent 2 durağında trafik lambası yok. Özellikle yaşlılar ve çocuklar tehlike yaşıyor. Allah korusun bir kaza olursa belediyenin de sorumluluğu doğacaktır. ACİLEN trafik lambası konulmasını talep ediyoruz.

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Selvitopu’ndan gazilere ziyaret
Göreve geldiğinden bu yana gazilerin her zaman yanında olan Karabağlar ...
Başkan Kocaoğlu'ndan yerel seçim için ittifak açıklaması!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, siyasi partilerin konuştuğu ...
Çiğli Belediyesi'nden amatör kulüplerle dayanışma
Çiğli'den Bölgesel Amatör Lig (BAL)'inde mücadele eden tek kulüp olan ...
 
Karşıyaka 'Dünya Alzheimer Farkıdalık Ayı'nı unutmadı
Halk sağlığının korunmasına katkı sağlamak ve hastalıklarla ilgili toplumsal ...
Üniversiteyi kazanana ödül Balçova'dan
Balçova Belediyesi, eğitim kurumlarının tüm eksikliklerini gidermekle ...
Çeşme'de şenliğe davet
Çeşme Belediyesi'nin ilçedeki tarım ve hayvancılık faaliyetlerini desteklemek ...
 
Buca'nın pazaryeri kompleksi için geri sayım
“Bir gün değil, her gün yaşayan pazar yerleri” projesiyle pazaryeri anlayışına ...
Vatozlar İzmir'e geri döndü
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin elde ettiği 17 Eylül tarihli son sonuçlar, ...
Seferihisar'da tarihi tapınak ayağa kalkıyor
Seferihisar Belediyesi’nin İzmir Kalkınma Ajansı’nın açtığı “Kültür Varlıklarının ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva