HABERLER>EGE
1 Eylül 2012 Cumartesi - 10:01

Manisa’da broşür savaşı!

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 1 ay önce "İşte Gerçekler" başlıklı broşür dağıtarak, projelerine karşı çıkan meclis üyelerini eleştirmişti. Ergün'ün tepkisine aynı şekilde yanıt veren ve AK Partili olduğunu öne süren bazı gençler, "Asıl Gerçekler" başlıklı broşür dağıtınca kent karıştı.

Manisa’da broşür savaşı!

İZMİR - Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün 1 ay önce dağıttırdığı ve icraatlarının muhalefet tarafından engellendiğini savunduğu "İşte Gerçekler" broşürüne, aynı yöntemle yanıt geldi.

Yeni Asır’dan Ali Filizkan’ın haberine göre Ergün, Çin gezisindeyken önceki gün kentin sokaklarında bu kez "Asıl Gerçekler" başlıklı bir broşür dağıtıldı. Belediye meclisindeki muhalif kanat tarafından dağıtıldığı öne sürülen 4 sayfalık broşürde MHP'li Başkan Ergün'ün icraatları eleştirildi. Broşürde, "Cengiz Ergün A.Ş mi? Manisa Belediyesi mi?", "Başkan Cengiz Ergün'ün boşta kalan akrabası var mı?", "Başkan yardımcısı olabilmek için akraba mı olmak gerekiyor?" sözleri yer aldı.

Broşürlerin AK Partili olduklarını söyleyen gençler tarafından apartman girişleri ve dükkanlara konulduğu belirtildi.
 
ÇOĞUNLUĞU KAYBETTİ
Ergün'ün akrabalarını ve bazı yakınlarını belediye yönetimine getirmesi rahatsızlık yarattı. MHP'nin 19, AK Parti'nin 15 ve CHP'nin 3 üyesinin bulunduğu belediye meclisi, sık sık tartışmalara sahne oldu. Geçen Ocak ayındaki meclis toplantısında MHP'li 2 üyenin partilerinden istifa ettiklerini açıklaması deprem etkisi yarattı. Böylece, MHP meclisteki çoğunluğunu yitirdi. Sonrasında ise Başkan Ergün'ün mega projeler olarak sunduğu, "oda ve dernekler binası", "Çanakkale şehitleri ve sergi salonu", "Manisa Belediyesi yeni hizmet binası", "Yeni otogar binası" konusunda tartışmalar oldu. Muhalefet partisi ve bağımsız üyeler, bu projelere onay vermedi. "Oda ve dernekler binası" projesinin kabul edilmemesi sonrasında, Manisa Belediyesi'nin aylık yayın organında "İşte Gerçekler" başlığıyla dikkat çekici bir yazı kaleme alındı. Aynı başlıkla kentte broşürler de dağıtıldı. Yazıda, Manisalılara belediyenin icraatlarının muhalefet tarafından engellendiği anlatıldı. Belediyenin resmi internet sitesi de karartıldı.

Önceki gün ise kentteki bazı apartmanların posta kutularına ve dükkanların önüne bırakılan "Asıl Gerçekler" başlıklı broşürler ortamı gerdi. 4 sayfalık broşürde, "Manisalılar Soruyor" denilerek Başkan Ergün'e yönelik sert eleştirilerde bulunuldu. "Cengiz Ergün A.Ş mi? Manisa Belediyesi mi?", "Başkan Cengiz Ergün'ün boşta kalan akrabası var mı?", "Başkan yardımcısı olabilmek için akraba mı olmak gerekiyor?" sorularına yer verilen broşürde, "Manisa Belediyesi, dünür, bacanak ve kuzenlerle yönetiliyor" sözleri kullanıldı. Tartışmalara neden olan oda ve dernekler binası pojesi başta olmak üzere, birçok konuda detaylı açıklamalar yer buldu.
 
MHP'Lİ AKKAL: BUNU YAPANLAR ŞEREFSİZDİR
AK Partili olduklarını söyleyen gençler tarafından apartman girişleri ve dükkanların altına konulan imzasız broşürlere en sert tepki MHP Manisa İl Başkanı Tamer Akkal'dan geldi. Akkal, "Bu broşürü hazırlayanlar onursuzdur, şerefsizdir. Geçen seçimlerde de birileri bu tip çalışmalar içine girmişti. Hoş bir şey değil. Cesareti olan varsa çıkar altına imza atar, konuşur. Böyle bir şeyi yapan şerefsizdir" dedi.
 
"BENİ HALK GÖREVE GETİRDİ"
Broşürle ilgili konuşan Manisa Belediye Başkan Yardımcısı Tamer Çipiloğlu, "Evet ben Cengiz Ergün'ün akrabasıyım. Ancak benim bu makamda bulunmam Cengiz Ergün'ün akrabası olduğum için değil. MHP belediye meclis üyesi olduğum için buradayım. Ben MHP'den seçilerek, halkın verdiği oylarla belediye meclis üyesi olarak Manisa Belediyesi meclisine girdim. Cengiz Ergün'ün seçimi ile değil" diye konuştu. Diğer başkan yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu'nun da Başkan Ergün'ün akrabası olduğu bildirildi.
 
AK PARTİLİ ÇELİK: BİZ YAPTIRMADIK
Manisa Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Ömer Faruk Çelik, broşürleri kendilerinin bastırmadığını belirterek, "Ben bastırmış olsaydım altına adımı da yazardım imzamı da tereddütsüz atardım. Bu broşürde yazılanlar eğer gerçek dışıysa, hukuka aykırılığı varsa gerekli incelemeyi hukukçular yapar. Burada önemli olan, anlatılanlar ve sorulanlar doğru mu, değil mi. Yetkililerin çıkıp açıklama yapmasını bekliyoruz. Belediye başkanı çıksın 'Bunlar yalandır' desin. Sorulan sorulara cevap versin" dedi. (Yeni Asır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tolga Karanlık 6 Eylül 2012 Perşembe 10:06

Durun! Siz kardeşsiniz! Hepiniz aynı okun soyusunuz, başkanın çılgın projesi yeni belediye binası yapmakmış. Hakikatten süper!

Yorumu oyla      11      5  
MANİSALI 1 Eylül 2012 Cumartesi 15:15

AKP NİN YAPAMADIĞINI MHP Lİ BAŞKAN YAPINCA RAHATSIZ OLDU BİRİLERİ ÖZ MANİSALI

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şiddet uygulayan kocasını çocuklarının önünde öldürdü!
Denizli’nin Çal İlçesi Ortaköy Beldesi'nde 4 çocuk annesi 51 yaşındaki ...
Nazilli alevlerle savaşıyor: 2 köy boşaltıldı
Nazilli’ye Sinekçiler Köyü yakınlarında dün akşam meşe ağaçlarının bulunduğu ...
Hem para verdiler hem de işçi oldular!
Denizli'nin Honaz İlçesi'nde Halk Eğitim Merkezi'nin tadilatında müdür ...
 
4 yıldızlı otele öğle yemeğinde mühür şoku!
Bodrum’da 4 yıldızlı bir otelin hazine arazisi üzerinde bulunan kaçak ...
Manisa'da çöplük operasyonu: 18 gözaltı
Manisa Belediyesi'nin şikayeti üzerine, Kırtık Mahallesi'ndeki şehir çöplüğünde ...
Genç Doçentin ölümü yürekleri dağladı!
Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ...
 
Zafer Bayramı yarışında 3 genç kayıp!
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle, Gelibolu'dan ...
Ege'nin dört bir yanında 30 Ağustos coşkusu
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90'ıncı yıldönümü Ege Bölgesi'nde düzenlenen ...
‘Cenneti’ yakan sabotaj!
Muğla'nın cennet ilçesi dört günde aynı noktadan tutuşturulunca sabotaj ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva