HABERLER>POLİTİKA
4 Eylül 2013 Çarşamba - 08:39

'Usta'nın hikayesi: 'Bir aşık oldum... Pir aşık oldum!'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Beyaz TV'de yayınlanan ''Ustanın Hikayesi' belgeselini anlattı. Başbakan Erdoğan, Emine Erdoğan'la tanışmasını anlatırken, "Tepebaşı Gazinosu vardı. O gün partimizin toplantısında bizim hanımın tasarımcılık yönü vardır. Dikkatimi çekti. Elektriklenme ile tabir edilen aşık olmak denen durum meydana geldi. Aşk kişinin sevdiğinde yok olmasıdır. Bizimki biz bir aşık olduk pir aşık olduk" dedi.

 Usta nın hikayesi:  Bir aşık oldum... Pir aşık oldum!

İSTANBUL - Belgeselde başbakanın hayat hikayesiyle ilgili birçok sanatçı görüşleri, bazı canlandırmalar ve çocuklarla yapılan röportajlar vardı. Belgeselde Ajda Pekkan, Kenan İmirzalıoğlu, Orhan Gencebay, Kenan Işık, Acun Ilıcalı, Fatih Terim ve Hidayet Türkoğlu gibi isimlerin başbakan hakkındaki görüşlerini anlatan klipler de yer aldı.
 
FINDIK BAHÇELERİNE GİDERDİM
Banka kumbarası şeklinde değil ama anacağımın verdiği bir kumbara vardı. Bayramda seyranda o ufak bir şey katar bak sana paranla bunu aldık derdi. Babam iznini hep bir aylık döneme getirirdi. Zaman zaman büyüklerimizle birlikte bizde fındık bahçelerine girmişliğim vardır. Ama oralarda imam hatip liselerinde aldığım eğitim gelişimime çok faydalı oldu.
 
ANNEM ÇOK MAHARETLİYDİ
Annem rahmetli çok maharetliydi. Hamuru ince açar onu kuzinede hazırlar, sarması çok meşhurdu. Rize'de mıhlama Trabzon'da kuymak deriz onu yeme imkanımız oldu. Pilavımız hep güzeldi. Ev misafirsiz kalmazdı. Babam memleketten misafirimiz gelince alır gelirdi. Bizde sini derler orda yemeğimizi yerdik. O da gelen giden arasındaki muhabbet için çok önemli bir köprü. Babam çok güvenilir biriydi. bizim yetişmemizde onun yapısının çok çok büyük etkisi olmuştur. İsmail diye bir arkadaşım vardı. Babam haftada 2.5 lira verirdi. Sirkeci'de keskin color diye bir kartpostal şirketi vardı. Balat'tan tramvaya biner akşam etüde yetişirdim. O arkadaşından ben ilk kaynak kitaplarımı almaya başladım. Aynı şekilde bir tesvir kitabı aldım. Bunu almışken babam benim bu teşebbüsümü görünce bana kitaplarımı saklayabilecek biçimde bir kütüphane yaptı. Teknik ressamlar cemiyeti kız sanat enstitüsünde düzenlediği yarışmaya katılmış ve ilk duvara monte edilen kütüphane ödülü almıştık. Bunlar bana kitleler karşısında konuşma kabiliyetimi artırdı.
 
KADİR BEY DE KASIMPAŞA'NIN ESKİLERİNDENDİR
Kasımpaşa Osmanlı'nın denizcilikte müstesna olan kesiminin oturduğu yerdir. yani şu andaki hal kasampaşa değildir. Bizim biraz daha ileri gittiğimide eskiden dutbahçelerini görürdük. Bu dönemler daha sonra doğru bulmadığımız mafyanın içinden tipler çıkmaya başladı. Daha sonra onlar da değişime uğradı. Daha sonra özellikle romanlardan gelen arkadaşlarımız oldu. Mesela şu anda onlar hala orda oturur. Kasımpaşalılık karşıdan bir söz ister. Getirilmediği zaman bedeli ağır olur. Kasımpaşa bize sözüyle özü bir olmayı verdi. Kadir Bey de Kasımpaşa'nın eskilerindendir. Hala orda dostlarım hemşehrilerim var.
 
İMAM HATİPLERİ ÖTEKİLEŞTİRDİLER
İmam hatibe gidince "ölü mü yıkayacaksanız? Burdan rahat rahat her üniversiteye gidemezsiniz. Fark dersleri verdekten sonra normal üniversiteye gidecekseniz." dediler. Gittim altı dersi eyüp Lisesi'nde bitirdim gittim ordan üniversiteye girdim. Dışarıdan lise bitirdik ordan gidip üniversiteyi bitirdik. 28 şubatla birlikte tekrar imam hatiplerin önü kapandı. bizim dönemlerde diğer liseler 6 seneyken biz 7 sene okuyorduk. Böyle haksızlıklar karyışında buralara gelindi. Benim 4 çocuğunum dördünü de biz imam hatipe gönderdik. Üniversiteyi okumada erkeklere katsayı kızlara başörtü engeli. E şimdi inanç ayrımı yapmıyoruz derken başörtüsü kullanan çocuğa eğitim iş imkanı vermeyeceksiniz. Türkiye layik layıklık ne demek, bütün inanç gruplarına eşit mesafede olmak demek . Burda bir ayrıma gidemezsin. Şimde bu aşılıyor. Biz şimdi hepsi aynı haklara sahip olsun bu toplum birbirini kucaklasın dedimk. O şartları gerçekliştirdiler, gittiler yurtdışına okudular geldiler.
 
F.BAHÇE SEVGİM LEFTER'LE BAŞLADI
Lefter ile Fenerbahçe sevgim başladı. 15-16 yaşında amatörde İstanbul genç karmaya seçildim Statlara serbest giriş kartı aldım. Yıkılmış olan İnönü Stadı'na bedava girebildik. İmam hatipte futbol oynadığımdan babamın haberi yoktu, daha sonra oldu. Son yaşanan olaylardan sonra aile epeyce soğudu. Emine Hanım, Beşiktaş taraftardır.
 
Fatih Terim futbola hırsıyla zevk katan biri. Bana hocam da oğlum topu yiyeceksin derdi. Onun için sporu siyasetle özdeş tutarım. Başarıya inanacakın kolektif anlayış bu. Fatih Hoca'da bu var. Hidayet kardeşim de ABD'deyken baskat milli takamımızdayken başarısından ötürü kendisin kutluyorum.
 
BİR AŞIK OLDUK PİR AŞIK OLDUK
Tepebaşı Gazinosu vardı. O gün partimizin toplantısında bizim hanımın tasarımcılık yönü vardır. Dikkatimi çekti. Yeni yeyle elektriklenme ile tabir edilen aşık olmak denen durum meydana geldi. Aşk kişinin sevdiğinde yok olmasıdır. Bizimki biz bir aşık olduk pir aşık olduk. Geçenlerde önceki milli eğitim bakamımız Ömer Bey'in oğluna kız istemeye gittik. Kızımız oğlumuzu kahvesine tuzu fazla kaçırmış olacak mı baktık oğlumuz kıvranıyor. Sağolsun eşim böyle bir şey yapmadı. Biz babam annem yengem birlikte gittik giderken de kakaolu çikolatalı bir baklava yaptırmıştım. O gün isteme işini yaptıktan sonra öğrendim ki ben baya kızarmışım. Biz hemen hemen bir sene içinde nikahımızı ve düğünümüzü kıyıverdik.
 
BABACIM BİR GÜNÜNÜ DE BİZE AYIR
Emine Hanım'ın evlendiğimiz andan itibaren bugün STK diye ifade edilen bir derneği vardı, hizmetlerini sürdürüyordu. Bugüne kadar bir kez bile neden geç geldin demedi. Bir kez büyük kızım böyle bir serzenişte bulundu. O zaman da dönem çok sıkıntılı. Bir gece yatak odamızın kapısına büyük kızım Esra pusula asmış Babacım bir gününü de bize ayır. Duygulandım. Eşimin bu noktada çok büyük bir yükü almış olması işimizi kolaylaştırdı. Kılık kıyafet konusunda eşime ve kızlarıma yük olmam ben kendim hallederim.
 
EN AZ 3 ÇOCUK BEKLİYORUM
Arkadaşlarımın arasında öğrencilik dönemimde iyi yaptığım tek şey, menemen, sucuklu yumukta ve pastırmalı yumurtaydı. Eşim sağlıklı beslenme konusunda çok titiz. Kendisi yediklerimde içtiklerimde ileri derece hassastır. Hamur işlerini iyice azaltmaya başladım.
 
Evlat sevgisi bambaşka. Fakat torunlar evlatları bize aratmadı. O bambaşka bir sevgi bize getirdi. Hele hele ufak kızım onların sürekli yanımda olması, gittiğimizde hemen bakarım ki nerde işte yeğenlerin yayında. Allah onların muhabbetini eksik etmesin. Onlardan da en az 3 bekliyorum.
 
Torunlarım, biz çekildikten sonra siyasete girmesi neden olmasın. Eğer böyle bir kabiliyet varsa bu işte bir heyecan duyuyorlarsa olmasını isterim.
 
Zaman zaman beni zorladıkları için çizgi film seyrediyorlar. Ama anneleri limit koyuyor. Torunlarımla 15 dakika çizgi film izliyoruz. Parka gidiyoruz. Büyük torun topu çok sever çok da hırslı. Torunlarımı bize ayrı bir sinerji katıyor.
 
SOSYAL MEDYA BU BELGESELİ KONUŞTU
''Ustanın Hikayesi'' belgeseli, sosyal medyada özellikle de twitter da çok kısa bir sürede en çok konuşulan konular(Trend Topic) sıralamasında en üstte yer aldı.Belgesel hakkında çok fazla tweet atıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tayyibim başbakanım 4 Eylül 2013 Çarşamba 15:48

bu ülkeye gelmiş en iyi başbakan hastasıyızz dedeee

Yorumu oyla      11      5  
Taner ÖZBEK 4 Eylül 2013 Çarşamba 09:33

SN: RECEP TAYYİP ERDOĞAN,ANILARIN ARASINDA BAŞBAKAN OLMADAN ÖNCEKİ AMERİKA ZİYARETLERİNİ UNUTMUŞSUN. O ZİYARETLERDE NELER KONUŞULDU.AYRICA 12 EYLÜLDE GENÇLİK KOLLARINDA İKEN,DARBE OLMUŞTU.HERKEZ İŞKENCE GÖRÜRKEN SEN NERELERDE İDİN YOKSA TOP MU OYNUYORDUN. DARBEYE KARŞISIN YA, HERKEZ İŞKENCE GÖRÜRKEN AK-BA-BA GİBİ BEKLEMİYORDUN SANIRIM. ?

Yorumu oyla      14      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’den Mısır’a sürpriz ziyaret
CHP, Irak'ın ardından Mısır'a bir ziyarette bulunacak. Genel Başkan Yardımcısı ...
Soyer Soyoğul’a anlattı: Neden hiç dosya vermedi?
İzmir’de CHP üyeleri için son başvuru tarihi olan 2 Eylül geride kalırken ...
AK Partili Dağ’dan Kocaoğlu’na ‘Yıldırım’ tepkisi!
Ak Parti İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Şeref Bektaş Çiğli’ye talip
CHP Çiğli Meclis Üyesi Şeref Bektaş, belediye başkanı aday adaylığı için ...
Bakan Yıldırım'da yolcu uçağı müjdesi
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yerli uçaklar ...
Engin’den adaylara mesaj: Sorumlu davranın, her şeyiniz…
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, 2 Eylül itibariyle belediye başkanlığı ...
 
Akay’dan Kocaoğlu’na adaylık kararı desteği!
AK Parti İl Başkanı, Başkan Kocaoğlu’nun parti içinde ve kentte tartışma ...
Urkiye Ünal Menderes'i yönetmeye talip
Uzman veteriner hekim ve tarım eksperi Urkiye Ünal Menderes’i yönetmek için CHP’den aday adayı oldu.
'Oturan savcı' krizi: Günay, Bakan'ı aradı...
Bergama Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yüksel’in, 30 Ağustos Zafer Bayramı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva