HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
26 Şubat 2019 Salı - 09:18

Dünya kuklaları İzmir'de buluşuyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 28 Şubat'ta başlayacak “13. Uluslararası Kukla Günleri” kapsamında Karşıyaka, Buca, Seferihisar, Bornova, Çiğli, Selçuk, Aliağa, Torbalı, Ödemiş, Beydağ, Konak, Bayraklı ve Kiraz’da ücretsiz gösterimler düzenleyecek. Büyükşehir Belediyesi’nin “Gezici Sanat Kamyonu” ve “Gezici Sanat Sahnesi” de, "dünyanın en büyük kukla festivali" olan bu etkinliğin coşkusunu cadde ve meydanlara taşıyacak.

Dünya kuklaları İzmir de buluşuyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile bu sene 13’üncüsü düzenlenen “İzmir Uluslararası Kukla Günleri”, 24 ülkeden 44 kukla tiyatrosuna ev sahipliği yapacak. 28 Şubat-17 Mart tarihleri arasında 47 mekanda 174 gösterinin sahneleneceği dev organizasyon, bu yıl da “dünyanın en büyük kukla festivali” olma özelliğini sürdürecek.

“İzmir Uluslararası Kukla Günleri” kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi de kentin farklı ilçelerindeki çocukları 12 ücretsiz kukla gösterisi ile buluşturacak. “Kuklayla daha iyi bir dünya” sloganıyla yola çıkan festival grupları, Büyükşehir Belediyesi'nin “Gezici Sanat Kamyonu” ve “Gezici Sanat Sahnesi” ile ayrıca kentin en işlek cadde ve meydanlarında kukla gösterimleri düzenleyerek festival coşkusunu kentin dört bir yanında hissettirecek.

13 İLÇEDE ÜCRETSİZ OYUN
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz kukla gösterimlerinin programı şöyle:

1 Mart’ta Torbalı Belediyesi Kültür Merkezi’nde saat 11.00 ve 14.00’te, Bulgaristan’ın “Kum Tanelerinden Öyküler” isimli oyunu sahnelenecek.

3 Mart Pazar günü Bornova Doğanlar Şapeli Kültür Merkezi’nde,  İtalya’nın “Dönüşüm” oyunu izleyicilerle buluşacak. Oyunun seansları saat 14.30 ve 20.00'de..

Bulgar kuklacılar, 4 Mart Pazartesi günü Bornova Kültür Merkezi’nde “Çok Lezzetli” oyunu saat 11.00 ve 14.00’de sunacak.

5 Mart Salı günü 14.00 ve 20.00’da,  “Ordan Burdan” oyunu ile Bulgar sanatçılar Ayavukla Kilisesi Kültür Merkezi’nde sahne alacak.

6 Mart’ta Çiğli Kültür Merkezi’nde Bulgaristan’dan gelen kuklacılar “Kum Tanelerinden Öyküler”i saat 11.00 ve 14.00’de sergileyecek.

Arjantinli kuklacılar, 11 Mart Pazartesi Beydağ Kültür Merkezi’nde ve 13 Mart Çarşamba günü Seferihisar Kültür Merkezi’nde 14.00 ve 20.00 saatlerinde “Gölgelerle Sinema” isimli oyunu sunacak.

İtalyan kukla sanatçıları, 13 Mart’ta Selçuk Kültür Merkezi’nde ve 14 Mart’ta da Aliağa Kültür Merkezi’nde “Kayıp Hazine” oyunlarını sunacaklar. Oyunun seansları 11.00 ve 14.00.

15 Mart saat 11.00 ve 14.00’de Ödemiş Kültür Merkezi’nde Ruslar “Küçük Dinazor” adlı oyunu sergileyecek.

Japon kukla sanatçıları ise “Ustaların Ustası” kukla oyununu 15 Mart’ta Kiraz Belediyesi’nde sahneleyecek. Oyunun seans saatleri 14.00 ve 20.00..

SOKAK GÖSTERİLERİ YİNE ÇOK BEĞENİLECEK
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan “Gezici Sanat Kamyonu” ve “Gezici Sanat Sahnesi” de 13. Uluslararası Kukla Günleri kapsamında yollara çıkacak. İzmir’in en işlek cadde, meydan, metro ve vapur çıkışlarında sahnelenecek oyunlar, vatandaşları festival coşkusuna ortak edecek. Festival kapsamında kentte bulunan, Almanya, İtalya ve Polonya ekipleri 11 farklı meydanda, 3 metro çıkışında ve 1 vapur iskelesinde 4 oyunu sahneleyecek.

Gösterimler Bornova Küçük Park, Alsancak Dominik Caddesi, Karşıyaka Çarşı, Kıbrıs Şehitleri İsmail Sivri Heykeli Önü,  Bayraklı Sevgi Yolu, Göztepe Denizatı Heykeli Önü, Bornova Büyük Park ve Küçük Park, Konak Meydanı Metro çıkışı, Karşıyaka İZBAN çıkışı, Üçyol Metro çıkışı ve Konak Vapur İskelesi'nde gerçekleşecek.

 
İzmir'deki ölümlü kazanın sanığına tahliye!
 
İzmir'de uyuşturucu operasyonuna 3 tutuklama!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'den Türk operasına taze kan
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, 10. yılında ...
Eski Giritliler'in yeni kenti İzmir
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi tarafından ...
Oscar ödülleri sahiplerini buldu
91'inci Oscar Ödülleri töreni sona erdi. Yılın en iyi filmi 'Green Book' ...
 
İzmir'deki festivalde 24 ülkeden 44 gösteri: Kukla okulu neden olmasın?
İzmir'de 2007 yılında küçük bir festival olarak başlayan "İzmir Uluslararası ...
Yazar Yurdakul, Karabağlarlı çocuklarla buluştu
Karabağlar Belediyesi çocukları yazarlarla buluşturmaya devam ediyor. ...
Menemen’den Cumhurbaşkanlığı’na dev vazo
Menemen’den Cumhurbaşkanlığı’na dev vazo
 
İzmir'e 'Efsane' geliyor
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, caz müziğinin efsane ismi, 10 Grammy ...
İzmir sahnesinde 'ikinci bahar'
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nin renkli üyeleri, ...
İzmirli engelli rapçinin hayali dizide söylemek
İzmirli 30 yaşındaki Metin Özkan, henüz 2 yaşındayken yakalandığı kas ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva