HABERLER>EGE
3 Eylül 2012 Pazartesi - 10:43

Karacasulular 700. kez keşkek kardı

Başkan Mustafa Büyükyapıcı, Kırkpınar güreşlerinden dahi eski geçmişe sahip keşkek hayrının 20 bin hemşeriyi bir araya getirdiğini söyledi

Karacasulular 700. kez keşkek kardı

AYDIN - Aydın'ın Karacasu ilçesindeki 7 asırlık Dedebağ keşkek hayrı geleneği, 20 bine yakın hemşeriyi dün bir kez daha bir araya getirdi. 25. Karacasu Afrodisias Kültür Sanat ve Tanıtım Festivali'nin ikinci günündeki etkinlik için Dedebağ yaylasına çıkan hemşerilerine hitap eden Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, "Kırkpınar güreşlerinden dahi eski bir geçmişe sahip olan Dedebağ keşkek hayrında yine 20 bine yakın hemşerimizle buluştuk" dedi.

İMECE USÜLÜ

Karacasu'ya gelen ilçe dışındaki hemşeriler, imece usulü yapılan keşkek hayrının malzemelerini topladı. Bin 200 kilogram buğday ile bin 200 kilogram etten hazırlanan keşkek, dün sabah dağıtıma başlandı. Sabahın erken saatlerinde Karacasu'ya 5 kilometre mesafedeki Dedebağ yaylasında buluşma gerçekleşti. Vatandaşlar burada 2 gün önce hazırlıklarına başlanarak pişirilen 70 kazan keşkekle yanında ikram edilen 8 bin karafırın ekmek ve turşudan yedi. Keşkek hayrına gelenler arasında AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öğüş, Kaymakam Ahmet Gencer, İnci Holding Yönetim Kurulu Üyesi Şerife İnci Eren de yer aldı. Büyükyapıcı, "Bu hayırda esas olan her işin gönüllülerce yapılmasıdır. Malzemeler gönüllülerin bağışı ile toplanır, yine gönüllü vatandaşlar geceden itibaren keşkeği hazırlayarak pişirmeye başlar. Bu aynı zamanda gönüllü buluşma, gönülden bağlılıktır. Sevgi ve dostluğun gerçekleştiği bir gelenektir Dedebağ hayrı. İstanbul'dan, Ankara'dan, Bursa'dan, İzmir'den ve yakın illerden çok sayıda Karacasulu veya Karacasu'yu merak eden herkes bugün burada buluşarak hep birlikte keşkek yedi. Keşkeğin pişirilmesinde emeği geçen başta Cuma Mahallesi Muhtarımız Mehmet Osan, Kaymakamımız Ahmet Gencer'e ve dernek üyelerimize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öğüş ise keşkek hayrının Horosan erlerinden Dedebağdede tarafından yaklaşık 730 yıl önce başlatıldığını belirterek, "Bu hayır, atalarımızın insana duyduğu saygının bir eseridir. Dayanışma, yardımlaşma ve sevginin en önemli örneği olarak 8 asra dayanan bir gelenektir. Bu gelenek sayesinde birbirlerinden ayrı kalan insanlar yeniden buluşarak hem geleneği yansıtıyorlar hem de yardımlaşma ve dayanışmayı pekiştiriyorlar" dedi.

Ressamlar geleneksel hayrı tuvale yansıttı
25. Karacasu Afrodisias Kültür Sanat ve Tanıtım Festivali'ne katılan ressamlar Rusya-Ural'dan Svetlana Pariseva, Rusya'dan Yevgenia Parisheva, Gürcistan'dan Keti Shallamberidze ve Lela Geleishvili, Ukrayna'dan Lesya Demchenko, Kazakistan'dan Rufina Sharipova ve Olga Eren, Kırgızistan Manas Üniversitesi'nden Aytbübü Badahşanova, İtalya'dan Olga Trevisian, İran'dan Yelda Yagin, Cidde'den Rashed Al, Nevşehir Üniversitesi'nden Doç. Dr. Fatih Baştuğ, Ankara'dan Asiye Aytan ve Savaş Simitli, İzmir'den Zeynep Aslı Köstepen ve Hülya Sezgin ile Kuşadası'ndan Ayşe Mesuda ve Ressam Prof. Dr. Cuma Ocaklı, keşkek hayrının resmini yaptı. Karacasu Eğitim ve Geliştirme Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ali Küpelioğlu, ressamların 9 gün boyunca kültürel, doğal ve tarihi güzelliklerini yansıtacaklarını söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın'daki 'belediye davasında' tutuklu sanık kalmadı
Aydın’da ihaleye fesat karıştırıldığı gerekçesiyle polis tarafından düzenlenen ...
Manisa’da broşür savaşı!
Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 1 ay önce "İşte Gerçekler" başlıklı ...
Şiddet uygulayan kocasını çocuklarının önünde öldürdü!
Denizli’nin Çal İlçesi Ortaköy Beldesi'nde 4 çocuk annesi 51 yaşındaki ...
 
Nazilli alevlerle savaşıyor: 2 köy boşaltıldı
Nazilli’ye Sinekçiler Köyü yakınlarında dün akşam meşe ağaçlarının bulunduğu ...
Hem para verdiler hem de işçi oldular!
Denizli'nin Honaz İlçesi'nde Halk Eğitim Merkezi'nin tadilatında müdür ...
4 yıldızlı otele öğle yemeğinde mühür şoku!
Bodrum’da 4 yıldızlı bir otelin hazine arazisi üzerinde bulunan kaçak ...
 
Manisa'da çöplük operasyonu: 18 gözaltı
Manisa Belediyesi'nin şikayeti üzerine, Kırtık Mahallesi'ndeki şehir çöplüğünde ...
Genç Doçentin ölümü yürekleri dağladı!
Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ...
Zafer Bayramı yarışında 3 genç kayıp!
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle, Gelibolu'dan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva