HABERLER>GÜNCEL
23 Kasım 2023 Perşembe - 13:03

Çorlu tren faciası davası yine ertelendi

Çorlu Tren Katliamı’nın 17’nci duruşmasında savcılık mütalaasını açıkladı. Avukatların “olası kast” talepleri reddedildi. Dava, 24 Ocak 2024 tarihine ertelendi.

Çorlu tren faciası davası yine ertelendi

Cumhuriyet'ten Cengiz Karagöz'ün haberine göre, duruşmada yakınlarını kaybedenlerin avukatları sanıkların “olası kastla” yargılanmasını talep etti. Görülen davada savcılık mütalaasını açıkladı. Avukatların “olası kast” talepleri reddedildi. Dönemin TCDD 1. Bölge Demiryolu Bölge Bakım Müdürü Mümin Karasu, TCDD 1. Bölge Müdürlüğü Halkalı 14. Demir Yolu Bakım Müdürü Turgut Kurt ve Çerkezköy Yol Bakım ve Onarım Şefi Özkan Polat hakkında bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden oldukları gerekçesiyle tutuklanmaları diğer sanıkların ise basit taksirden cezalandırılmaları talep edildi. Dava, 24 Ocak 2024 tarihine ertelendi.

Aileler duruşma öncesi açıklama yaptı
Tekirdağ Çorlu’da 8 Temmuz 2018’de meydana gelen ve 7’si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 300’den fazla kişinin de yaralandığı tren katliamına ilişkin 13 sanıklı davanın 17'nci duruşması bugün Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nde görüldü. Aileler, dava öncesinde Çorlu Santral’dan başlayarak “Adalet istiyoruz” yazılı pankartla ve “Gün gelecek, devran dönecek. Katiller halka hesap verecek” sloganlarıyla duruşmanın yapılacağı Çorlu Halk Eğitim Merkezi’ne yürüyüş gerçekleştirdi.

Aileler adliye önünde basın açıklaması yaptı. Katılımda 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden “Biz adalet istemiyoruz artık. Biz adaleti bekliyoruz” diyerek şu şekilde konuştu:

“Olması gerekeni yapmalarını bekliyoruz. Duruşmalardan beri ne yazık ki gerçek sorumlular dediğimiz, elimizde taşıdığımız bu liyakatsız kişiler, liyakatsız yöneticiler; ne yazık ki savcılığın elinde yetki olduğu hâlde bir yerlere güçleri yetmediği için bu duruşma salonlarına getirilemediler. ‘Suçlu yağmurdur’ denilen yerden şu anda 13 tane sanığa geldik. İçeride 13 tane sanık yargılanıyor. Bu 13 sanığın, bugün savcının mütalaasında açıkladığı durumda bizim beklediğimiz, olası kasıt üzerinden her birinin ceza almasıdır. Bu bir karar duruşması değil ama karar duruşması kadar önemli. 6 yıldır bizim yaptığımız bütün mücadelelerin, sizlerle birlikte, yanımızda olan herkesle birlikte vermiş olduğumuz adalet mücadelesinin bugün hukuk tarafındaki gerçeğini göreceğiz.”

Adalet taleplerini yineleyen Öz, “Bir gün bu ülkeye adalet gelecek. Bir gün bu ülkede adaleti sağlayamayanlar da yargı karşısına geçecek ve herkes hesap verecek ama Çorlu nezdinde söylemek gerekirse 6 yıldır bir kişi dahi tutuklu yargılanmıyor. Şu anda gerçek sorumlu, asli sorumlu dediğimiz İsa Apaydın ihaleler alıyor kurmuş olduğu şirket üzerinden. Yani ödüllendiriliyorlar. Ali İhsan Uygun, genel müdür yardımcısıydı, genel müdür oldu. TCDD’ye, son görevinden alınana dek. Yani bizim ülkemizde ne yazık ki bu tür olaylarda ceza değil, bir güzel ödül geliyor. Biz bugün dediğim gibi olası kasıt bekliyoruz savcılıktan. Umarım korkmadan, vicdanlarıyla, yetkileri dahilinde karar verirler. Umarım sarayın gücünün altında ezilmeden sadece adalete hizmet ederler” ifadelerini kullandı.

 
2 kişi öldü, 28 kişi yaralandı... Korkunç kazada can pazarı!
 
Siirt'ten İzmir'e ateş düştü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şiddeti önleme ve izleme merkezinden dev hizmet!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "81 ilde 149 kadın ...
Fenomen Parlak adliye çıkışında depar attı
Sosyal medyadan silah paylaşımları yaptığı gerekçesiyle polis tarafından ...
Diyanet: Turist vizesiyle hac ibadeti yapılamaz
Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, turist vizesiyle hac ...
 
İzmir'de huzur denetimi!
İzmir'in Buca ilçesinde son 1 haftada yapılan 'Huzur' denetimlerinde, ...
İzmir'de zehir baskınları!
İzmir'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 5 kilo 403 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi.
Türkiye'nin havalimanı sayısı artıyor!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "57 olan havalimanı sayımızı ...
 
Emniyetten şafak operasyonu!
Balıkesir'in Edremit ilçesinde polislerce aranan kişilerin yakalanması ...
MİT'ten Suriye'nin kuzeyinde nokta operasyon!
MİT, terör örgütü PKK/YPG'ye ağır silah temin eden ve kırmızı bültenle ...
Dikkat fırtına geri geliyor!
Hafta sonu Akdeniz, Ege Bölgesi'nin güneyi, Marmara, İç Anadolu'nun iç ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva