HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Mayıs 2020 Perşembe - 12:02

Karşıyaka'da 'normalleşme' adımı ve tepkilere cevap: Personeli çağırdık, eleştirilecek bir şey yok!

Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay, kurumdaki dönüşümlü çalışmaya son vererek personeli mesaiye çağırmasıyla ilgili konuştu. Oluşan tepkilere de cevap veren Tugay, “Artık ben bu çarpıtmalara alıştım” dedi. Merkezden gelen genelgelere değil sadece kendi inisiyatifiyle alınan ilave kararlara son verdiğini söyleyen Tugay, “Benim kararımla evine gönderdiğimiz arkadaşları tekrar normal mesaiye çağırdık. Bunda eleştirilecek bir şey yok” dedi.

Karşıyaka da  normalleşme  adımı ve tepkilere cevap: Personeli çağırdık, eleştirilecek bir şey yok!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediyesi’nde koronavirüs salgınıyla mücadele edilen olağanüstü dönemden yavaş yavaş çıkılmak için kararlar alındı.

Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın birimlere gönderdiği yazıda dönüşümlü çalışma sistemine son verildi ve normal mesai düzenine geçildi.

Belediye binasında yoğunluk oluştuğu, sosyal mesafeye dikkat edilmediği yönünde iddialar ortaya atılınca Başkan Tugay Egedesonsöz’e konuştu ve detaylı bilgilendirmede bulundu.

Merkezden gönderilen genelgeye uyulduğunun altını çizen, esnek çalışmayı kaldırmadıklarını aktaran Tugay, kendi inisiyatifiyle verdiği ilave kararların sonlandığını açıkladı.

GENELGEDE OLMAYAN AMA BİZİM ALDIĞIMIZ İLAVE DÜZENLEMELER VARDI
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tugay, “Esnek çalışmayı kaldırmadık. Dönüşümlü olarak çalışma kararını ben vermiştim. Kendi inisiyatifimle karar almıştım, bizi bu konu zorlayan hiçbir şey yoktu. Şimdi iki şey oldu; doğru oturtalım. Birincisi; Cumhurbaşkanlığı ya da İçişleri Bakanlığı’nın genelgeleriyle yapılması gereken düzenlemeler vardı. Bunları yapmaya başlamıştık. Onun üzerine ben idari yetkimi kullanarak ilave düzenlemeler yapmıştım. Bu ilave düzenlemelerden birisi şuydu; halkın belediye binasında hizmetlerden faydalanma saatlerini 12:00- 16:00 arasına almıştık. Bunu geriye döndürdük şu yazıyla. Artık normal mesai saatlerine döndük. Diğer bir kararım şuydu; Cumhurbaşkanlığı genelgesi kapsamında olmayan, Cumhurbaşkanlığı genelgesine rağmen çalışması gereken personelin gönderebildiğimiz bir kısmını yine kendi irademizle evlerine göndermiştik ya da evden çalışma şeklinde çalışmaya katılıyorlardı. Bunlar genelgelerin bize dayattığı, zorladığı şeyler değildi. Bunlar çoğu belediyede zaten böyle uygulanmıyor, sadece Karşıyaka Belediyesi’nde bu böyle! Diğer kamu kurumlarında da böyle değil. Bu saat düzenlemesini yapan başka belediye duymadım ben!” diye konuştu.

BENİM KARARIMLA EVİNE GÖNDERDİKLERİMİZİ NORMAL MESAİYE ÇAĞIRDIK, BUNDA ELEŞTİRİLEREK BİR ŞEY YOK!
Gelişmenin çarpıtılarak duyurulduğunun altını çizen Tugay, “Artık ben bu çarpıtmalara alıştım. Cumhurbaşkanlığı, İçişleri Bakanlığı ve üst makamlarımızdan gelen genelgelerin gereği yapılıyor. Nedir onlar? ‘60 yaşın üzerinde olan, hamile olan, kronik hastalığı bulunanlar mutlaka çalıştırılmayacak, idari izinli sayılacak, eve gönderilecek’ deniyor. Bunların hepsi aynı şekilde izinli durumda… 12 yaşın altında çocuğu olanlarla ilgili genelge şöyle diyor; ‘öncelikle yıllık izin kullanma hakkı kullandırılacak. Yıllık izni olmayanlara mazeret izni kullandırılacak. Ama bunların izin almasına engel olunmayacak’ deniyor. Bunlarla ilgili de hiçbir sıkıntı yok. Bunların dışında benim kendi inisiyatifimle almış olduğum karar vardı. Bu konuda bizi zorlayan da hiçbir şey yoktu. Mesai saatlerini daraltmıştık. Ve de belli sayıda arkadaşımızı yine kendi inisiyatifimizle evine göndermiş ya da idari izinli saymıştık, evden çalışır hale getirmiştik. Şimdi artık yavaş yavaş normalleşme süreci içinde geriye doğru adım atabileceğimiz bir şey. Zaten benim kararımla aldığım bir şeydi, başka belediyelerde uygulanmayan bir uygulamaydı. Onu geriye çevirdik sadece. Mesai saatini eski haline getirdik. Yine benim kararımla evine gönderdiğimiz arkadaşları tekrar normal mesaiye çağırdık. Bunda eleştirilecek bir şey yok” dedi.

BELEDİYE HİZMETLERİNDE BİR AKSAMA YAŞAMAMAK ADINA NORMALE DÖNMEK İSTİYORUM
Tugay sözlerini sürdürdü ve “Kültür tesislerimiz,  spor tesislerimiz, kurslarımız, okullarımız, mahalle merkezlerimiz hala kapalı. Buralarda hala bir faaliyet ve mesai yok. Ama bizim ana binamızda ruhsat, imar, basın yayın bölümümüzde arkadaşlarımız normal mesaiye dönecekler artık. Bunun bir gereği kalmadı artık. Gelen veriler sürekli iyi yönde. Yavaş yavaş bir normalleşme sürecine doğru gidiyoruz, adım adım… Ben de belediye hizmetlerinde bir aksama yaşamamak adına normale dönmek istiyorum. Burada en önemli şey şu; cumhurbaşkanlığı genelgesinin gerektirdiği idari izin devam ediyor. Onu zaten genelge gelirse kaldırırız, kendimiz kaldıramayız. Yani sadece benim idari kararım vardı, onu geriye doğru çektim, normal mesai düzenine dönmek için” ifadelerini kullandı. 

 
İki ayda 70 liradan 700 liraya yükseldi
 
Altay'da Yasin şoku: Takımı bıraktı, gitti!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Karşıyaka 9 Mayıs 2020 Cumartesi 17:57

Boş işlerle uğraşmaktan başka ne yaptınız Çok kötü yonetiyorsunuz daha doğrusu yönetiliyorsunuz

Yorumu oyla      2      3  
Karşıyaka lı vatandaş. 8 Mayıs 2020 Cuma 11:33

Görende Bi iş yapıyorsunuz sancak, çoğunuz yatış arazi rapor salla başı al maaşı. Başkan yerinde Bi karar almıştır.

Yorumu oyla      3      3  
Müjgan Özbektas Eriltutmus 8 Mayıs 2020 Cuma 02:49

Sayın başkanım Cemil Tugayla görüşmek istedim gorusturmediler. Ben 71 yaşındayım.haksizliga uğradım lütfen bir kere olsun kendimi savunma hakkı verilsin bana. Kurmayları ile değil başkanım la görüşmek istiyorum. Saygilar

Yorumu oyla      2      3  
Hüseyin İNAN 7 Mayıs 2020 Perşembe 23:54

Başkanın bir bildiği vardır eleştirmenin anlamı yok millet hizmet bekler ben başkanın karşiyakaya faydalı olmayı düşünüyorum

Yorumu oyla      3      3  
Melda 7 Mayıs 2020 Perşembe 16:01

Mayıs ayı da geldi, emlak vergisi zamanı, yoğunluk yaşanmasın, uzun beklemeler, uzun kuyruklar oluşmasın, yerinde bir karar

Yorumu oyla      4      8  
Selim 7 Mayıs 2020 Perşembe 15:07

Bombos oturuyor millet sayin baskan hele yapi denetim bir dolassa neler cikar neler

Yorumu oyla      7      3  
memur 7 Mayıs 2020 Perşembe 12:48

çocuğu dedesi yada ninesiyle kalan kişiler ne yapacak. özel sektörde eşi çalışanın eşine ikiside belediyede çalışıyor ise birine idari izin verilmeliydi.65 ve 20 yaş altı yasak kalkana dek. başkanda aynı zamanda doktor değilmiydi? başkan yardımcıları da itirazda bulunamamış anlaşılan

Yorumu oyla      7      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye'de ilk: İzmir Turizm Hijyen Kurulu oluşturuldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Turizm Hijyen Kurulu oluşturdu. Kurul salgın ...
Gaziemir’de 19 Mayıs’ın 101. yılında 101 gence ödül
Gaziemir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın ...
Büyükşehir'den sektöre destek, annelere hediye!
İzmir Büyükşehir Belediyesi anneler gününde hem anneleri sevindirmek hem ...
 
Kemalpaşa Belediyesi zorlu süreçte esnafın yanında
Kemalpaşa Belediyesi, 11 Mayıs’ta açılacak berber, kuaför ve güzellik ...
Bayraklı’da spor alanları yenileniyor
Bayraklı Belediyesi, ilçedeki tüm spor alanlarını tek tek yeniliyor. 8 ...
Yaşlı çiftin yardım çağrısına Bornova Belediyesi yetişti
Bornova’daki Beşyol Mahallesinde kiraz üreticiliği yapan 65 yaşındaki ...
 
Evliliklerinin 60. yılını Başkan İnce ile kutladılar
Güzelbahçe Siteler Mahallesinde oturan Neşe (77) ve Mehmet (83) Dolgun ...
Menemen'de Başkan Aksoy'dan 3 Fidan anması
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, 1968 devrimci gençlik hareketinin ...
Bakan Ersoy’a İzmir Turizm Stratejisi’ni sunan Soyer: Birlikte adım atmaya çok istekliyiz!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy ile görüştüğünü ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva