HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
27 Şubat 2019 Çarşamba - 12:40

İzmirli yazar Ersözlü'nün yeni kitabı çıktı

Gazeteci-yazar Ünal Ersözlü’nün yeni kitabı ‘Tanrının Yaşam Kılavuzu’ çıktı. Ersözlü kitabında, insanın asırlardır kendi içine sürdürdüğü kadim yolculuğu anlatırken, tevafuk ve kuantumun ortaklığına işaret edip, bizleri kaderimizle ilişkimiz üzerine düşünmeye davet ediyor.

İzmirli yazar Ersözlü nün yeni kitabı çıktı

Gazeteci-Şair-Yazar Ünal Ersözlü’nün dokuzuncu kitabı ‘Tanrının Yaşam Kılavuzu’ tüm kitapçılarda ve DNR raflarında yerini aldı. Karakarga Yayınevi tanıtımında, “İnsanın, kendisine kavuşmak için sürdürdüğü yolculuk, tıpkı bu yolculukta soracağı sorular gibi, hiç bitmeyecek. Karşılaştığı her durum da, içsel yolculuğunun birer durağı gibi, ona soluklanma, yaşadıklarını sindirme ve yola devam etme gücü verecek.” cümleleriyle, kitaba dikkat çekti.

Ünal Ersözlü’nün çok sayıda baskı yapan bir önceki kitabı ‘Dört Gün Buda, Üç Gün Zorba’ da, Karakarga Yayınevi tarafından yayımlanmıştı.

KUANTUM, TEVAFUK VE KADER
Ünal Ersözlü, yeni kitabı ‘Tanrının Yaşam Kılavuzu’nda, ‘tevafuk kavramı ile kuantumun’ ortaklığını işaret edip, bizi gölgemiz gibi takip eden kaderimizle ilişkimizi güzelleştirmeye çağırdı. Ünal Ersözlü, kitabında ilk yedi bilgeden eczacılara, şairlerden doktorlara kadar, insanlık için hayatı daha iyi, daha doğru ve anlamlı hale getirmeye gönül vermiş ariflerin yorumlarını da arkasına alarak, hayat serüvenimizi tatlandırmamızın yollarını gösteriyor.

Kitabının girişinde, kendisinin yazarak, sadece bir ‘hatırlatıcı’ rolünü üstlendiğini aktaran Ersözlü, ‘Tanrının Yaşam Kılavuzu’nun sunuşunda şunları belirtiyor:

KUTSALIN ARMAĞANLARI
“İnsanlığın yeni bir dünyanın kapısını cesaretle çalmaya ihtiyacı var. Ama bu kapıyı hep birlikte çalabilmek, değişimi önce kendimizde yaşamak; ‘kendiliğimizin’ ve bağlı olduğumuz ‘bütünün’ farkına varabilmek için, çok derin bir uykudan uyanmalıyız. Yeni bir bilinç düzeyi gerekli. Yaşadığımız sorunları üreten bilinç düzeyi ile yine aynı sorunları çözmek olası değil.”

Ünal Ersözlü, okuruna şöyle sesleniyor: “Ayrıca ‘Tanrı’nın Yaşam Kılavuzu’ adlı kitabım, kutsal olanın bize sunduğu olanakları da aktarıyor. Daha iyi, daha güzel, daha doğru bir yaşam için, bu olanaklardan yararlanıp yararlanmamak insanın kendi elinde.”

Edebiyat ve müzik tarihinden dünya çapında tanınmış evrensel simge isimlerin kader serüvenlerinin de incelendiği Ersözlü’nün kitabındaki bazı bölüm başlıkları şöyle:

“Yanlış Yaşam, Doğru Yaşanamaz”, “Kader Psikoterapisi”, “Uygun Kader”, “Tasavvuf ve Kader”, “Yaşayan Bilgenin Yüreği”, “Şiirlerini Yakan Filozof Kimdi?”, “Esrarname Genç Mevlana’yı Sarstı”, Mevlana’da Kozmik Duyum, Kutsal Bilinç”, “İlk  Yedi Bilge’nin Öğütleri”, “Sonsuz Bolluk, Paranın Sırrı”, “Yeni Dünya, Kuantum İşareti” , “Tevafuk”, “Kuantum Alanı”

YUNUS NADİ ÖDÜLLÜ ŞAİR
Ünal Ersözlü’nün, “Tanrının Yaşam Kılavuzu” ve "Dört Gün Buda, Üç Gün Zorba"nın dışında, 'Okyanusların Not Defterinden', 'Zaman Ayna Bıçak', 'Gidiyorum Adım Unutuluş Olsun Diye', 'Aşk-ı Hakiki', 'Gençliğin Dün Gecesi', 'Kapıyı Çalıyorum', 'Sarmaşk' adlı kitapları da bulunuyor.

Ünal Ersözlü; daha önce yayımlanan bu kitaplarından ikisiyle, Akademi Şiir Başarı Ödülü (1990) ve  Behçet Aysan Şiir Ödülü’nü (1998) kazanmıştı. Ünal Ersözlü ‘Kapıyı Çalıyorum’ adlı kitabıyla ise Türk şiirinin en önemli ödüllerinin başında gelen Yunus Nadi Şiir Ödülü’ne (2011) layık görülmüştü. Ünal Ersözlü’nün şiiri, eleştirmenler tarafından hayatı yansıtan, toplumcu, izlenimci, lirik bir çizgide yer alışıyla değerlendiriliyor. 

 
Bucaspor zorlu virajda
 
İzmir'deki FETÖ operasyonuna 48 tutuklama!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Kadın gözüyle' çektiği filme uluslararası ödül
Karşıyaka ilçesinde yaşayan Esra Vesu Özçelik (35), yönetmenliğini üstlendiği ...
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in haftalık kültür-sanat rehberi
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in haftalık kültür-sanat rehberi
Sabahattin Ali Buca’da unutulmadı
Türk edebiyatının klasikleri arasına giren "Kürk Mantolu Madonna" ve "Kuyucaklı ...
 
Dünya kuklaları İzmir'de buluşuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 28 Şubat'ta başlayacak “13. Uluslararası ...
İzmir'den Türk operasına taze kan
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, 10. yılında ...
Eski Giritliler'in yeni kenti İzmir
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi tarafından ...
 
Oscar ödülleri sahiplerini buldu
91'inci Oscar Ödülleri töreni sona erdi. Yılın en iyi filmi 'Green Book' ...
İzmir'deki festivalde 24 ülkeden 44 gösteri: Kukla okulu neden olmasın?
İzmir'de 2007 yılında küçük bir festival olarak başlayan "İzmir Uluslararası ...
Yazar Yurdakul, Karabağlarlı çocuklarla buluştu
Karabağlar Belediyesi çocukları yazarlarla buluşturmaya devam ediyor. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva