HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Ocak 2019 Cuma - 17:57

Karabağlar’da plan tartışması: İptal kararına 'çarpıtıyorlar' yanıtı!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi Karabağlar Belediyesi tarafından yapılan ve Büyükşehir Belediyesi’nin de onayladığı Bahçelievler-Gülyaka Mahalleleri’nin planlarının iptal edildiğini duyurdu. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise, “Burada iptal olan plan değil plana ait notlardır. Birileri meseleyi çarpıtıyor. Bizim mahkeme kararına itirazımız var” dedi.

Karabağlar’da plan tartışması: İptal kararına  çarpıtıyorlar  yanıtı!

EGEDESONSÖZ- Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvtopu’nun göreve geldikten sonra başlattığı planlama ve dönüşüm çalışmaları sürüyor. İlçenin genelinde farklı yerlerinde bölgesel planlar yaparak şimdiye kadar 2 bin hektarlık alanda düzenleme yapan Başkan Selvutopu geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na çağrıda bulunarak kentsel dönüşüm bölgesi ilan edilen Karabağlar Çennetçeşme’deki 540 hektarlık alanın da kendilerine devredilmesini istemişti.

Başkan Selvutopu’nun çağrısına henüz bir yanıt gelmezken Mimarlar Odası İzmir Şubesi Karabağlar Belediyesi tarafından yapılan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kabul edilen Bahçelievler-Gülyaka Mahalleleri İmar Planları’nın mahkeme tarafından iptal edildiğini duyurdu. Oda yaptığı açıklamada planın “ulaşım altyapısına, yol ağına ve kademelenmesine yönelik yeterli alan ayrılmadığı, yapılaşma koşullarının yoğunluk artışına sebebiyet verdiği, yüksek yapılaşma önerisinin İzmir Körfezi siluetini bozacağı, plan notlarında yer alan hükümler sebebiyle yüksek yapı alanlarının önünün açıldığı, kat adedi ve bina yüksekliği artışı ile şehrin ve alanın güneşe olan cephesinin olumsuz etkileneceği” gibi gerekçelerle 5. İdare Mahkemesi tarafından durdurulduğunu açıkladı.

Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı İbrahim Alpaslan ise  “Kent yağmasına karşı açtığımız bir davayı daha kazanmaktan, haklı olduğumuzun belgelenmesinden dolayı mutluyuz. Endişelerimiz yasal merciler tarafından da onaylandı” dedi.

BAŞKAN’TAN TEPKİ: “ÇARPITIYORLAR”
İdare Mahkemesi’nin verdiği kararda sıralanan gerekçelerin hiçbirisinin olmadığını anlatan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu duruma tepki gösterdi. Selvitopu, Mimarlar Odası’nı kararı çarpıtmakla suçlarken, “Burada iptal edilen şey planın tamamı gibi anlatılıyor. Plan iptal edilmedi. Plan notları dediğimiz küçük ayrıntılarla ilgili bir karar alındı. Bu da ‘minimum parsel büyüklüklerinin bin metrekare olması şartı’ kararıdır. Bunun dışında bir şey yok. Mahkeme bilirkişi raporuna dayanarak sadece bu konuda çekince bildirdi. Biz de gerekli itirazımızı zaten yaptık. Karabağlar’da emsal artışı, bina yükselmesi falan yok. Biz yaptığımız tüm planlarda gabari (yükseklik) ile ilgili ayrıca şartlar getiriyoruz. Sınırlamaları açıkça belirtiyoruz. Kentin genelini planlarken her yeri gecekondularda olduğu gibi bir iki katlı göremezsiniz. Yüksek yapıların olduğu yerlerde de planlama yaparak sorunu çözersiniz. Biz böyle yaparak çok düzenleme yaptık. Yeşil alan, sosyal donatı alanları ve kamu alanlarını ancak böyle ortaya çıkartırsınız. Kimse konuyu çarpıtmasın” dedi. 

 
Merkez Bankası'ndan zorunlu karşılık açıklaması
 
Savunma Bakanlığı: Tel Rıfat vuruldu!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mimar 19 Ocak 2019 Cumartesi 00:51

Planlar plan notlarıyla hayata geçer. Plan notunuzu yukarıdaki gerekçelerle hukuk iptal ettiyse utanırsınız, sosyal medyada atarlanmazsınız...

Yorumu oyla      9      7  
bıkmadınız mı 18 Ocak 2019 Cuma 22:00

Plan notları iptal olunca plan iptal oldu diyen oda başkanı var! İşler sadece karşı mahallede değil bizim mahallede de çocukların eline kalmış baksanıza! Mimar olmuş, plan ile plan notunu ayırdetmiyor! Bilmediğinden değil, tribünlere oynadığından, insanların bilmemesine güvenerek! Sanki seçime girip sıradan insanlardan oy isteyecek!

Yorumu oyla      14      5  
ahmet 18 Ocak 2019 Cuma 20:03

karabaglar bitik yollar cok bozuk kaldırımlar işgal altında

Yorumu oyla      10      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk'ta karne günü buluşması
2018- 2019 Eğitim- Öğretim Yılı’nın birinci döneminin sona ermesi sebebiyle ...
Bornovalı çocuklara kar sürprizi
Bornovalı çocuklar, Bornova Belediyesi’nin kar sürpriziyle eğlenceye doydu. ...
Başkan Demirağ'a gülümseten ziyaret
“Gülümseyen Kat Hizmetleri” Erasmus+ Projesi ile hibe almaya hak kazanan ...
 
Karşıyaka’dan kadınlara özel yüzme kursu
Her yaş ve kesimden vatandaşları spora teşvik etmek için çalışmalarını ...
Gaziemir'de hayata bağlayan atölye
Gaziemir ilçesindeki Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu 3'üncü sınıfında okuyan ...
Buca’da duyarlılık örneği
Bucalılar,İzmir’de löseminin nadir görülen bir türü olan JuvenilMiyelomonositik ...
 
Karabağlar'da karne hediyeleri hazır
Karabağlar Belediyesi, çocukların yarıyıl tatilini keyifli geçirmesi amacıyla, ...
Devecilik kültürü ve deve güreşleri sempozyumu başladı
III. Uluslararası Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Sempozyumu ...
Ödemiş Belediyesi 53 bin fidan dağıtıyor
Ödemiş Belediyesi üreticiye destek vermek amacıyla ceviz, kestane ve çam ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva