HABERLER>POLİTİKA
10 Kasım 2016 Perşembe - 20:14

Kaya’dan CHP'ye ‘bildiri’ çıkışı: Gelin İzmir'de okuyun!

AK Parti İzmir milletvekili Mahmut Atilla Kaya CHP PM bildirisine ateş püskürdü. CHP İzmir milletvekillerine çağrıda bulunan Kaya, ”Hep İzmir üzerinden siyaset yapıyorsunuz, İzmir'i kendi tekelinizde görüyorsunuz. Gelin, şu okuduğunuz parti meclis bildirisini İzmir'de okuyun” diye konuştu.

Kaya’dan CHP ye ‘bildiri’ çıkışı: Gelin İzmir de okuyun!

EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir milletvekili Mahmut Atilla Kaya, HDP Eş Genel Başkanları  Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve beraberindeki milletvekillerin tutuklanmasının ardından İzmir’deki programını yarıda keserek Ankara’ya giden CHP Genel Bakanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İzmir milletvekillerini topa tuttu.

TBMM gündeminde gerçekleştirilen 674 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname görüşmelerinde AK Parti adına söz alan Mahmut Atilla Kaya, HDP soruşturmasının Anayasa’ya uygun olduğunu ifade etti.

AÇIKLAMAYI YAPMADAN ÖNCE İZMİRLİLERE DANIŞ 
Tutuklamaların ardından Avrupa Birliği ülkelerin tepkilerini sert sözlerle eleştiren Kaya, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘Seçimle gelen seçimle gitmelidir’ sözlerine karşılık, “15 Temmuzda da gördük, Türkiye bu milletin, bu büyük milletin ancak çizdiği istikamet noktasında yoluna doğru devam eder. Fakat maalesef, bizi şaşırtan bu süreçte özellikle ana muhalefet partisi, Cumhuriyet Halk Partisinin tutumu ve Türkiye'yi suçlayanlar kervanına katılması da bizler içerisinde üzücü ve şaşırtıcı olmuştur. Evet, İzmir'de maalesef, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu aynen şu ifadeleri kullandı: "Seçimle gelen seçimle gitmeli. HDP'lilere karşı mafya yöntemleri uygulanıyor. Türkiye freni patlamış kamyon gibi." Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım zaten bu noktada gerekli cevabı verdi. Terörle iç içe girenlerin bunun hesabını vermesi gerektiğini de açık şekilde ifade etti ama ben de bir İzmir milletvekili olarak ve yine İzmir milletvekili olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'nun da bu açıklamayı yapmadan, en azından bir İzmirlilere danışmasını isterdim” şeklinde konuştu.

MEHMET AĞABEY’E SORMASINI İSTERDİM
Kaya, “Keşke, bu sözler ağzından çıkmadan önce, o toplantı salonu içerisinde kendi partisi mensuplarının dahi ne düşündüğünü sormasını isterdim. Hatta, hemen o toplantı salonun yakınında Konak Toros'ta daha kısa zaman önce şehit olan Halit Zilani Çelik kardeşimizin babası Mehmet Ağabey'e bir sormasını dilerdim. Yine, çok kısa süre önce İzmir'de şehit verdiğimiz, gittiği o havaalanı güzergâhının üzerindeki Torbalı ilçemizdeki Mustafa Eser kardeşimizin annesi Türkan Hanım'a ve onun o küçük, gözü yaşlı kardeşlerine sormasını isterdim. Keşke, şu an terörle mücadelede kahramanca mücadele eden askerimize, polisimize ve bunların ailelerine bu görüşü ortaya koymadan önce sormasını isterdim” diye konuştu.

HAKARET VE İFTİRA İÇEREN BİLDİRİ
CHP Genel Merkezi tarafından yaşananların ardından açıklanan Parti Bildirgesi hakkında konuşan Kaya, “Maalesef gördük ki -demin Sayın Grup Başkan Vekili de Cumhuriyet Halk Partisinin açtı- hemen İzmir'deki programlar apar topar topar kesilip bir de bir parti meclisi kararı alındı. Bakın, siz açtınız diye söylüyorum. Parti meclisi kararını biz de okuduk. Zaten partimiz de bu parti meclisi kararına ilişkin olarak da hukuki süreci, şikâyet sürecini de başlattı. Burada direnme hakkından bahsediyorsunuz ve özellikle HDP'lilere ilişkin olarak ortaya koyduğunuz tutum da, sanki bunlar sütten çıkmış ak kaşık, teröre, terörizme ve demin saydığım bu olayların hiçbirine karışmamışlar, akabinde tek suçlu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, tek suçlu Başbakanımız Binali Yıldırım, tek suçlu AK Parti ve her birimize yönelik hakaret ve iftiralar içeren beyanlarla dolu bir parti meclisi bildirisi görüyoruz. Evet, sayın Başbakanımız buna ilişkin de söyledi. Gerçekten, bizim üniversite yıllarımızda, baktığımızda, okulda, çıkışta o eski solcu arkadaşlar çıkarlardı, her hafta bir kantinde bir bildiri okurlardı. İnanın, bu bildiriden farkı da kalmamış ama partimize, Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza da ağır hakaret ve iftiralar içeren bir bildiri” dedi.

PARTİ BİLDİRİSİNİ İZMİR’DE OKUYUN
CHP İzmir Milletvekillerine çağrıda bulunan Kaya sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben şunu açık, net söylüyorum: Hep İzmir üzerinden siyaset yapıyorsunuz, İzmir'i kendi tekelinizde görüyorsunuz. Gelin, şu okuduğunuz parti meclis bildirisini İzmir'de okuyun, herhangi bir noktasında okuyun ve İzmirli hemşehrilerimize sorun "Evet, teröre destek veren şu an tutuklu milletvekilleri için direneceğiz, gelin bakalım İzmirliler." deyin. Ne yapacak o İzmirliler, hepiniz çok net şekilde görürsünüz.

Bakın, bunlar milletin vicdanında mahkûm oldular. Geçmişte diyorlardı ki: "Bizim arkamızda PKK var, YPG var, PYD var; sırtımızı bunlara dayadık." Lütfen, bakın, bir milletvekili olarak da değil, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak söylüyoruz: Bunların gönüllü sırt dayanağı olmayın. Sizin, özellikle bu koymuş olduğunuz bildiriden sonra... İşte, bugün HDP'liler Mecliste yok ama gözleri arkada değil. İşte, çıkılıp burada sürekli, maalesef, özellikle Yenikapı ruhundan da uzaklaşılan... Demin Başkanımız da söyledi, ne değişti Türkiye'de? Bakın, AK Parti'nin veya Milliyetçi Hareket Partisinin duruşunda herhangi bir şey değişmedi ama maalesef, siz bu Yenikapı ruhundan uzaklaştıkça uzaklaşıyorsunuz. İşte, sizin de "Ne değişti?" diye sorduğunuz konunun asıl sebebi budur. Bu noktada, özellikle, sadece muhalefet yapmak adına, Türkiye Cumhuriyeti devleti düşmanlarının Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletinin düşmanlarının değirmenlerine lütfen su taşımayınız.

Bakın, şunu da açık, net söyleyelim: Bunların arkasını, sırtını dayadıkları PKK da, PYD de, YPG de bunları kurtaramadı, boşuna uğraşmayın bunları siz de kurtaramazsınız. Türk milletinin adaletinden, Türk adaletinden yaptıkları işlerin her birinin, yaptıkları eylemlerin, sözlerin teker teker cezasını çekeceklerdir.

 
Bahçeli'den yeni anayasaya yeşil ışık!
 
'Yeni Başkan' Trump ilk kez Beyaz Saray'da
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli'den yeni anayasaya yeşil ışık!
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Başbakan Yıldırım ile görüşmesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.
HDP'li 6 milletvekili için zorla getirme kararı kaldırıldı
KCK ana davasında yargılanan HDP'li 6 milletvekilinin mahkemeye zorla ...
Kılıçdaroğlu Cumhuriyet'e gitti: Bugün basına...
Cumhuriyet gazetesini ziyaret eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bugün Cumhuriyet'e ...
 
Bozdağ'dan AB'ye FETÖ tepkisi: Utanç verici!
Adalet Bakanı Bozdağ, "AB İlerleme Raporu'nda FETÖ üyelerinin savunulması utanç verici" dedi.
Sürekli: Kimse Türkiye’ye insan hakları dersi veremez!
AK Partili Sürekli insan hakları konusunda bir çok vukuatı bulunan Avrupa ...
Yıldırım ile Bahçeli'den 1 saatlik kritik zirve
Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Çankaya'da bir araya geldi.
 
Balbay yatırımları sordu: İzmir su kaybediyor!
Balbay İzmir’in su ihtiyacını karşıladığı Tahtalı, Balçova, Ürkmez, Güzelhisar, ...
10 Kasım’da bir ilk: CHP Ana’nın mezarı başında
CHP İl Başkanlığı Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 78'inci yıldönümünde ...
Çavuşoğlu 120 mevkidaşına FETÖ'yü anlattı
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından dünya ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva