HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Ocak 2016 Cumartesi - 09:39

Narlıdere'de 2017 dönüşüm yılı!

Narlıdere'de 2'inci İnönü Mahallesi, Atatürk Mahallesi, Narlı ve Çatalkaya Mahallesi'ni kapsayan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili çalışmalarını büyük oranda tamamlayan Narlıdere belediyesi ilk kazmayı vurmaya hazırlanıyor.

Narlıdere de 2017 dönüşüm yılı!

Kentsel dönüşüm faaliyetleri için proje ihalesini gerçekleştiren Narlıdere Belediyesi, 43 hektarlık alanda yılsonundan itibaren inşaatlara başlamayı hedefliyor. Narlıdere’deki Kentsel dönüşüm çalışmalarında gelinen son nokta ile ilgili açıklamalarda bulunan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, geçtiğimiz yıl yaşanan iki ayrı seçim süreci ve bürokratik engeller nedeniyle yaklaşık 8 aylık gecikmeye rağmen çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ifade etti.

PLANLAR HAZİRAN SONUNA TAMAM
Batur “ Seçim süreçlerinin araya girmesi, işlemler, Narlıdere’deki kentsel dönüşümü 6, 7 ay geciktirdi. Narlıdere Belediyesi olarak ise biz bu 6 ayda Kentsel dönüşüm mahallelerinde Jeolojik etütleri tamamladık. Dönüşüm alanı ilan ettiğimiz alana giren 4 bin binanın tespitlerini yaptık. Tespit yapılırken binanın olduğu alan ile ilgili Kaç metrekare olduğu, içinde kaç kişi ikamet ediyor, binanın arazisinde bulunan ağaç ve diğer varlıklar ile ilgili bilgiler edinildi. Mesela elimdeki örnek bir tespit tutanağındaki bina kagir bina, tek katlıymış, 45 metrekare alanı kaplıyormuş, içinde de 4 kişi yaşıyormuş. Binanın yanında bir müştemilat ve kömürlüğü mevcutmuş. 2 şeftali, 1 adet dut ağacı, 2 tane nar ağacı varmış. İşte dönüşüm alanına giren tüm yapılar bu şekilde detaylı olarak incelendi ve detaylandırıldı. Bugünkü geldiğimiz nokta ise hali hazır haritalarımız ve saha çalışmalarımız tamamlandı. Biraz önce verdiğim örneklerde olduğu gibi her bina için ayrı ayrı yapılan değerlendirme raporları hazırlanacak. Bu raporlar Narlıdere Belediyemizin teknik komisyonu, Belediye meclisimizin iki üyesi, bakanlıktan gelecek bu işte uzman bir arkadaşımız ve mahalle temsilcileri ile birlikte hazırlanacak. Bu ekip tüm binalara tek tek uğrayacak ve tespit yapılacak alanda kaç metrekare inşaat alanı ihtiyaç duyulduğu belirlenecek.  Narlıdere Belediyemizin imar planlarını bitirmesi ve parselasyon aşamasına gelmesi ile ilgili bir tarih vermem gerekirse ise Haziran sonu itibari ile bu çalışmalarımız tamamlayıp vatandaşlarımızla sözleşme aşamasına gelmeyi hedefliyoruz.

İLK ÖNCE O MAHALLEDEN BAŞLANILACAK
Başkan Batur yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm ile ilgili kendisine en çok sorulan bir soruya açıklık getirdi. Batur “  Bana en çok sorulan soru acaba ‘Başkan Dönüşüm hangi mahalleden başlayacak’ oluyor. Çok basit; hangi mahalle ile sözleşmeyi tamamlar ise en önce o mahalleden başlayacağız. Kentsel dönüşüm mahallelerimizde yaklaşık olarak 5 bin konut yapılacak. Fakat bu olaya sadee konut olarak bakılmaması gerekiyor. 43 hektarlık bu alanın %50’sini sosyal tesisler ve donatı alanları, yeşil alanlar, rekreasyon alanı,  yeşil alan olarak değerlendirilecek. Biz sadece bina değil, insanlarımıza yeni bir yaşam alanı sunacağız. Dönüşüm alanları, insanlarımızın sosyal hayatını değiştirecek çağdaş alanlar olacak” dedi.

YERİNDE DÖNÜŞÜM TARİHİ 2017
Dönüşümde başlangıç tarihini de açıklayan Batur; planlandığı gibi giderse 2017 yılının başlarında inşaatlar başlar dedi. Kentsel dönüşümün nasıl yapılacağına dair yaptığımız tüm açıklamalarda özellikle vurguladığım bir konu var. O da herkes dönüşümden sonra yaşadığı aynı mahallede yaşamaya devam edecek. Kimseyi başka bir alana gitmeye zorlamayacağız. O yüzden Narlıdere’deki dönüşümün adı daha çok ‘ Yerinde Dönüşüm’ olmalıdır. Herkes, tüm komşuları ile birlikte aynı alan da yaşamaya devam edecek. Bu yüzden Narlıdere’deki dönüşüm ada ada olacağından biraz geç olacak fakat insanlarımız mutlu olacak ”dedi.

 
ABD Donanması'nda rüşvet skandalı!
 
İZSMMMO’da Değişim Grubu 14 ilkeyle yola çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme’de belediyeden bakanlığa ‘TOKİ’ davası!
Çeşme Belediyesi, TOKİ tarafından yapılan Çeşme Reisdere’deki konutlara ...
Balıklıovalılar'dan Başkan Uyar'a sürpriz ziyaret
Geçtiğimiz hafta Balıklıova sahiline yapılmış olan 74 kaçak yapının yıkılmasının ...
Karşıyaka Çocuk Kulübü’nde sertifika heyecanı
Çocukların sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sunmak; okul dışında ...
 
Bornova Belediyesi’nden çocuklara golf daveti
Bornova Belediyesi, hem atık pillerin doğayı kirletmesinin önüne geçmek ...
İZBAN’ın yeni durağı hakkında her şey!
Kentin iki sanayi bölgesi Torbalı ile Aliağa’yı birbirine bağlayacak Torbalı ...
Gültepe'nin kaderi yeni imarla değişecek
İzmir’in kalbi Konak’ta plansız yapılaşmanın en yoğun olduğu semtlerin ...
 
Buca Belediyesi acıda yalnız bırakmıyor!
Vatandaşların acılı günlerinde de yanında olmak için taziye evlerine ulaşım ...
Tarih belli oldu: İZBAN'da yeni durak Torbalı!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, İZBAN Torbalı seferlerinin 6 Şubat ...
O soru yeniden masada: Alaybey Tersanesi taşınıyor mu?
Karşıyaka’daki Alaybey Tersanesi’nin taşınıp taşınmama konusu yeniden gündeme geldi.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva