HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Aralık 2019 Salı - 09:55

Karşıyaka'da hızlı çözüm dönemi

Karşıyaka Belediyesi, her gün yüzlerce kişiyi ağırlayan ana hizmet binasının giriş katını baştan sona yeniledi. Farklı katlarda ve binalarda bulunan birimlerin temsil edildiği ‘Hızlı Çözüm Masaları’ sayesinde, Karşıyakalılara daha sağlıklı, çabuk ve nitelikli hizmet verilmeye başlandı.

Karşıyaka da hızlı çözüm dönemi

Karşıyaka Belediyesi; başta yaşlı ve engelli bireyler olmak üzere, vatandaşların belediye hizmetlerinden daha hızlı ve pratik şekilde yararlanmasını sağlamak amacıyla, ana hizmet binasında başlattığı tadilat ve düzenleme çalışmalarını tamamladı. Bu kapsamda yaklaşık bin metrekarelik giriş katı, halkın talep ve önerileri de dikkate alınarak baştan sona elden geçirildi. Yapılan en önemli yenilik ise ‘Hızlı Çözüm Masaları’ oldu.

ÇÖZÜM MASALARINDA NELER VAR?
Vatandaşların üst katlara çıkmasına ya da farklı yerlerdeki belediye binalarına gitmesine gerek kalmadan, işlerini kolaylıkla halledebilmesi için oluşturulan Hızlı Çözüm Masaları, ilgili müdürlüklerden birer görevli ile faaliyete geçirildi. Alanda; halkı bilgilendirmek, başvuruları almak ve gerekli işlemleri yapmak üzere ‘Sosyal Yardım’, ‘Tahakkuk’, ‘Zabıta’, ‘Engelsiz Masa’, ‘Resmi Dilekçe’, ‘Can Dostları’ ve ‘Kent Rehberi’ masalarına yer verildi.

HIZLI VE GÜLERYÜZLÜ HİZMET
Ayrıca, genel belediye hizmetleriyle ilgili başvuru ve taleplerin alındığı Halkla İlişkiler Alanı yeniden düzenlendi. Yeni oturma grupları ile Bekleme Salonu oluşturuldu. Muhtarlar Birimi ile Sağlık İşleri Müdürlüğü için birer oda hazırlandı. Tüm tesisatlar ve asma tavan elden geçirildi, iklimlendirme yapıldı. Girişteki döner kapı yerine, otomatik açılır - kapanır kapı takıldı. Baş köşeye Atatürk tablosu konuldu, kat geneli çiçek ve bitkilerle süslendi. Tüm bina gibi zemin kat da engelli kullanımına uygun olarak tasarlandı. Yeni Fotokopi Odasının ise kısa sürede halka hizmet vermeye başlayacağı belirtildi. Yapılan düzenlemeler, personelin güleryüzlü ve çözüm odaklı yaklaşımıyla birlikte daha hızlı şekilde hizmet alma şansı bulan vatandaşları da memnun etti.

“HİZMET KALİTEMİZ ARTACAK”
Belediye girişinde gerçekleştirdikleri çalışmanın basit bir onarım değil; hızlı ve kaliteli hizmet anlayışını güçlendirecek önemli bir düzenleme olduğunu vurgulayan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Göreve geldiğimiz günden bu yana; halkımızın talep ve başvurularına mümkün olan en hızlı ve en etkin şekilde çözüm sağlamak için çalışıyoruz. Çok önem verdiğimiz bu konuda hizmet kalitemizi daha da artırmak amacıyla, aynı zamanda vitrinimiz olan giriş katımızda kapsamlı yenileme işlemleri gerçekleştirdik. Kısa sürede vatandaşlarımızdan aldığımız olumlu geri dönüşler, yapılan çalışmanın gerekliliğini ve önemini net şekilde ortaya koymuş oldu. Tadilat süresince gösterdikleri anlayış ve destek için vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Karşıyaka halkına en hızlı, kaliteli ve sağlıklı şekilde hizmet vermek adına var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 
Urla'da üreticiye destek
 
Diplomalı ustalar, ezmeciliğin yok olmaması için işin başına geçti
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ENGELLI 10 Aralık 2019 Salı 16:48

Anılan yerde Cevat Durak Bşk.zamanından bu yana engelli insanların,Belediyede yapılacak işlerine yardımcı olmaları için Engelli masaları bulunmaktaydı,fakat masalardaki görevliler,sakız çiğneyerek ?endi aralarında şakalaşmaktan fırsat yaratıp engellilere yardımcı olmazlar ve engelli kartı olanları dahi ZOR durumda bırakırlardı.

Yorumu oyla      5      5  
karşıyakalı 10 Aralık 2019 Salı 12:32

O BİNA YAPILDIĞINDAN BU YANA ÜÇÜNCÜ DEFA GİRİŞ YIKILIP YENİDEN YAPILIYOR.YANLIŞIM VARSA DÜZELTİN.YAZIK ÇALIŞANIN MAAŞI BİLE ÖDEMEKTE ZORLUK ÇEKİLİRKEN BU İSRAF NEDEN?

Yorumu oyla      6      6  
Lombak 10 Aralık 2019 Salı 12:19

Whatsapp hattı vardı. Devam ediyor mu?

Yorumu oyla      4      5  
karşıyaka'da yaşa. 10 Aralık 2019 Salı 10:51

karşıyaka lı olmak ayrıcalıktır..

Yorumu oyla      7      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla'da üreticiye destek
Urla Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığında Urla’da fidan dağıtımına başlandı.
Gaziemir'de 700 aileye destek
Giysiden gıda yardımına, kırtasiye-okul eşyası desteğinden asker çantası ...
Çiğli'de temizlik seferberliği
Çiğli Belediyesi “Temiz Çevre, Temiz Kent, Temiz Toplum” ilkesiyle mahallelerde ...
 
Soyer’den AK Parti’ye elektrik fabrikası mesajı: Onay reddedildi, gerekeni yapınız!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 35 milyon TL bedelli ihaleyi kazanarak ...
Menemen Belediyesi’nden can dostlar için örnek proje
Menemen Belediyesi sokaklara yerleştirdiği “Sokak Hayvanları Besleme Kabı” ...
Karşıyaka’da yeni yıl pazarı yola çıktı
Yaklaşan yeni yılın coşku ve heyecanını sokağa taşıyan Karşıyaka Belediyesi, ...
 
“Düğün ya da Davul” oyunu Menemen'de sahnelendi
Menemen’de sanatın her dalına verdiği destek ile farkını ortaya koyan ...
Buca Belediyesi’nden özel temizlik timi
Temiz bir kent için temizlik işleri bünyesinde yeni bir çalışma stratejisi ...
Bergama’da sanat dolu bir gece
Bergama Kültür Merkezi’nde (BerKM) sahne alan Dikili Belediyesi Türk Sanat ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva