HABERLER>POLİTİKA
4 Eylül 2013 Çarşamba - 11:45

Karaburun’a ‘Denizli’ müjdesi: Bakanlık oluru verdi!

Karaburun’da balık çiftlikleriyle başlayan tartışmaların başından beri takipçisi olan ve bölgeyi çok kez ziyaret edip yöre halkıyla sürekli iletişim halinde olan AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, Karaburun’un “Özel Çevre Koruma Bölgesi” kapsamına alınması konusunda Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın gerekli incelemelerin ardından raporunu tamamladığını ve olumlu görüş bildirdiği müjdesini verdi.

Karaburun’a ‘Denizli’ müjdesi: Bakanlık oluru verdi!

İZMİR - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Karaburun’un “Özel Çevre Koruma Bölgesi” ilan edilebilmesi için son aşama olarak ilgili bakanlıklardan 27 Eylül tarihine kadar görüş istiyor.
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığından 27 Eylül tarihine kadar görüşlerinin istendiğini ifade eden İlknur Denizli Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bakanlıklara gönderdiği üst yazıda şu ifadelere yer verildiğini söyledi: “Özel Çevre Koruma Bölgeleri’nin ilan edilmesi biyolojik çeşitliliğin muhafazası, nesli tehdit ve tehlike altında olan türler ve nadir ekosistemlerin korunmasının yanı sıra taraf olduğumuz uluslar arası sözleşmeler bakımından da önem arz etmektedir.
 
Karaburun Yarımadası’nda ilgili yazı ile Bakanlığımıza iletilen talebe istinaden Bakanlığımız uzmanlarınca yerinde arazi incelemeleri yapılmıştır. Bu çalışmalar sonucunda; karasal ve denizel alan olmak üzere alanın pek çok endemik bitki türü, nesli tehdit ve tehlike altında olan ve uluslararası düzeyde korunma statüsüne sahip hayvan türlerinin yaşam alanı olması sebebi ve bölgeye has sosyo-kültürel değerler bakımından son derece önemli ve korunması gereken bir alan olduğu tespit edilerek arazi inceleme ve ilan gerekçe raporu hazırlanmıştır.
 
Bu bağlamda; bölgenin doğal kaynakları ve sosyo-kültürel değerlerinin gelecek nesillere ulaştırılmasını ve doğal kaynakların korunarak kullanılmasını sağlamak amacıyla, bilimsel hassasiyetler de göz önünde bulundurularak söz konusu alan ‘Özel Çevre Koruma Bölgesi’ ilan edilecektir.
 
Bölge ilanına ilişkin idari çalışmalar, Bakanlığımızca başlatılmış olup, Karaburun Yarımadası’nda sınırları verilen alanın ‘Özel Çevre Koruma Bölgesi’ ilanı ile ilgili Bakanlığını nihai görüşünün 27 Eylül tarihine kadar Bakanlığımıza bildirilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini arz ederiz.”

 
KARABURUN KENT KONSEYİ ZİYARETİNDE MÜJDEYİ DENİZLİ’DEN ALDI
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Karaburun’un ÖÇK raporunun olumlu geldiği müjdesini kendisini ziyarette bulunan Karaburun Kent Konseyi Başkanı İpar Buğra Dilli, Genel Sekreter, Çiğdem Akçura ve Doğa Grubu Üyesi Aydın Çetinbostanoğlu ile paylaşan Denizli, ziyaret sırasında şunları söyledi:
 
HEM ÇEVREYİ HEM DE KARABURUNLULARI DÜŞÜNMELİYİZ
“Tabiat varlıkları açısından koruma altına alınan bölgelerde hem doğal yapıyı korunmalıyız hem de bölgede yaşayanlara hayatlarını sürdürmelerini sağlayacak ekonomik aktivitelerin artarak devam etmesini sağlamak zorundayız.
 
Çevreye zarar vermeden, çevreyi geri dönüşsüz yok etmeden, ondan ekonomik olarak yararlanmak mümkün. Ekolojik tarımı ve turizmi entegre biçimde yöre halkının refahını artırmak üzere kullanmak için koruma kararı alındıktan sonra da bölgenin geleceği ile ilgilenmeye AK Parti olarak devam edeceğiz. Hem Karaburun’u koruyacağız hem de Karaburunluların bölgede refahları artmış şekilde hayatlarını devam ettirebilecekleri ekonomik canlılığı sağlayacağız.
 
Karaburun insan yerleşimi olmayan bir alan değil orada vatandaşlarımız yaşıyor. Burada yaşayanlara, çocuklarına daha iyi bir hayat sağlamak gerekiyor. Biz Karaburun’da korunması gereken şeyin çevre ve insanla oluşturdukları uyumun olduğuna inanıyoruz.”
 
BAKANLIKLARDAN GELECEK GÖRÜŞLERİ DE TAKİP EDECEĞİM
İlknur Denizli, bu süre içinde bakanlıklardan gelecek görüşlerin takipçisi olacağını da ifade etti. Karaburun’un geleceğini kurtaracak sürecin mutlu sona ulaşacağına inandığına dikkat çeken Denizli, “Karaburun’da yöre insanının duyarlılığının ve AK Parti hükümetinin gösterdiği özenli çalışmaların meyvelerini almak üzereyiz” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sn. Binali Yıldırım ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Sn. Erdoğan Bayraktar’a bölgeye olan samimi destekleri için teşekkürler eden Denizli “Karaburun da yaşayan yurttaşlarımızın Karaburun’un çevre değerlerini korumak için AK Parti’nin yaptığı çalışmalarda AK Parti’ye verdikleri desteği sürdürmeye devam etmelerini istiyoruz.” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Av. Çiğdem ATEŞ 10 Eylül 2013 Salı 18:38

Uyuyormuşum.Sayenizde uyandım.Teşekkürler.

Yorumu oyla      11      6  
HAMİT ALKAN 5 Eylül 2013 Perşembe 10:50

ÖNCEĞİ EŞEĞİ ÇAL SONRA BULDUM DEYİP SEVİNDİR. BU TAKTİĞİ ÇOK İYİ BELLEMİŞLER VE HER DEFASINDA , ÇOĞUNLUKLA ZORDA KALINCA, TEKRARLIYORLAR.TABİ ONLARIN İŞİ BU.AMA HALK ARTIK UYANMIŞ OLMALI VE YALLAH ÇEKMELİ.

Yorumu oyla      16      7  
Balık Çiftliklerine Onayı Hükümet verdi? 5 Eylül 2013 Perşembe 01:02

Sayın Denizli insanlarla dalga geçmeyin. Seferihisardaki Karaburundaki Orkinos çiftliklerine izni SİZİN ÇEVRE BAKANLIĞINIZ VERD<

Yorumu oyla      17      7  
Atilla Kamar 4 Eylül 2013 Çarşamba 17:18

Karaburun'a bu sıkıntıyı getiren kim AKP, bitireceğiz diyen yine AKP o halde bu "eşeğini kaybettirip yeniden bulma" hikayesi değil mi. Üstelik bu hanım milletvekili yaklaşık bir yıldır hep aynı sözleri tekrarlıyor.

Yorumu oyla      19      9  
İZMİRLİ 4 Eylül 2013 Çarşamba 17:00

AZİZ BAŞKANIN KARABURUN İÇİN NE YAPTI KOCAMAN BİR HİÇ BAHRİ SAYIN BİŞEYLERİ BAŞARIRDA ONUDA AYAKTA ALKIŞLARIZ.!!

Yorumu oyla      14      10  
bahri burayı kurtarın 4 Eylül 2013 Çarşamba 16:08

evet sayın vekil karaburun ilçesini kurtarın bu ilçede ölümsüzleşin.!!!!!

Yorumu oyla      13      13  
izmirli 4 Eylül 2013 Çarşamba 15:44

ak izmir yakında

Yorumu oyla      13      18  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Yıldırım’ın ‘90 kilometre’ye itirazı var!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, şehir içinde ...
Çiçek: ‘Başörtüsü’ Meclis’te çözülür!
Meclis Başkanı Cemil Çiçek, partilerin iç politika malzemesi yapmaması ...
‘İnce’ mesaj: Seçim günü plajda yatmayın!
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'den, seçim döneminde plajda yatanlara mesaj!
 
CHP'li vekilden 'roket ve bomba' iddiası
CHP milletvekili Şeker, Gaziantep Küçük Sanayi Sitesinde, Suriyeli muhalifler ...
AK Parti'nin karnesi: Hangi iller can sıkıyor?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yapılan ‘performans anketi’ sonuçlandı.
Hükümetten flaş karar: Bostalı Kahire'ye dönüyor
Mısır’da ordunun yönetime el koymasıyla başlayan ve ülkede katliamların ...
 
'Usta'nın hikayesi: 'Bir aşık oldum... Pir aşık oldum!'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Beyaz TV'de yayınlanan ''Ustanın Hikayesi' ...
CHP’den Mısır’a sürpriz ziyaret
CHP, Irak'ın ardından Mısır'a bir ziyarette bulunacak. Genel Başkan Yardımcısı ...
Soyer Soyoğul’a anlattı: Neden hiç dosya vermedi?
İzmir’de CHP üyeleri için son başvuru tarihi olan 2 Eylül geride kalırken ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva