HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Ocak 2016 Cumartesi - 21:34

Karşıyaka'nın gurur projesi 1 yaşında: Ünlüler 'Filizler' için tek yürek

‘Karşıyaka’nın Filizleri Projesi’ birinci yaşını kutladı. Cem Yılmaz'dan Arda Turan'a kadar birçok ünlüden video mesajla projeye destek çağrısı geldi.

Karşıyaka nın gurur projesi 1 yaşında: Ünlüler  Filizler  için tek yürek

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ – Karşıyaka Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde oturan, maddi geliri olmayan veya yeterli olmayan başarılı üniversite öğrencilerine öğrenim süreleri boyunca katkı sağlamak amacıyla Türkiye’de ilk kez ‘Karşıyaka’nın Filizleri’ adlı bir projeye imza attı.

Anayasa Mahkemesi’nin 2008 yılında belediyelerin doğrudan üniversite öğrencilerine burs vermesini engelleyen yasasına alternatif olarak ürettikleri proje kapsamında, ilçe sınırlarında bulunan apartmanlar, ihtiyaç sahibi öğrencilere 10 aylık eğitim süresi boyunca 300 TL burs veriyor.

‘Avrupa’nın En İyi Uygulanan Sosyal Sorumluluk Projesi’ ödülüne sahip olan Karşıyaka’nın Filizleri Projesi; Ankara- Çankaya, İstanbul- Ataşehir ve Beşiktaş, Tekirdağ-Süleymanpaşa ve Çorlu, Bursa-Nilüfer, Samsun-Bafra, Adana Çukurova, Çanakkale-Biga, Balıkesir-Bandırma ve Mersin-Mezitli’de de uygulanmaya başladı.



Projenin birinci yılı Karşıyaka’da yapılan etkinlikle kutlandı. Karşıyaka Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı
etkinliğe CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, CHP PM Üyesi Mustafa Moroğlu, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık,  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları, siyasi parti, sivil toplum örgütü ve basının temsilcileri, burs veren Karşıyakalılar ve burs alan öğrencilerin yanı sıra Mesut Sancak, Rıza Akça, Suavi, Abbas Güçlü, Altan Gördüm gibi ünlü isimler de katıldı.



BU GÜZEL AİLENİN PARÇASI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ

Burs alan öğrenciler adına konuşma yapan Okan Ayar, “Projenin en önemli yanlarından biri tüm sıkıntılara karınca kararınca kendi içimizden kendi ailemizden Karşıyakalılar olarak çözüm getirmemiz. Bizi biz yapan en temel özelliklerimizden dayanışma tarafımızı bir kez daha gözler önüne seriyoruz. Bizler bu kadar güzel bir ailenin parçası olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

‘Karşıyaka’nın Filizleri’ projesine ‘Avrupa’nın En İyi Uygulanan Sosyal Sorumluluk Projesi Ödülü’nü veren Avrupa Kamu Yönetim Enstitüsü’nden Araştırma Yöneticisi Julia Bosse yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek teşekkürlerini sundu.



SİYASETİN ANLAMI YOK

Hüseyin Mutlu Akpınar, “Yaşadığımız bunca sıkıtı ve üzüntü içinde böyle bir gece içinde bu acıyı hafiflettiğiniz için hoşgeldiniz diyorum. Farklılıklarımızın hiçbir önemi yok. Hepsini bir yana bırakarak buluşmamızı sağlayan şey paylaşımdır. Sosyal sorumluluk bilinci içinde geleceğe hazırlanan gençlerimizin yanında olmaktır. Siyasetin anlamı yok, halka sahip çıkmak hakka sahip çıkmaktır. Herkese dokunacağız, insana hizmet edeceğiz, insanın cebine bakarak değil yüreğine bakarak hizmet edeceğiz dedik. Siyaset insanların birbirini karalaması değildir, farklılıklarını ortaya çıkarmak toplumu ona inandırmaktır dedim ve bu inançla yola çıktım. Yerel yönetimlerin resmi daire algısından çıkarıp bulunduğu yerde vatandaşın gözünde sivil toplum örgütü haline getirmekti. Bugün bunu başarabilmenin gururunu yaşıyorum” ifadelerini kullandı. Akpınar, projeye desteklerinden dolayı Abbas Güçlü’ye ayrıca teşekkür etti.

KARŞIYAKA’NIN FİLİZLERİ, TÜRKİYE’NİN FİLİZLERİ OLSUN
Projeyi hayata geçirme sürecini aktaran Akpınar, işçilerden taksicilere kadar dalga dalga büyüyen bir eğitim projesi olduğunu vurgulayarak, “Gençliğe güveniyor ellerini tutuyoruz. Bu heyecanımız Türkiye’yi saracak. Günlük sohbetlerimizin arasına her apartman bir öğrenci okutuyor Türkiye’nin geleceği gençlerimiz için burs konusunu katın. Sahip çıkın. Karşıyaka’nın filizleri Türkiye’nin filizleri olsun” dedi.



ABLA-AĞABEY-KARDEŞ PROJESİYLE BULUŞMALARINI DİLİYORUM...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, projenin tüm ülkeye yayılmasını ve giderek büyümesini dilediğini ifade ederek, “Tamamen dayanışma mantığıyla üretilen ve vatandaşın katılımıyla üretilen projeyi hayata geçiren Başkanımızı yürekten kutluyorum. Burs alan öğrencilerimizin bizim uzun süredir yürüttüğümüz abla-ağabey-kardeş projesiyle buluşmasını diliyorum. Apartmanlarında iş yerlerinde bu projeye destek olan gönül veren hemşehirlilerimizi de kutluyor, bu öncülüğün tüm Türkiye’ye yayılmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.



BARIŞ PROJESİ OLARAK KABUL EDİYORUM!
Sorunların kaynağından barış dilinin kullanılmamasından kaynaklandığına dikkat çeken CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun projenin aynı zamanda bir barış projesi olduğunu ifade ederek, “Bu proje sadece öğrencilerimize destek olma projesi değil, bu aynı zamanda bir barış projesi, dostluk projesi, kardeşlik projesi. Birbirini tanımayan birçok kişi bu kutsal amaç için bir araya gelip katkı sağlıyor. Bu çok önemli. Bir eğitim projesi olduğu kadar barış projesi olarak da kabul ediyorum. Birçok belediyemiz de bu projeye başladı. Mustafa Kemal’in muhasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için çalışıyoruz. Burs alan öğrenciler, yurttaş sorumluluğu içinde ülkemizde kardeşliği,  birlikteliği, demokrasiyi, özgürlüğü ve insan haklarını egemen kılacak” şeklinde konuştu.



Konuşmaların ardından projeye destek veren tüm kurum ve kuruluş temsilcilerine plaket takdim edildi. Teşekkür plaketini Egedesonsöz adına Egedesonsöz Genel Yayın Yönetmeni Fatih Yapar aldı.



Plaket takdiminin ardından ise pasta kesildi.

İŞTE O VİDEO: ÜNLÜLERDEN FİLİZLERE DESTEK MESAJI

SESLİ MESAJLA DESTEK OLAN ÜNLÜLER
Projeye desteklerini sesli mesaj yoluyla ileten ünlü isimler: Cem Yılmaz, Sıla, Metin Uca, Serdar Ortaç, Arda Turan, Haluk Bilginer, Burçin Terzioğlu, Selçuk Yöntem, Levent Üzümcü, Muslera, Müjdat Gezen, Sunay Akın, Volkan Konak, Altan Gördüm, Altay, Zuhal Olcay, Sumru Yavrucuk, Evrim Alasya, Emre Kınay, Cemal Hünal, Hadise, Cem Davran, Gupse Özay, Derya Köroğlu, Pınar Karşıyaka, Necmi Yapıcı, Ufuk Sarıca, Ceyhun Fersoy, Evrim Alasya, Alp Kırşan, Neslihan Yeldan, Seray Sever, Engin Altan Düzyatan ve Ali Poyrazoğlu.

 
200 yıllık mirasta 6 arazi daha satılacak
 
Kaf-Kaf Kartal’ı parkeden sildi: 77-59
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu: AB standartlarında lider belediyeyiz!
Hasköy İleri Biyolojik Atık Su Tesisi’nin temel atma töreninde konuşan ...
Karşıyakalı girişimcilere yeni fırsat
İşsizlik sorununa çözüm üretmek ve aile ekonomisine katkı sağlamak adına ...
Ödemiş'in Salı Pazarı taşınıyor
Ödemişlilerin yoğun ilgi gösterdiği ve birçok etkinliklerin yapıldığı ...
 
Menderes EMITT'e damga vurdu
İstanbul’daki EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na ...
Torbalı’da İZBAN heyecanı
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Aliağa –Torbalı arasında ...
Bornova’da ders: Arıcılık!
Bornova Belediyesi’nin tarım üreticilerine eğitim ve danışmanlık hizmeti ...
 
Karabağlar’ın sokakları güzelleşiyor
İlçeyi güzelleştirmek ve daha yaşanabilir bir hale getirmek için çalışmalar ...
Buca’da can dostlara gıda desteği
Soğuk hava koşulları insanlar kadar can dostlarımız hayvanları da zorluyor. ...
Narlıdere'de 2017 dönüşüm yılı!
Narlıdere'de 2'inci İnönü Mahallesi, Atatürk Mahallesi, Narlı ve Çatalkaya ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva