HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Aralık 2019 Pazartesi - 20:05

Soyer’den AK Parti’ye elektrik fabrikası mesajı: Onay reddedildi, gerekeni yapınız!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 35 milyon TL bedelli ihaleyi kazanarak aldığı elektrik fabrikasına Cumhurbaşkanlığından onay gelmedi. Başkan Soyer, gelen yazı hakkında mecliste bilgi verirken, “Bizim ihaleye girme hakkımız olmalı demiştik. Bu talebimiz reddedildi. İkinci yazımıza olumsuz bir cevap gelmeden birlikte ne yapabiliyorsak yapalım. Bu İzmir’in malıdır. İzmir’e verilmelidir. 35 milyon İzmir’in bütçesinden vermeyi taahhüt ettiğimiz yer için gerekeni yapınız” dedi.

Soyer’den AK Parti’ye elektrik fabrikası mesajı: Onay reddedildi, gerekeni yapınız!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu Başkan Mustafa Tunç Soyer idaresinde gerçekleşti. 

Mecliste Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grubu ile AK Parti Grubu arasında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu bir kez daha tartışma yarattı. Önceki toplantılarda isim değişikliği, logo ve renkler üzerinden karşı karşıya gelen iki partinin temsilcileri net açıklamalarda bulundu. AK Parti Grubu Toplumsal Cinsiyet Eşitliği isminin ‘Kadın Erkek Eşitliği’ ya da ‘Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği’ şeklinde değiştirilmesini önerdi. Öneri mecliste reddedildi. 

AK PARTİ’DEN TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ KOMİSYONU İÇİN YİNE ELEŞTİRİ!
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu üzerinden AK Parti ile CHP arasında geçmiş oturumlarda yaşanan tartışma Aralık ayı toplantısında yine gündeme geldi. AK Partili Meclis Üyesi Burçin Kevser İp, Başkan Soyer’in geçmiş dönemde imzaladığı LGBTİ protokolünü hatırlattı ve kendisinin çekince içinde olduğunu söyledi. Komisyona ve LGBTİ derneklerine eleştirilerini sıralayan İP, “Biz bu ismi değiştirelim” dedi. Aile yapısına bozucu etkiler olabileceğini iddia eden İP, çocukların bu durumdan olumsuz etkileneceğini ifade etti. 

İSTİFA EDEN AK PARTİLİLERİ KOMİSYONA ÇAĞIRDI!
CHP’li Gamze Gül Çamur ise, “Arkadaşımızın ithamlarını sabırla dinlediğiniz için teşekkür ediyorum Sayın başkan.  Biz önerge geldiğinde ve karşı çıktıklarında ne demek istediklerini anlamamıştık. Farklı amaçlara hizmet etmek gibi bir itham var. Aile ahlak ve yaşantısını bozucu çalışmakla yapmakla itham ediliyoruz. Bunun çok üzücü olduğunu söylemek istiyorum. Hepimiz İzmir’de yaşıyoruz ve yüzümüzü aydınlığa çevirmiş durumdayız. Umarım arkadaşımız sözlerini geri alır. Arkadaşlarımızın ne kadar kaygıları olsa da başbakanlığın 2008 yılında toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin verdiği eğitimler mevcuttur. Toplumsal cinsiyet eşitliği isminden bu kadar rahatsız olmasını, bu komisyonun toplumu dejenere edecek çalışmalar yapacağının iddia edilmesini ve bu konuda bize had bildirecek açıklamalar yapmasını kabul etmiyorum. Bütçe konusunda eleştiri yapıyorlar. Sanıyorum, ‘LGBTİ bireylerine bu kadar harcama yapacaksınız’ demek istiyorlar. Böyle bir şey yok. Madem kaygıları vardı, komisyondan istifa etmeselerdi. Bize engel olurlardı. Logo üzerinden eleştiri getiriyorlar. Bu Büyükşehir Belediyesi’nin takdiridir. Biz çok ses çok renk çok nefes diyoruz. Biz verdiğimiz kararın arkasındayız. Kendilerini de kadın, aile ve çocukla ilgili çalışma yapmak üzere komisyona davet ediyoruz” diye konuştu. 

SORGULAMAK KİMSENİN HADDİNE DEĞİLDİR!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Çok kısa bir değerlendirme yapacağım. Biyolojik cinsiyetin dışında psikolojik cinsiyet de var. Bunu yaşayan herkes sapık değil ki! Tarih boyunca bu olmuş. Bunu özendirmek kimsenin haddine düşmez. Kimsenin aile değerini sorgulamak da kimsenin haddine düşmez. Biz bu memleketin evlatları, geleneklerine bağlı olan insanlar olarak hepimiz için aile önemlidir. Ama hepimizin herkese eşit bir hizmet etmek gibi bir görevimiz var. O bütçeyi lütfen inceleyin. Toplumsal cinsiyet eşitliğine ayrılan bölümün nerelere harcanacağını anlayacaksınız. ‘Sapkınlık özendirilecek’ gibi şeyler falan asla mümkün değil. Asıl mesele şurada; iyi iş yapan insan için ‘adam gibi iş yapıyor’ deriz. Bizim önce dilimizi düzeltmemiz lazım. Biz erkekler sözel ve kültür olarak kadınlara karşı hak etmediğimiz bir üstünlük yaşıyoruz. Ne demek adam gibi çalışmak! Adam gibi iş çıkarmak ne demek? Kadınlar başarılı olmuyor mu? Bu toplumda bir cinsiyet eşitsizliği var. Bizim bu konuyla ilgili çalışma yürütmemiz lazım. Psikolojik olarak farklılıkları kabul etmemiz lazım. Tabii ki aileyi koruyarak ve sahip çıkarak yapmamız lazım. Hata ve sakatlık dilimizde var. Önce dilimizi değiştirmemiz, erkek egemen, eril bir dilden kurtulmamız lazım. Kadınlarımıza iş düşüyor önce. Biri size adam gibi dediğinde isyan etmeli, ‘ne demek adam gibi’ demelisiniz. Kadın arkadaşlarıma güveniyorum, mutlaka bunu değerlendireceklerdir, İzmir için bunu önemli buluyorum. Bir araya geleceklerdir” ifadelerini kullandı.  

BÜYÜKŞEHİR BİNASI DEĞİŞİYOR MU?
Ayrıca Deprem ve Doğal Afetler Komisyonu kurulması oturumda gündeme geldi. Komisyon seçimi yapılacağından önerge bir sonraki toplantıya ertelendi. Konuyla ilgili söz alan AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, “Sayın başkanım belediye binasıyla ilgili çalışma içindeymişsiniz. Ben daha önceki oturumlarda da gündeme getirmiştim. Bu bina çok zayıf. Ciddi bir depremde yıkılacak” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer de, “Allah korusun. Daha erken. Çalışıyoruz” diye konuştu. 

ELEKTRİK FABRİKASI İÇİN FLAŞ GELİŞME: BİRİNCİ YAZI RET OLARAK GELDİ, İKİNCİSİ GELMEDEN GEREKENİ YAPINIZ!
Başkan Soyer dilek ve temenniler bölümünde onay beklenen elektrik fabrikası için flaş bir gelişmeyi paylaştı. Fabrika için 35 milyon TL bedelli ihaleyi kazanan ve Cumhurbaşkanlığından onay bekleyen Başkan Soyer Ankara’dan gelen yazıyı mecliste paylaştı. AK Parti Grubundan destek isteyen Soyer, “Elektrik fabrikası için yazı geldi. Biz verilen kararın değiştirilmesi talebinde bulunmuştuk. Cumhurbaşkanımıza bunu sözlü olarak ifade etmiştim. Sonunda yazı geldi. İki yazımız vardı, bir yazımıza cevap geldi. Bizim ihaleye girme hakkı olmayan şirketlerden olduğumuza dair düşünce vardı. Bizim ihaleye girme hakkımız olmalı demiştik. Bu talebimiz reddedildi. İkinci yazımız başka bir iddiayı taşıyor. Grand Plaza üzerinden gerçekleşecek devrin kamu yararı olduğunu iddia ettik. Çok geçmeden, olumsuz bir cevap gelmeden birlikte ne yapabiliyorsak yapalım. Bu İzmir’in malıdır. İzmir’e verilmelidir. Biz burayı ticarethane şeklinde değil, kamu yararı için kullanacağız. Beraber konuşacağız. 35 milyon İzmir’in bütçesinden vermeyi taahhüt ettiğimiz yer için gerekeni yapınız” açıklamasında bulundu.  

GEREKENİ YAPARIZ!
AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal da, “Elbette gerekiyorsa yine arkadaşlarla, sizlerle birlikte bu işin çözülmesi için Ankara’ya gideriz. Yetkili kurullarla görüşürüz, bölge milletvekilleriyle bir organizasyon yaparız. Gerekeni yaparız” dedi.

 
Şırnak şehidi ile ilgili kahreden detay!
 
Mehmet KARABEL yazdı... Sanatçıları döve döve nereye kadar?
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BERTAN 10 Aralık 2019 Salı 11:38

Izmir metro yonetimi ve Grand Plaza yonetimini degistirin baskan

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen Belediyesi’nden can dostlar için örnek proje
Menemen Belediyesi sokaklara yerleştirdiği “Sokak Hayvanları Besleme Kabı” ...
Karşıyaka’da yeni yıl pazarı yola çıktı
Yaklaşan yeni yılın coşku ve heyecanını sokağa taşıyan Karşıyaka Belediyesi, ...
“Düğün ya da Davul” oyunu Menemen'de sahnelendi
Menemen’de sanatın her dalına verdiği destek ile farkını ortaya koyan ...
 
Buca Belediyesi’nden özel temizlik timi
Temiz bir kent için temizlik işleri bünyesinde yeni bir çalışma stratejisi ...
Bergama’da sanat dolu bir gece
Bergama Kültür Merkezi’nde (BerKM) sahne alan Dikili Belediyesi Türk Sanat ...
Kadınlar Masal Evi’yle hayatını değiştiriyor
Konak'ın Toros Mahallesi'nde açılan Masal Evi, kadınların ekonomik hayata ...
 
Uluslararası Yarışma Takımı'ndan Başkan Gümrükçü'ye proje sunumu
Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik ...
Bornova'da can dostlar için gönüllü seferberlik
Bornova Belediyesi, Işıkkent'te hizmet verdiği Hayvan Tedavi ve Rehabilitasyon ...
Bayraklı'da sağlıklı beslenme çağrısı
Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Osman Faruk Verimer İlkokulu, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva