HABERLER>POLİTİKA
18 Eylül 2018 Salı - 14:32

Ege Bölgesi ‘Ön seçim’ dedi, eski başkandan sitem!

İzmir’deki bölge toplantısının basına kapalı bölümünde Ege illerinin temsilcilerinin kürsüden ön seçim vurgusu yaptığı öğrenildi. Ayrıca İl eski Başkanı Güven’in de, “Yıllarca partide emek verdim. Ama bir yere gelemedim. Atatürk’ün olduğu kadar CHP’nin de askeriyim” dediği öne sürüldü.

Ege Bölgesi ‘Ön seçim’ dedi, eski başkandan sitem!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ-  Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) bölge toplantılarından ilki olan Ege Bölgesi zirvesinin İzmir’de gerçekleşen ayağının basına kapalı bölümünde önemli konular masaya yatırıldı.

Siyasi ve ekonomik gelişmelerin konuşulduğu ilk bölümün ardından basın mensuplarının salondan çıkarılmasıyla ikinci bölüme geçildi.

- BAŞKAN GÜRÜN’DEN İZMİR’DE ADAYLIK MESAJI: FİİLİ BAŞKANIM, TALEBİMİN OLMASI YANLIŞ!

- CHP’NİN İZMİR’DEKİ EGE BÖLGE TOPLANTISINDA KİM/NE MESAJ VERDİ?

EGE, ‘ÖN SEÇİM’ DEDİ!
Basına kapalı kısımda parti içi meselelerin gündeme geldiği ve kürsüye çıkan partililerin özellikle ön seçim konusunda ısrarcı oldukları öğrenildi. Siyasi partilerin iyice yerel seçim atmosferine girdiği günlerde CHP’de öne çıkan konuların başında belediye başkan adaylarının belirleneceği yöntem geliyor. İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun geçtiğimiz günlerde yaptığı ön seçim çıkışının ardından bölge toplantısında da Ege illerinde aktif görevde olan çok sayıda isim en doğru aday belirleme yönteminin ön seçim olacağı konusunda hemfikir oldu.

Geçtiğimiz aylarda olağanüstü kurultay talebi ile başlatılan imza toplama hareketinde parti bölünmüş bir yapı sergilese de gelinen noktada imza verenlerin de vermeyenlerin de yer aldığı büyük bir kesimin ön seçim konusunda birleştiği öğrenildi.

GENÇLİĞİN BAŞKANI UYAN’DAN ÖNEMLİ VURGU!
Toplantıda söz alan İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan’ın da genç kotasının önemine vurgu yaptığı belirtildi. Başkan Uyan’ın geçmiş yıllarda çok genç yaşlarda göreve gelen isimleri örnek gösterdiği ifade edildi. Uyan’ın yeni dönem için gençlere görev verilmesi yönünde çağrıda bulunduğu aktarıldı.

ESKİ BAŞKAN GÜVEN’DEN SİTEM: ATATÜRK’ÜN OLDUĞU KADAR CHP’NİN DE ASKERİYİM AMA…
 Kurultay delegesi olan İl eski Başkanı Asuman Ali Güven’in yaptığı konuşmanın ise dikkat çektiği ifade edildi. İmza sürecinde açık bir şekilde değişimden yana tavır sergileyen ve kentte hareketin öncülüğünü yapan isimler arasında bulunan Güven’in, “Yıllarca parti içinde emek verdim. Ama bir yere gelemedim. Atatürk’ün olduğu kadar CHP’nin de askeriyim. Bir yere gelip gelmemek de sorun değil. Ama ben askerim” diyerek genel merkeze üstü kapalı bir şekilde sitemde bulunduğu aktarıldı.

GENEL MERKEZDEN ANKET SÜRPRİZİ!
Ayrıca salondaki hazır bulunan partililere, ‘CHP örgütü durum değerlendirme anketi’ başlıklı bir metin dağıtıldı. Örgütün görüşlerinin alındığı anketin bölge toplantıları çerçevesinde her noktada partililere yöneltileceği belirtildi.  Genel merkez tarafından hazırlandığı belirtilen ankette kişisel bilgilerin doğru bir şekilde belirtilmesinin önemine vurgu yapıldı.

 
Karşıyaka hakkını arıyor
 
Muğla'da cezaevi ziyareti dönüşü feci kaza: Ölüler ver!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BUcalı 19 Eylül 2018 Çarşamba 08:16

Halka sorun halka.Delegeler yeterli olmaz.Delegelerin adayı değil.Oturduğu,yaşadığı ilçenin adayı olsun.Önseçimle olmaz bu iş

Yorumu oyla      9      5  
Metin 18 Eylül 2018 Salı 20:58

Halkın sesine kulak verin yoksa kaybedeceksiniz. Halk eskileri istemiyor bu kadar net. Adaya niye delege karar veriyormuş bize oy istemeye gelmeyin o zaman. Büyükşehir eshot başta olmak üzere komple değişim şart sayın Kılıçdaroğlu.

Yorumu oyla      9      5  
bayraklılı 18 Eylül 2018 Salı 19:24

eski il başkanı Güven görevdeyken haksızlıkları önleyemedi. muhaliflerin kazandığı delege seçimlerini iptal ettirdi. Eden bulur inancımızda.

Yorumu oyla      9      5  
partili 18 Eylül 2018 Salı 18:04

ön secim belediye baskanliklarfin cok yanlis bir sistem vekillikte olabilir.

Yorumu oyla      14      7  
İzmirli 18 Eylül 2018 Salı 17:13

Bazıları ön seçim istedi diye ön seçim yapacaklar.Halkın sesini dinlemiyorsunuz.Ön seçimde sadece delegeler oy kullanıyor.2009 da anketlere göre yaıldı.Bir kayıp vardı.2014 Aziz kocaoğlu adaylarıyla yapıldı sekiz kayıp.Şimdi delegelere göre yaprsanız en az onbeş kayıp olacak.Unutmayın seçimlerde sadece delegeler değil Halk ou kullanıyor.Bunun için halkın adayı olmalı....

Yorumu oyla      16      6  
Sacıt durmaz 18 Eylül 2018 Salı 16:17

Bana yetki verecekler izmir için konuşuyorum,şuanda makam sahibi olan ne kadar eski CHP li varsa alayını emekli eder genç ,yaşlı farketmez..İZMİR''İ GERÇEK İZMİR''?İLERİN YÖNETMESİ GEREKİR ki Kiraz,Ödemiş,Dikili gibi Beydag gibi yerlere giderken aracının navigasyonunu açmasın...Herşeyi bir kenara bırakın aynı dili konuşsun köylü patates diyor o fındık anlıyor o hayvancılık diyor o buğday anlıyor...izmir izmirlilerindir....

Yorumu oyla      14      6  
REİS 18 Eylül 2018 Salı 15:28

AKP demek TÜRKİYE DEMEK..CHP demek İZMİR,KADIKÖY,ŞİŞLİ, BEŞİKTAŞ,ÇANKAYA demek..arada ki fark bu..İNCE de aynı bu lafları etti..

Yorumu oyla      11      12  
partili 18 Eylül 2018 Salı 14:47

Hep bir yerlere gelme hastalığı. sen ön seçim yapsan ne olur. ben halk olarak CHP Nin yaptığı ön seçimden çıkanı değil HALKIN sevdiği istediği kişiyi aday görmek isteri. Başkanı Parti delegesi üyesi değil HALK seçecek hala bunu neden görmek istemiyorsunuz?

Yorumu oyla      18      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye, İdlib'e ilave asker gönderecek!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Soçi mutabakatına göre İdlib’in sınırları ...
DSP İzmir İl Başkanı istifa etti
DSP İzmir İl Başkanı Ramazan Solmaz, görevinden istifa etti. Solmaz, partisinin ...
Erdoğan: Bu yıl birileri provoke etmek istedi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullara gönderdiği ...
 
CHP’nin İzmir’deki Ege Bölge toplantısında kim/ne mesaj verdi?
İzmir’de gerçekleşen zirvede konuşan İl Başkanı Yücel, “Büyükşehir Belediyesi ...
MHP İzmir’in yeni başkanından ilk mesaj: İttifak için ne dedi?
İl eski Başkanı Karataş’ın sürpriz istifasının ardından genel merkez tarafından ...
Muharrem İnce'ye 'apolet' soruşturması
Afrin harekâtını yürüten 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel hakkında, ...
 
İzmir’de ilginç yerel seçim rekabeti: Başkan CHP’nin, Başkanvekili AK Parti’nin adayı mı?
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Anık’ın, ...
Mehmet KARABEL yazdı... Tut ki, ‘yokum!’ dedi, Kılıçdaroğlu ne yapar?
Mehmet KARABEL yazdı... Tut ki, ‘yokum!’ dedi, Kılıçdaroğlu ne yapar?
AK Partili Dağ'dan Bayraklı'ya okul müjdesi
Okulların açılmasıyla birlikte 2018-2019 eğitim-öğretim yılına başlandı. ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva