HABERLER>POLİTİKA
18 Eylül 2018 Salı - 11:30

CHP’nin İzmir’deki Ege Bölge toplantısında kim/ne mesaj verdi?

İzmir’de gerçekleşen zirvede konuşan İl Başkanı Yücel, “Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere 22 ilçe belediye başkanımızla Türkiye’ye ve dünyaya örnek bir belediyecilik sergiliyoruz” dedi. Genel Başkan Yardımcısı Salıcı ise, “İzmir’de zaten bizim olanları AKP’den geri alacağız” diye konuştu.

CHP’nin İzmir’deki Ege Bölge toplantısında kim/ne mesaj verdi?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ege Bölge toplantısı İzmir’de gerçekleşti. Kültürpark’ın içinde yer alan İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde yapılan buluşmaya Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, genel merkez yöneticileri, İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, milletvekilleri, belediye başkanları, bölgedeki illerin il başkanları, kadın ve gençlik kolları temsilcileri, eski belediye başkanları, eski milletvekilleri ile örgüt mensupları katıldı.

- EGE BÖLGESİ ‘ÖN SEÇİM’ DEDİ, ESKİ BAŞKANDAN SİTEM!

- BAŞKAN GÜRÜN’DEN İZMİR’DE ADAYLIK MESAJI: FİİLİ BAŞKANIM, TALEBİMİN OLMASI YANLIŞ!

KOCAOĞLU ANKARA’DA OLDUĞU İÇİN KATILAMADI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile randevusu olduğunu belirterek Ankara’ya giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise programda yer almadı.  

KURULUŞ VE KURTULUŞUN KENTİNE HOŞ GELDİNİZ
Zirvenin basına açık bölümünde Genel Başkan Yardımcısı Salıcı ve İl Başkanı Yücel konuşma yaptı. Salıcı ve Yücel’in sözleri sonrasında toplantı basına kapandı.  Kürsüye ilk olarak İzmir İl Başkanı Yücel geldi ve açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Yücel, “Bugün bizim için önemli bir gün. Bugün İzmir için CHP için önemli bir gün. Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Oğuz Kaan Salıcı başkanlığında bölge toplantılarının ilkini İzmir’de gerçekleştiriyoruz. Kurtuluş ve kuruluşun kenti İzmir’imize hoş geldiniz” dedi.

İŞ BANKASI HİSSELERİ TARTIŞMASINA DEĞİNDİ
Başkan Yücel, “Özgürlükleri yeniden tesis etmek için, bağımsız yargıyı hayata yeniden geçirmek için bugün burada konuşacağız, tartışacağız, birbirimize kulak vereceğiz, CHP’yi iktidara taşımak için çareleri konuşacağız. Yeni eğitim-öğretim yılı açıldı. Üreten gençler istiyoruz. Gençlerimizi cemaatlere teslim etmeyeceğiz. Kindar değil fikri hür nesiller yetiştireceğiz. Geçtiğimiz hafta İzmir’in kurtuluş yıl dönümüydü. Bugün burada konuşuyorsak, fikirlerimizi açıkça söylüyorsak Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları sayesindedir. Bugün ülkemizin içinde bulunduğu duruma baktığımızda cumhuriyet kazanımlarının 16 yıllık AKP iktidarında bir bir yok edildiğini, satıldığını görüyoruz. Yakın zamanda 13 tane şeker fabrikamız satıldı. Kendi imkanlarıyla ayakta duran, kendi kaynakları kendine yeten ender ülkeleri arasındayken samanı bile ithal eder noktaya geldik. Bu zihniyet şimdi de İş Bankası hisselerine göz dikti. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ifade ettiği gibi, şayet Recep Tayyip Erdoğan’ın bu hisseler üstünde bir takım gayeleri varsa buna asla izin vermeyeceğimizi bilmelerini istiyoruz. İş Bankası bugün Türkiye’nin değil dünyanın en güçlü bankaları arasında. Bunu da Atatürk’ün ilkelerinden, şeffaf anlayışından taviz vermemesine borçlu. CHP’nin genel merkez yöneticileri İş Bankasını partinin ve kendinin çıkarları için kullanmadı. Erdoğan iş bankasını kendi damadı ve maaş ödediği çocuklarıyla karıştırıyorsa büyük yanılgı içindedir” açıklamasını yaptı.

BİZLERE UYUMAK YOK!
“Ülkemiz tarihi bir ekonomik kriz yaşıyor” diyerek sözlerini sürdüren Yücel, “16 yıllık AKP iktidarı ve tek adam yönetiminin eseri olarak ortaya çıkan durumun sorumluluğunu emekçi insanlar çekiyor. Bu rejim bizim kaderimiz değil. Türk Milleti geçmişte nasıl makus talihini yenmişse yine yenecektir. Kimse karamsarlığa kapılmasın. Ülkemizi içinde bulunduğu durumdan kurtaracak güç yine CHP’dir. Biz Türkiye’nin birleştirici gücüyüz. Ülkemize ve topluma karşı bizim sorumluluğumuz var. Çocuğumuz karnı aç yatağa giriyorsa, kadınlarımız şiddet görüyorsa, gençlerimiz işsizlikten dolayı köylerden kentlere göçüyorsa, işçi ay sonunu getiremiyorsa, tüm bunlar olurken birileri saraylarda saltanat sürüyorsa bizlere rahat uyumak yok. Bizim mücadelemiz kendi iktidarımızı güçlendirmek için toplumu ayrıştırma mücadelesi, kamu kurumlarından ihale kapma mücadelesi değil. Bizim mücadelemiz demokrasi kurma mücadelesidir. Herkese ihtiyaç var. İçinde vatan sevgisi olan ve özgür bir ülke hayaliyle yaşayan herkese ihtiyaç var. Kimseyi dışlamayacağız. Geçmişte hangi siyasi partiye oy vermiş olursa olsun bizimle aynı vatan kaygısını taşıyan tüm yurttaşlarımıza ihtiyacımız var. Birleşerek bu ülkeyi aydınlığa çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

İZMİR’DE TÜRKİYE’YE VE DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK BELEDİYECİLİK SERGİLİYORUZ!
2019 yılında gerçekleşmesi planlanan yerel seçimler özelinde çarpıcı açıklamalara imza atan Yücel, “Önümüzde bir yerel seçim var. CHP iktidarı halkın iktidarı olacaktır. CHP’nin yereldeki iktidarı halkın başarısı olacaktır. Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ve ilçelerde 22 belediye başkanımızla birlikte Türkiye’ye ve dünyaya örnek olacak bir belediyecilik sergiliyoruz. İzmir’de 30 ilçede seçimi kazanma üzerine yola çıktık. Bundan sonraki seçimler hayati öneme haiz seçimlerdir. İzmir’de partimizin başarısını arttırarak genelde de iktidara yürüyeceğiz” dedi.   

EN ETKİLENDİĞİM CÜMLELERDEN BİRİSİDİR, BİZ BU PARTİYİ DİLEKÇE İLE KURMADIK!
Genel Başkan Yardımcısı Salıcı ise, “Benim en etkilendiğim cümlelerden birisidir; Biz bu partiyi İçişleri Bakanlığına verilen dilekçeyle kurmadık. CHP Kuva-i Milliye’den süzülerek savaş meydanlarında Türkiye Cumhuriyeti’nden önce kuruldu. Sonra döndü Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduk. Yetti mi? Hayır yetmedi. Atatürk önderliğinde bir mücadele yürütüldü, çok partili hayata geçildi. CHP kendi iktidarından hızlı bir şekilde feragat etti” açıklamasını yaptı.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI DAMADA TESLİM EDİLMİŞ DURUMDA
Türkiye’deki ekonomik gidişatın iyi olmadığını ifade eden Salıcı, Türkiye dış politikada şimdiye kadar görülmediği kadar sıkıntılı bir dönem yaşıyor. Eğitimde geriye doğru gidiliyor. Türkiye ekonomik krizde... Hazine ve Maliye Bakanlığı damada teslim edilmiş durumda. Dolar kuru 6.34’tü kısa bir süre içinde 6 seviyesine geldi. Şimdi 6.35’e geldi. Bir tek adam rejimi Türkiye’yi teslim almış durumda. Bizim bunun karşısında yapacağımız birçok şey var. CHP Türkiye’nin tek örgütlü gücü olarak hükümetin karşısında duruyor. Bugün İzmir Türkiye’nin ve CHP’nin göz bebeği... Büyükşehirde iktidar olduğumuz güzel ilimiz. Türkiye’nin sadece hukuk devleti olarak demokrasisi yok edilmiyor. Koskoca birikimleri ekonomik krizle yok ediliyor. Türkiye şu an dünyanın kredi verilmesi en riskli ülkelerindendir. 13 maddelik bir krizden çıkış önerisi sunduk. Geçen hafta 81 ilde ekonomi heyetleri esnaf, ekonomi odalarına, sendikalara giderek bu önerileri paylaştı. Medya yer vermedi” dedi.  

İZMİR’DE ZATEN BİZİM OLANLARI AKP’DEN GERİ ALACAĞIZ
Salıcı ayrıca, “Bugün işsizlik varsa, pazarda domates 5 TL ise, bizim milletvekilimiz, PM üyemiz hapisteyse, ekonomik şatafatın getirdiği kriz varsa bunların sorumlusu AKP’dir. Bu durumdan daha kıymetli bir parti içi mesele yoktur. Solun, Atatürkçülerin, sosyal demokratların bu rejime karşı verdikleri mücadele çok önemlidir. Bütün yoldaşlarımızı hep birlikte kucaklamamız gerekiyor. İzmir’de bizim olmayan belediyeleri de kazanarak başarımızı taçlandırmamız gerekiyor. İzmir için kolay. Zor olan yerler var mı? Var! Ama zaten bizim olanları AKP’den geri alacağız. İzmir’in sosyal demokrat belediyecilik anlayışla nasıl yönetildiğini tüm Türkiye’ye beraber göstereceğiz. Fazla vaktimiz yok. 6 ay süremiz var. Bu mücadeleyi nasıl başarıya taşırız bunları konuşacağız. İlk bölge toplantımız İzmir’den başladı. 10 bölge toplantısı yapacağız” ifadelerini kullandı.  

 
Bakanlık'tan İzmir'e 'model fabrika' müjdesi!
 
İzmir-Kanada hattında zehir ticareti: Zanlı merak edince...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP İzmir’in yeni başkanından ilk mesaj: İttifak için ne dedi?
İl eski Başkanı Karataş’ın sürpriz istifasının ardından genel merkez tarafından ...
Muharrem İnce'ye 'apolet' soruşturması
Afrin harekâtını yürüten 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel hakkında, ...
İzmir’de ilginç yerel seçim rekabeti: Başkan CHP’nin, Başkanvekili AK Parti’nin adayı mı?
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Anık’ın, ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Tut ki, ‘yokum!’ dedi, Kılıçdaroğlu ne yapar?
Mehmet KARABEL yazdı... Tut ki, ‘yokum!’ dedi, Kılıçdaroğlu ne yapar?
AK Partili Dağ'dan Bayraklı'ya okul müjdesi
Okulların açılmasıyla birlikte 2018-2019 eğitim-öğretim yılına başlandı. ...
CHP'li eski vekile İzmir'den suç duyurusu
İzmir'de faaliyet gösteren Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Derneği (TAYDER), ...
 
AK Parti İzmir, Adnan Menderes için lokma döktürdü
AK Parti İzmir İl Teşkilatı, merhum Başbakan Adnan Menderes'in idam edilişinin ...
CHP'den İzmir'de kritik toplantı
CHP, siyasi gelişmelerin yanı sıra ekonomik gelişmeleri de masaya yatıracağı ...
CHP'li Kılıç: Eğitim siyasete kurban edilmemelidir
CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Avukat Sevda Erdan Kılıç, ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva