HABERLER>GÜNCEL
23 Kasım 2023 Perşembe - 15:54

Karantina Adası'nda filmleri aratmayan tatbikat!

İzmir'in Urla ilçesindeki Karantina Adası'nda İzmir İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda; 2023 yılı 18'inci Bölge Faaliyet Planı kapsamında yer alan 'Bölge Tatbikatı' gerçekleştirildi. Deprem anında yaşanan tekne kazası senaryosunun canlandırıldığı tatbikatta, 90 personel ve 21 araç yer aldı.

Karantina Adası nda filmleri aratmayan tatbikat!

İzmir'in Urla ilçesindeki Karantina Adası'nda, 2023 yılı 18'inci Bölge Faaliyet Planı kapsamında yer alan bölge tatbikatında; UMKE bünyesindeki operasyonlara göre hazırlanmış simülasyonlar yer aldı. Tatbikatta psikolojik ilkyardım, beslenme-barınma, olay yerine intikal, olay yeri yönetimi, triyaj, haberleşme, enkaz altındaki hastaya yaklaşım, temel dağcılık ve yer yön bulma konuları teorik ve uygulamalı olarak işlendi. 3 gün boyunca devam eden tatbikatın son gününde, Yerel Düzey Sağlık Afet Grubu 'Saha Tatbikatı' gerçekleştirildi. Programda İzmir Vali Yardımcısı Faik Arıcan, İzmir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Ali Özbudak yer aldı. Program kapsamında deprem anında tekne kazası senaryosu ile İzmir İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kıyı Emniyeti, İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü Ege Bölge Baştabipliği, İzmir İtfaiye Daire Başkanlığı kurumları koordineli olarak çalıştı. Tatbikatta söz konusu kurumlardan toplam 90 personel ve 21 araç yer aldı. Deprem sonrası tekne kazasında yaralanan kişilerin su altı ekipleri tarafından helikopter ve Sahil Güvenlik tekneleriyle kurtarıldığı tatbikatta, senaryo gereği yaralananların sevki ve ilk müdahaleleri de gerçekleştirildi.

'SENARYO GEREĞİ 25 KİŞİLİK TEKNE ALABORA OLDU'
Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Ali Özbudak tatbikata ilişkin, "Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerimiz, Sağlık Bakanlığımızın sağlık hizmetinde çalışan gönüllü personellerinden oluşuyor. Her yıl ülkemizde oluşabilecek afetlerle ilgili Türkiye Afet Müdahale Planları çerçevesince her bölgenin bir tane saha tatbikatı gerçekleştirmesi gerekmektedir. Tatbikatı yapma amacımız diğer paydaş kurumların imkanlarını, kabiliyetlerini görmek. Bugünkü tatbikatta bulunduğumuz bölgede denizden 3 kilometre açıkta bir deprem gerçekleşiyor. Deprem sonucu 25 kişilik bir tekne alabora oluyor. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne çağrı düşüyor. Komuta kontrol merkezi, acil çağrı merkezi tarafından paydaş kurumlara anında bu yardım taleplerini iletiyor. Öncelikle hava yolundan ve kara yolundan, arkasından da deniz yolundan kurtarma konusunda profesyonel, tecrübeli, deneyimli paydaş kurumlarımız ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekip (UMKE) gönüllülerimiz aynı zamanda ulaştılar. Kendi imkanıyla her zaman olduğu gibi çıkan bir kısım yaralı oluyor. Biz onlara 'yeşil kodlular' diyoruz. Kendileri yürüyebiliyor. Onun dışında denizin ortasında botlarla kurtarılanlar ve hava yoluyla kurtarılanların kıyıya güvenli şekilde nakilleri sağlanıyor. Gerçek hayatta da bunu yapmayı hedefliyoruz ve gerçekten de şu an yapabiliyoruz" dedi.

 
Servisçilerin eski başkanı Kemalpaşa aday adayı
 
Seda Sayan şimdi de yüzüne sünnet derisi enjekte ettirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cezaevi öğretmenleri mahkumlara ışık oluyor!
Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda görev yapan öğretmenler, daha ...
Milli Savunma Bakanlığı'nın mobil uygulaması açıldı!
Milli Savunma Bakanlığı'nın yeni mobil uygulaması hayata geçirildi. Uygulama ...
Kış lastiği zorunluluğu erkene çekildi!
Ticari araçlar için kış lastiği kullanım zorunluluğu İstanbul'un ardından ...
 
Siirt'ten İzmir'e ateş düştü!
Siirt’in Şirvan ilçesi Maden köyündeki özel şirkete ait bakır madeninde ...
Çorlu tren faciası davası yine ertelendi
Çorlu Tren Katliamı’nın 17’nci duruşmasında savcılık mütalaasını açıkladı. ...
Şiddeti önleme ve izleme merkezinden dev hizmet!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "81 ilde 149 kadın ...
 
Fenomen Parlak adliye çıkışında depar attı
Sosyal medyadan silah paylaşımları yaptığı gerekçesiyle polis tarafından ...
Diyanet: Turist vizesiyle hac ibadeti yapılamaz
Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, turist vizesiyle hac ...
İzmir'de huzur denetimi!
İzmir'in Buca ilçesinde son 1 haftada yapılan 'Huzur' denetimlerinde, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva