HABERLER>YAŞAM
29 Aralık 2017 Cuma - 10:36

İzmirli Saniye anne, oğlu için fenomen oldu... Google sarayda ağırladı!

İzmir'de yaşayan Saniye Karataş, damar tıkanıklığından sağ bacağı kesilen oğlunun protez masraflarını karşılamak için sosyal medya üzerinden yemek tarifleri yayınlamaya başladı. Hayran kitlesi büyüyen Karataş'ı Google onur konuğu olarak kabul etti.

İzmirli Saniye anne, oğlu için fenomen oldu... Google sarayda ağırladı!

Manisa'nın Salihli ilçesinden yıllar önce İzmir'e taşınan Saniye Karataş, zamanla yaptığı yemeklerin tadıyla komşuları arasında ün yaptı. Üzüntülü zamanlar da geçiren Karataş, önce kendisi kalbinden by-pass ameliyatı oldu. Hayata tutunan Saniye Anne en büyük üzüntüyü ise oğlunun damar tıkanıklığından sağ bacağının diz altından kesilmek zorunda kalınmasıyla yaşadı.

OĞLU İÇİN SANAL AŞÇI OLDU
Hem kendisinin hem de oğlunun protez bacak ile ilgili tedavi giderlerine karşılamakta güçlük çeken Saniye Anne, ilk başlarda itiraz ettiği, oğlunun yemek yapma önerisini, daha sonra kabul etti. Ardından da anne ile oğlunun hüzün dolu anlarından doğan sanal aşçılık fikri hayata geçirildi. Saniye anne, yaptığı yemeğin tarifini oğluna verdiği sırada, o da cep telefonuyla, habersiz şekilde görüntüsünü çekti. Saniye Anne, bu sırada hem yemeğini yaptı hem de lezzet sırlarını anlattı. Süleyman Karataş ise annesinin bu anlatımını internetteki video paylaşım sitesi Youtube'a yükledi. Saniye Karataş'ın, bu görüntüsünü kısa sürede binlerce kişi tarafından izlendi. Peşinden de Saniye Karataş'a artık, 'Saniye Anne' olarak ün yapıp mesajlar gelmeye başladı.

MESAİ SAAT 07.00'DE BAŞLIYOR
Kendisine mesajla ulaşanlardan özellikle kadınların yeni tarifler istemesi üzerine, Karataş, yaptığı farklı yemeklerini tariflerini de yine oğlu aracılığıyla, Youtube'ta yayınlamayı sürdürdü. Saniye Anne'nin bu görüntülerini kısa sürede binlerce kişi izledi. Hayatında yepyeni bir dönem başlayan Saniye Anne, sanal alemdeki, 'saniyeanneyemekleri' adresinin Youtube'ta 142 bin, Facebook'ta 96 bin, Instagram'da ise 104 bin takipçiye ulaşmasıyla fenomen haline geldi. Sanal aşçılıkta artık tanınan marka haline gelen Saniye Karataş, akşamdan kararını verdiği yemekleri, saat 07.00'de kalkıp mutfağa girerek yapmaya başladı. Tariflerini de artık, oğlunun cep telefonuna değil, yeni aldırdığı kameraya anlattı.

GOOGLE KONUK ETTİ
Kendine özgü şivesiyle lezzetli yemeklerin tariflerini veren Saniye Anne'nin hayran kitlesinin farkına varan Google, desteklediği Kadın ve Teknoloji Sempozyumu'nda onu, onur konuğu olarak ağırladı. Çırağan Sarayı'nda konaklayan, gördüğü ilgi karşısında mutluluğunu gizlemeyen Saniye Anne, hikayelerinin hüzünlü başladığını, bunun yerini artık mutluluğun aldığını anlattı. Hayranlarının desteğiyle ayakta durduğunu söyleyen Saniye Anne, "Benim yaşadığım ameliyattan sonra oğlumun başına gelen olay, beni çok etkiledi. Evin içerisinde duramaz oldum. Hem masrafları karşılamak hem de sıkıntımı atmak için oğlumun isteğiyle yemek yapmaya başladım. Bu yerlere kadar geldim. Şimdi beni takip edenler var. Oğlum her şeyi ayarlıyor, bana sadece yemek yapmak kalıyor. Eskiden zorlanıyordum, gittiğim yerlerde utanıyordum ama artık alıştım, hiç zorlanmadan herşeyi yapıyorum. Sevenlerimin bana verdiği destekle ayakta duruyorum. Onlar beni destekledikçe takip etmeyi sürdürdükçe ben de yemek yapmaya devam edeceğim" dedi.

Annesinin en büyük yardımcısı olan Süleyman Karataş da başarı hikayelerinin arsasında hüznün bulunduğunu söyleyip, "Şu anda çok önemli bir noktada bulunuyoruz. Annemi takip eden yüzbinler var ama izleyenlerimiz daha da fazla. Ancak bunun daha da gelişmesi için destek bekliyoruz. Bunun olması halinde bu başarımızı katlayacağımıza inanıyorum" dedi. (DHA)

 
Bornova'da yeşil seferberlik: Son 3 yılda...
 
Rektör Budak'tan Bakan Özlü'ye 'Teknopark' ziyareti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Tut ki, 61 milyon bana çıktı
Mehmet KARABEL yazdı... Tut ki, 61 milyon bana çıktı
İzmirli öğrencilerden Mehmetçikler için duygulandıran mektuplar
Yeni yıla vatani görevleri başında girecek Mehmetçiklere kartpostal gönderen ...
Foça'nın simge ismi hayatını kaybetti
Foça eski Belediye Başkanı Reha Midilli’nin eşi Necla Midilli hayatını kaybetti.
 
Gaziemir'deki lisede işaret dili eğitimi
Gaziemir ilçesindeki Nevvar Salih İşgören Anadolu Lisesi'nde, işaret dili ...
İzmirliler dikkat! Gök delinecek!
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden İzmir'de kuvvetli sağanak beklendiği bildirildi
Rektör vekili Çelik öğrencilere pizza dağıttı
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, yaklaşan ...
 
Karşıyakalı öğrenciler 8 bin öğrenciyi ısıttı
Karşıyaka İlçesi'nde bulunan Özel Doğa Koleji t-MBA Öğrenci Meclisleri ...
İzmir'de ilk! Ve müftü nikah masasında...
Müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesinin ardından İzmir'de ilk kez Güzelbahçe ...
İzmir'de denetimli serbestlik yükümlülerinden 40 bin fidan!
İzmir'de ormanlık alanda çıkan yangında zarar gören alana denetimli serbestlik ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva