HABERLER>SPOR
18 Eylül 2018 Salı - 14:26

Karşıyaka hakkını arıyor

İzmir'de yeni stat talebini ilk gündeme getiren kulüp olmasına rağmen kentin stadyum konusunda en mağdur temsilcisi olarak kalan Karşıyaka, kaybettiği gelirlerini istiyor. 

Karşıyaka hakkını arıyor

Karşıyaka'da Yalı'daki İlçe Stadı'nın yerine inşa edilmesi planlanan yeni stat için yapılan ikinci ihale de açılan davalar sonrası geçtiğimiz temmuz ayında iptal edilirken kulüp, stadına bir türlü kavuşamamasının yanında bu alandaki büyük gelirinden de oldu. Stadın 28 Ocak 2014'te yapılan ilk ihalesi sonrası inşaat için Karşıyaka'nın 2010'da Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nden 10 yıllığına kiraladığı mevcut İlçe Stadı ve kulübün Yalı Tesisleri 2015 yazında yıkıldı. 

Karşıyaka, stat ve kulüp binasının da yer aldığı ilçenin en merkezi yerindeki arazisinde 3'ü açık 1'i kapalı 4 tenis kortu, voleybol salonu, yelken tesisleri ve kayıkhane, 3 adet sosyal tesis ile tartan pistten oldu. Tesislerin yıkılmasıyla son yıllarda büyük gelirden olduklarını söyleyen başkan vekili Gökhan Şensan, "Kulüp binası taşındı. Salon ve kortlardaki spor okulu gelirlerimiz gitti. Voleybolda arkasında holdingler olan rakiplerimiz ligden çekilirken biz salon yıkılınca altyapı için kurumlardan destek almadan camia olarak el birliğiyle yaptığımız Çiğli Tesisleri'ndeki yeni salonu henüz bitirdik. Kullandığımız tenis kortlarına kira ödüyoruz. Yelken tesisleri için her yıl 150 bin TL ecrimisil yatırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Binlerce gence spor yaptırdıklarını, halen farklı branşlarda 22 milli sporcuları olduğunu söyleyen Gökhan Şensan, "Bir an önce yeni stadımıza kavuşmayı bekliyoruz. Ama stadımız yapılana kadar mağduriyetimizin giderilmesini bekliyoruz" diye konuştu. 

Kurumlardan katkı almadan borç yüküyle ayakta kalmaya çalışan 106 yıllık kulübün durumunu geçen yıl kendileri gibi TFF 2'nci Lig'den düştükten sonra borçları yüzünden 2 kategori birden indirilip Süper Amatör Lig'e de eksi 9 puanla başlayan Mersin İdmanyurdu'yla kıyaslayan Şensan, "Biz de aynı olabilirdik. Geçen sezon başında 6 puanımız silindi. 12 puanın silinmesine taraftarımız, 24 puanın daha silinip üstene amatöre düşürülmemize de Ocak ayında göreve gelen yönetimimiz engel oldu. Tek başına ayakta kalmaya çalışan Karşıyaka'ya bu savaşta destek verilmeli" dedi. (DHA)

 
Türkiye, İdlib'e ilave asker gönderecek!
 
Ege Bölgesi ‘Ön seçim’ dedi, eski başkandan sitem!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Srdr 18 Eylül 2018 Salı 15:02

Herzaman oldugu gibi bizi yanniz birakacaklar. Destek istemektense bence kostek olmamalarini istesek daha mantikli... karsiyaka belediyesi bari sen sessiz kalma artik.... stat olayini sen coz yali olmasin nereye istersen sen yap sehrin icin.karsiyakanin gencleri icin .biz bir sahsin sirket takimi degiliz.KsK bir dernektir sahibi tum karsiyakalilar ve izmirlilerdir .kendi gobek bagimizi biz keselim.elaleme minnet etmeyelim...

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altaylı futbolcu Gençer'den özür
Spor Toto 1'inci Lig'de son olarak deplasmanda Boluspor'la 0-0 berabere ...
Göztepe'de büyük özlem
Spor Toto Süper Lig'de evinde Kayserispor engelini 2-0'lık skorla geçerek ...
Altınordu'ya Alican tesellisi
Spor Toto 1'inci Lig'de deplasmanda Gazişehir Gaziantep'e 1-0 yenilerek ...
 
Menemen Belediyespor'da hedef farkı açmak!
TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta Fatih Karagümrük, Darıca Gençlerbirliği ...
Bucaspor'dan taraftara çağrı
TFF 3'üncü Lig 3'üncü Grup'ta Cizrespor'la deplasmanda 2-2 berabere kalıp ...
1. Lig'de şok! Hakeme saldırdı, maç iptal!
Spor Toto 1. Lig'de Balıkesirspor ile Ümraniyespor arasında oynanan karşılaşma ...
 
Negredo'nun kaderi belli oldu!
Son dakika gelişmesi! beIN Sport'un haberine göre; Beşiktaş, İspanyol ...
Altay'da mücadele sevinci
Spor Toto 1'inci Lig'de zorlu Boluspor deplasmanından 0-0 beraberlikle ...
Altınordu'ya kırık not
Spor Toto 1'inci Lig'de deplasmanda 90+4'üncü dakikada yediği golle Gazişehir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva