HABERLER>POLİTİKA
17 Aralık 2015 Perşembe - 11:58

Kavalar Yüksel’e göndermeyle yola çıktı: Kimler destek verdi?

CHP Bornova İlçe Başkanı, 20 Aralık’ta yapılacak il kongresinde adaylığını resmileştirirken, PM Üyesi Yüksel’in ‘pişmesi lazım’ sözlerine göndermede bulundu. Kavalar’a adaylık açıklamasında Konak ve Bayraklı ilçe örgütlerinin yanı sıra milletvekili adayları ve İl Disiplin Kurulu Başkanı Soylu’dan da destek geldi.

Kavalar Yüksel’e göndermeyle yola çıktı: Kimler destek verdi?

Gökhan KOÇ / EGEDESONSÖZ -  CHP’de 20 Aralık’ta yapılacak il kongresi öncesi heyecan giderek artıyor.

İl Başkanı Bedri Serter ve 1 Kasım genel seçimlerinde milletvekili adayı olan Ülkümen Rodoplu’nun ardından Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar da adaylığını resmileştirdi.



Kavalar’a il binasında yaptığı adaylık açıklamasında Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, 1 Kasım seçimlerinde milletvekili adayı olan Muhsin Kurt, Ali Kemal Elitaş, Nurgül Uçar Aktuğ, Yalı Grubu ve meclis üyeleri, İl Disiplin Kurulu Başkanı Birol Soylu, Selçuk İlçe Başkanı Hasan Uysal, Bornova İlçe Eski Başkanı Fatma Doğru, İl Kadın Kolları Eski Başkanı Özgün Utku, Bergama İlçe Başkanı Ayşe Şimşek, Konak İlçe Eski Başkanı Sinan Karamustafaoğlu ve İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Ali Yılmaz gibi isimler destek verdi.
 
BİZ İZMİRLİYİZ, YAKIŞANI YAPARIZ
CHP’nin kurultay sürecinin sonuna geldiğini söyleyen Kavalar,  “Bu süreçte İzmir’de en ufak bir kırgınlık yaşamadan demokrasinin tam anlamıyla işlediği bir süreç atlattık. Biz seçimlerimizi yapıyoruz. İlçe başkanlarımızı seçiyoruz AKP gibi seçimleri burada yapıp sandıkları Ankara’da açmıyoruz. İlçe başkanlarımızı seçtik. Şimdi il başkanımızı seçeceğiz bende il başkanı adayı olduğumu buradan açıklıyorum. Hep birlikte başaracağız bazı şeyleri. Bu kutlu yürüyüş hepimize kutlu olsun. Yan yana omuz omuza yürüyeceğiz. Hiç birimizin birbirimizden üstünlüğü yok. Mevki makam peşinde değiliz. Birbirimizle özveri ve fedakarlık yolunda yarıştayız. Biz İzmirliyiz her zaman yakışanı yaparız” dedi.


 
EMEK VEREREK PİŞTİM!
Kavalar açıklamasında kendisine rakip olması yüksek muhtemel CHP PM Üyesi Alaattin Yüksel’in ‘pişmesi lazım’ sözlerine de yanıt verdi.

Partide emek vererek piştiğini söyleyen Kavalar, “Şimdi de bu emeğimin karşılığı olarak il başkan adayı olarak karşınızdayız. Sizlerden destek bekliyorum. CHP’ye ve sol değerlere bağlılığı asla yitirmedim köz gibi taşıdığım heyecan ise hala sönmedi. Yüreğimin derinliklerinde taşıdığım heyecan sıcaklığını daha da arttırdı. Şimdi ruhumu saran heyecan hepinizin huzurunda il başkanlığına adayım. Ben hiç kimsenin adayı olmadım. Ben kimsenin yanında olmak ve karşısına geçmek için aday olmadım. Ben her şeyden önce herkesin hayal ettiği tüm örgütümüzün hasretle ihtiyaç duyduğu biz olabilmek için aday oldum. Yüreğimi ortaya koydum. Sizlerle mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
2 YIL BOYUNCA DURMADAN ÇALIŞACAĞIZ
CHP il başkanının görevlerini sayan Kavalar, ilk işinin ise CHP’li belediyelere yapılan baskıya son vermek olacağını söyledi. Kavalar,  “Esnafıyla, işçisiyle, emeklisiyle, sendikasıyla birlikte seçmenimizin sorunlarıyla ilgilenmek, bu sorunları parlamentoya taşınmasıyla ilgili çalışmaları yürütmektir. İlçe örgütleriyle uyumlu çalışmak, belediye başkanlarıyla omuz omuza CHP’yi yüceltmek için mücadele etmektir. Örgütün tamamıyla kol kola birlikte mücadele edip CHP’nin oyunu Türkiye genel,inde yüzde 50’lere çıkartmaktır. Bana bu yüzde 25 yetmiyor. Size de yetmediğini görüyorum. Bu ateşi buradan yakıp oyumuz artırmak için birlikte mücadele edeceğiz. CHP’yi iktidar yapacağız. AKP hükümetinin CHP’li belediyelere baskısı  var. Eğer görev verilirse öncelikle bu saldırılara karşı durmak birinci görevim olacak. AKP iktidarı ülkemizi felakete sürükledi. Bu felaketten kurtarmak hepimiz borcu olacaktır. AKP iktidarı görevden uzaklaştırmak için yarın seçim varmış gibi çalışacağız. 2 yıl boyunca durmadan çalışacağız. Bunu başarmak zorundayız. AKP’nin ülkemizi nereye getirdiğini görüyorsunuz. Ben çocuklarıma karanlık bir ülke bırakılmasını istemiyorum. sizde istemiyorsunuz. Bunu hep birlikte başaracağız” dedi.



20 ARALIK’TA ‘EMEK EN YÜCE DEĞERDİR’ DİYE YAZACAKSINIZ
Partisine her zaman hizmet ettiğini söyleyen Kavalar, “Hayatım boyunca partisini terk etmeden, gerek sandık başında gerekse baraj altında kaldığı günlerde gerekse partimizin iktidardan uzaklaştığı günlerde ilçe başkanı olarak görev yaptım. Şimdi de il başkanı olarak görev almak istiyorum. Layık görürse bunun da layıkıyla yapacağımın sözünü veriyorum. Genç yaşta taşlara ‘Emek en yüce değerdir’ yazdıysak, ben gençlik kolu başkanı olarak katkı koymuştum. 20 Aralık seçimlerinde de ‘Emek en yüce değerdir’ diyerek görevi üstlenmek istiyorum. 20 Aralık’ta bunu sizler yazacaksınız. Ben bu partinin emekçisiyim. Bu desteği sizlerden görüyorum. Bun başaracağımıza eminim” diye konuştu.
 
GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR
Seçimlerin tüzükte belirtildiği gibi çarşaf liste olması gerektiğini söyleyen Kavalar, çarşaf liste olması için elinden geleni yapacağını söyledi.  Belediye başkanlarından Alaattin Yüksel isminin çıkmasını bir çalışma değerlendirme olarak niteleyen Kavalar, birleşme konusunda ise Bedri Serter ve Ülkümen Rodoplu ile görüştüğünü fakat bir sonuca varamadıklarını söyledi. Kavalar görüşmelerin devam ettiğini ileri ki günlerde de netlik kazanacağını söyledi.

 
Demirtaş hangi HDP’li için ‘Gizli Erdoğancı’ dedi?
 
Putin: Atatürk herhalde mezarında ters dönmüştür!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
selçuk 17 Aralık 2015 Perşembe 21:45

kavalak'a Başarılar diliyoruz.....

Yorumu oyla      21      6  
abdullah cıstır 17 Aralık 2015 Perşembe 20:10

Listenizde asil yonetimde roman gormek isteriz

Yorumu oyla      16      7  
PARTİLİ 17 Aralık 2015 Perşembe 17:09

Yolun Açık olsun efendi,onurlu ve dik duruşlu insan. Gözü Büyükşehir Belediye Başkanlığı nda olmayan. Yanlız ca İl Başkanı olmak isteyen delikanlı adam. hiç kıvırmayan kimseyi kullanmaya kalkmayan ve kimse nin kuklası ve adamı olmayan. Yolun Açık Olsun Gerçek CHP li

Yorumu oyla      28      10  
Arif 17 Aralık 2015 Perşembe 16:10

Örgütün Adayı Kavalar.Dürüst,CHP tabanından Pişerek gelen Parti emektarımız Sayın Nevzat Kavalar İzmir'e hayırlı olsun.!Destekliyoruz.

Yorumu oyla      31      9  
EFE 17 Aralık 2015 Perşembe 15:35

örgütler CHP nin en yetkili karar organıyken,örgütün üzerindeymiş gibi Belediye başkanlarının gücü altında ezilen ve etkisiz duruma düşen il başkanları nasıl oluyor,örgütün önüne gelince nasıl önseçimde hesap soruluyor..kısa süre öncesinde yaşandı.Ders alınmadı,belediye başkanının emrinde il başkanı gelecek hesapları ile ,hep b planı ile davranır,davrandılar...partinin eline verdiği gücü partisinin gücüne karşı kullanmak ne zaman son bulup ,gerçek sol parti olacağız..beklemekteyiz...yılların emeğini yok sayan,küçümseyen kişiler..sade partilisine nasıl bakar bu günden belli...Aziz bey yine yaptı yapacağını...susan vekilleri de yürekten kutluyorummm

Yorumu oyla      23      7  
17 Aralık 2015 Perşembe 12:51

ali kemal elitaş keşke il başkanı olsaydı bütün yollar ali kemal elitaşa

Yorumu oyla      17      25  
CHP üyesi 17 Aralık 2015 Perşembe 12:21

Genel Başkanımız gibi sözü özü bir kişi Sayın Kavalar izmir'i en iyi şekilde temsil eder.Bence örgüt denenmiş kişilerle vakit kaybetmesin yoksa sonuç hüsran olur.Alattin bey abiliğe devam etsin.Aziz beyde şunu unutmasın bu yola sayın kavaları kendisi çıkardığını.saygılarımla

Yorumu oyla      50      20  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demirtaş hangi HDP’li için ‘Gizli Erdoğancı’ dedi?
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Bizim parti içerisinde Erdoğan ...
Eski milletvekili Aygün’e Cumhurbaşkanı'na hakaret davası
Eski CHP Milletvekili Hüseyin Aygün hakkında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ...
Saygılı’dan 2.manifesto: Delege özgür, seçim çarşaf olsun!
Haftasonu ‘Örgüte sesleniş, göreve çağrı’ başlıklı bir yazı yayınlayarak ...
 
Kılıçdaroğlu’ndan ‘üye sıfırlama’ harekatı
35. Olağan Kurultay’ın ardından örgüt yapısının tamamen değiştirileceği, ...
CHP Konak ‘Kavalar’ın arkasında!
İlçe Başkanı Başak dün akşam bir araya geldiği Kavalar’a destek kararı ...
Davutoğlu'dan PKK mesajları: 4-5 yer kaldı!
Başbakan Ahmet Davutoğlu terörle mücadelede kritik 12 ilçe olduğunu belirtirken ...
 
Başbakan'dan Başika açıklaması: Misliyle karşılık verdik
Başbakan Davutoğlu, Başika kampına yapılan saldırı ile ilgili açıklama yaptı.
ABD İncirlik'teki F15'leri geri çekiyor
ABD, geçen ay İncirlik Hava Üssü'ne gönderdiği 12 F-15 savaş uçağını Türkiye'den ...
Ve Yüksel sahaya indi: O toplantıda da adım çıkarsa…
Adı il başkanlığı için konuşulan ve belediye başkanlarının büyük desteğini ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva