HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Mart 2019 Perşembe - 08:19

Karşıyaka İskelesi için kritik karar!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığınca çalışmaları yürütülen ‘Deniz Ulaşımını Geliştirme Projesi’ kapsamında talep edilen Karşıyaka İskelesi’nin büyütülmesi talebine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olumlu onay verdi. Bakanlık 1/5000 ve 1/1000’lik planları İzmir Müdürlüğü’ne gönderdi.

Karşıyaka İskelesi için kritik karar!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin planlamasını yaptığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderdiği Karşıyaka İskelesi’nin büyütülmesi projesi onay aldı. Bakanlık, Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü’ne planları gönderdi. Müdürlükte yer alan bilgilere göre 1/ 1000 ve 1/5000’lik planlar kamuoyuna sunuldu.  

Bakanlık ayrıca raporunda, ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığınca çalışmaları yürütülen "Deniz Ulaşımını Geliştirme Projesi " kapsamında; mevcut iskelelerin alımı yapılan yeni yolcu gemilerine uyum sağlayacak şekilde düzenlenmesine İlişkin yapılan çalışmalar sonucunda Karşıyaka iskelesinin revize edilmesine karar verilmiştir’ ifadelerine yer verdi.

İşte bu bilgilendirme:

‘İzmir İç Körfezi Kıyı Alanlarının Hidrografik, Oşinografik, Jeolojik ve Jeofizik Etüt Raporu Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığınca 05.02.2015 tarihinde onaylanmıştır.

Konak, Bayraklı ve Karşıyaka İlçelerinde, İzmirdeniz ve Deniz Ulaşımı ve Geliştirme Projeleri kapsamında yaklaşık 250 hektar alan için 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 215 hektar alan için 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına Esas Jeolojik-Jeoteknik Etüt Raporu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğünce 12.01.2017 tarihinde onaylanmıştır.

İzmir İç Körfezinin Mavişehir-Üçkuyular Vapur İskelesi arasında yer alan sahil şeridi bütününü kapsayan alanda çalışmaları yürütülen İzmirdeniz Projesi bilgileri gönderilerek, söz konusu çalışmaların İzmir kenti ve kentlisinin yaşam kalitesini arttırmaya yönelik kamusal düzenlemeler içerdiği ve kent gündeminin öncelikli projelerinden olduğu dikkate alınarak, 06.07.2011 tarih ve 27986 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan “Kıyı Yapı ve Tesislerinde Planlama ve Uygulama Sürecine İlişkin Tebliğ” kapsamında “Yapılacak Yatırıma İlişkin Başvuru” dosyasında fizibilite ve modelleme raporu hazırlanmasına gerek olmadığına dair mülga Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı-Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğünün 09.03.2016 tarih ve 17857 sayılı yazısı bulunmaktadır.

Mevcut imar planında plan değişikliği ve ilavesinin bulunduğu alan “İskele” olarak belirlenmiş olup, İzmir kentinin deniz ulaşımının önemli bir parçası olarak kente hizmet vermektedir.

İzmir Büyükşehir Belediyesince çalışmaları yürütülen “Deniz Ulaşımını Geliştirme Projesi” kapsamında; Karşıyaka İskelesinin yolcu gemilerine uygun hale getirilmesi amaçlanmakta olup bu bağlamında;

Söz konusu iskele yapısının genişletilerek güçlendirilmesinin sağlanması,

Engelli vatandaşlarımızın bireysel olarak deniz ulaşım hizmetinden yararlanmalarının sağlanması,

İskelelere baştan kara yanaşıp yolcu operasyonu yapan yolcu gemilerimizin özellikle kötü havalarda bordadan da iskelelere yanaşmalarının sağlanarak gemi ve yolcu emniyetinin arttırılması,

Deniz ulaşım filomuzda artan gemi sayısı göz önüne alındığında gemilerin özellikle seferde olmadıkları sürelerde ve kötü havalarda güvenli bir şekilde bağlama yapabilecekleri bağlama yerlerinin sağlanması,

Her iki tarafı da bağlama yeri olarak kullanılan Karşıyaka İskelesine bağlama yapan yolcu gemilerimizin baş ve kıç taraflarından da güvenli bir şekilde bağlanmalarının sağlanması,

İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde deniz ulaşım ağının genişletilmesi amacıyla yapılması planlanan yeni iskelelerden düzenlenecek seferler nedeniyle oluşacak yanaşma yeri ihtiyacının karşılanması, amacıyla mevcut iskelenin bulunduğu alan genişletilmiş doğusunda ve batı tarafında ilave parmak iskeleler önerilmiştir. Bunun sonucunda kent içi deniz ulaşımında faaliyete geçirilmesi planlanan gemilerin ve deniz ulaşımının etkin operasyonu sağlanmış olacaktır.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığınca çalışmaları yürütülen "Deniz Ulaşımını Geliştirme Projesi " kapsamında; mevcut iskelelerin alımı yapılan yeni yolcu gemilerine uyum sağlayacak şekilde düzenlenmesine İlişkin yapılan çalışmalar sonucunda Karşıyaka iskelesinin revize edilmesine karar verilmiştir. Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığınca hazırlanan Karşıyaka İskelesi İmar Planı Revizyonu ve İlavesi; Karşıyaka İskelesinin söz konusu gemilere uygun hale getirilmesi ve kent içi deniz toplu taşımasının sürdürülebilirliğinin sağlanması açısından önem arz etmektedir.

Planlama; baştankara yanaşan gemilerin bordadan da yanaşarak daha emniyetli bağlamanın sağlanması amacıyla yapılmış olup mevcut iskelenin yanlara doğru toplam 11 metre genişletilmesinin, deniz yönünde 8 metre uzatılmasının ve 30x5 metre boyutlarında iki parmak iskele eklenerek artan gemi ve yolcu trafiğine cevap verilmesi amaçlanmıştır.

Plan değişikliği kapsamında, mevcut imar planında yaklaşık olarak 2 bin 978 metrekare olan iskele alanı yaklaşık olarak 7 bin 985 metrekare olacak şekilde düzenlenmiştir.

 
Suriye sınırına askeri sevkiyat
 
Survivor'da aşk bombası! Yunan yarışmacıdan Türk oyuncu itirafı
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
O izin 28 Mart 2019 Perşembe 16:51

Çöpe gideceği bilindiği için verildi izin! Trafiği iskele önünde yeraltına almaktan, deniz ulaşımını üçe katlamaktan söz edildiği anda izne konu iskele planları çöpe gitti zaten! Yorum için çok erken olmakla birlikte yeni iskelede olması gerekenleri yazmak gerek!

Yorumu oyla      5      5  
Karşıyakalı 28 Mart 2019 Perşembe 13:14

Çok saçma KARŞIYAKA vapurların geceleyeceği bir liman olamaz Çarşıdan bakınca sadece iskele gözükecek İki katlı bile olması meydanı boğuyor Vapurlara başka bir liman bulunmalı Bu yaptığınızın doğru olmadığını , birgün belki anlarsınız

Yorumu oyla      4      8  
Ziya Nur Kocar 28 Mart 2019 Perşembe 12:39

Yeni yolcu gemileri baştan kara yanastiklari için yolcular inip binerken egzoz gazlarını da teneffüs ediyorlar.Bu sakınca yenilenme çalışmalarıyla giderilebilir mi?

Yorumu oyla      5      5  
28 Mart 2019 Perşembe 12:30

Çiğli Vapur İskelesi talepleri ne oldu?

Yorumu oyla      6      5  
Burhan 28 Mart 2019 Perşembe 11:48

Tuvalet problemini çözün.

Yorumu oyla      9      10  
Burhan KaRaDaĞ 28 Mart 2019 Perşembe 11:46

İyi düşünülmüş umarım gerekli altyapı düzgün yapılır , birileri biraz daha zengin olsun diye yapılmaz birde yıllardır Tuvalet problemi yaşanıyor çözün bu sorunu 1 kişilik tuvalet olmaz koskoca iskelede ayıp insanlar kuyruk oluşturuyor ve bunu görüp bilmelerine rağmen hiçbirşey yapmıyorlar çok ayıp çok utanç verici bir durum böyle hizmet olmaz . Dışarıya bozuk parayla çalışan bir seyyar tuvalet koyup sırf para kazanalım diye insanları mağdur edemezsiniz buna kimsenin hakkı yok yaparsın içeriye düzgün çok kişiye hitap eden bir tuvalet isteyen yine paralı olan dışardakine gider .

Yorumu oyla      7      8  
Erhan sirein 28 Mart 2019 Perşembe 11:44

Iskele denize dogru buyurse giriste tranvay yolu ile araya mesafe Olacak sekilde calisma yapilmasini isterim. Cunku vapurdan cikanlar tramvay yolu arasina sıkışıyor. Tesekkurler

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Dalgıç personelle vedalaştı
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, belediye personeli ile yaptığı ...
Başkan Uğurlu'dan 31 Mart mesajı: Mesele memleket meselesidir
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, millete hizmetkar olmanın verdiği ...
MARBLE 'çeyrek asır'ı devirdi: Dünyanın taşı İzmir'e taşındı
Dünyanın en büyük fuar etkinlikleri arasında yer alan ve bu yıl 150 bin ...
 
Başkan Pekdaş'a alkışlarla veda
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, beş yıllık görev süresinin sona ereceği ...
Başkan Selvitopu'ndan çat-kapı ziyaret
Karabağlar Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Karabağlar Belediye Başkan ...
Başkan Akpınar’dan imar planı müjdesi
Karşıyaka Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Cumhuriyet, İnönü ve Örnekköy ...
 
Kocaoğlu, Vali'ye o hediye ile veda etti
31 Mart yerel seçimlerinden sonra görevini devretmeye hazırlanan İzmir ...
Pazarcılardan Başkan İnce'ye tam destek
Güzelbahçe Belediye Başkanı aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi Güzelbahçe ...
Bornova'da Atatürk Kitaplığı öğrencileri ağırlıyor
Bornova Belediyesi, her sene Mart ayının son haftasında kutlanan ve bu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva