HABERLER>EKONOMİ
17 Aralık 2015 Perşembe - 14:14

İzmirli müteahhitlerden tüp geçit çağrısı!

İzmir’deki STK’lar tarafından gelen itirazlar nedeniyle Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından “İzmirliler isterse olur” sözüyle rafa kaldırılan Körfez Tüp Geçit Projesi, yeniden gündemde… Projenin gerçekleşmesi için yapılan açıklamalara bir yenisi de Müteahhitler Federasyonu’ndan geldi. Necip Nasır’ın başkan olduğu federasyondan yapılan çağrı, “İzmir’in çıkarları için ortak akılda buluşalım” başlığı ile yayımlandı.

İzmirli müteahhitlerden tüp geçit çağrısı!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir’de Körfez Tüp Geçit Projesi, yeniden gündem geldi.
 
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın 2011 genel seçimleri öncesi açıkladığı “35 İzmir 35 Proje” içerisinde yer alan Körfez Tüp Geçit Projesi, hazırlanan ÇED Projesi’ne sivil toplum kuruluşları tarafından gelen eleştiriler nedeniyle rafa kaldırılmıştı.
 
1 Kasım seçimleri öncesi proje hakkında “İzmirliler isterse olur” açıklaması yapan Binali Yıldırım, İzmirlilerin kararına göre projenin tekrar gündeme gelebileceğini ifade etmişti.

Projeye karşı oldukları yönünde eleştirilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, böyle bir tavrın olmadığını ama ama projede eksiklikler olduğunu dile getirmişti.
 
Süreç sonrası tartışma tekrar kent gündemine oturdu. Bir grup sivil toplum kuruluşları proje hakkında eleştirilerini sürdürürken diğer gruplar ise projenin gerçekleşmesi için çağrıda bulundu.
 
Müteahhitler Federasyonu Başkanı ve İzmir Ticaret Necip Nasır, 15 ilçenin Müteahhitler Derneği Başkanları’nın imzasıyla “İzmir’in çıkarları için ortak akılda buluşalım” başlıklı yazı yayımladı.
 
BAŞTAN BALTALANDI
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ekonominin lokomotifi olan inşaat sektöründe faaliyet gösteren ve kentin yeniden yapılanma sürecinde aktif rol oynayan müteahhitler olarak, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın İzmir’in iki yakasını buluşturacak olan Körfez Tüp Geçit Projesi’ni kentin aydınlık geleceği için atılacak önemli bir tarihi adım olarak görüyoruz. Sayın Bakanımızın da dile getirdiği gibi İzmir’de çok sayıda yatırım, açılan çeşitli davalar nedeniyle yarıda kalmakta. Kentin yarınlarının kurulmasına öncelik edecek pek çok adım baştan baltalanmaktadır.”
 
TRAFİK SORUNUNU ORTADAN KALDIRACAK
“Körfez Projesi’nin de yarım kalmaması için kentimizdeki tüm dinamiklerin mutabakatının en baştan sağlanması yaşamsal bir zorunluluk olarak ortaya çıkmaktadır. Bu vesileyle Müteahhitler Federasyonu olarak, kentin gerçek sahibi olan sevgili İzmirli hemşerilerimiz, yerel yönetim, oda ve sivil toplum kuruluşlarıyla, iş dünyasını ortak akla ve uzlaşmaya davet ediyoruz. Bu proje İzmir’in ürkütücü boyutlara ulaşan trafik sorununu ortadan kaldıracak ve oluşacak adayla kente yeni bir cazibe merkezi kazandıracaktır.”
 
KENETLENMEYE ÇAĞIRIYORUZ
Körfez Tüp Geçit Projesi, İzmir’in prestij projelerinden biri olmaya en güçlü adaydır. Bu makro projeyi, İzmir için kaçırılmaması gereken bir fırsat olarak görüyor, ve bu vesileyle  Müteahhitler Federasyonu olarak İzmir’i, bu önemli yatırım projesi arifesinde topyekûn desteğe, ortak akıl ve kentin yüksek çıkarları için kenetlenmeye çağırıyoruz.”

 
Altay gole doyurdu!
 
Prof. Beyru 18.yüzyıldan bugüne İzmir'i anlattı
YORUMLAR
Toplam 32 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
22 Aralık 2015 Salı 11:15

bu tünelin yid olacağını açıkladılar yani ücretli olacak , İzmir'de kimse 100 tl veripte o yolu kullanmaz bu bir , ayrıca bu güzergah Topçular-Eskihisar gibi yoğun bir hat değil bu iki , İzmir'e gerçekten hizmet etmek istiyorsan dağ gibi sorunlar var onlarla ilgilen mesela metro yap , çevreyolunu Aliağa'ya uzat , kentsel dönüşüm yap , işsizliğe çare bul

Yorumu oyla      11      5  
ST 19 Aralık 2015 Cumartesi 15:44

Körfeze tüp geçit ilerisi düşünülerek olabilir ancak öncelikle Alsancak limanına gelen yol limandan sonra denizin altından Konak tarafındaki sahil yoluna bağlanırsa daha iyi olur, Şair Eşref Bulvarı ve Talat Paşa Bulvarının yükü hafifler.

Yorumu oyla      11      6  
18 Aralık 2015 Cuma 17:33

Herkes uzman olmuş akıl veriyor. Şöyle yapın, öyle olmaz, bu şekil daha iyi.

Yorumu oyla      12      5  
muhalif 18 Aralık 2015 Cuma 11:37

tüp geçit projesini tadil etsinler, körfezin ortasına ada olmaz, denizin sirkülasyonunu önler, önerilen denizin 20 metre altından tünelle geçiş en uygun projedir, müteahhitler bunu desteklemeli, mevcut projeyi değil,müteahitler kendilerine iş yaratmak derdinde sanırım, çevre faktörünü göz önüne almıyorlar....

Yorumu oyla      15      6  
18 Aralık 2015 Cuma 11:21

Farkinda misiniz Izmir'i Izmir yapan o guzel korfezi. Onun da bir kismini viyaduk ayaklari bir kusmini da adayla doldurursak geride hic birsey kalmaz. Zaten az olan su sirkülasyonu iyice durunca bir bataklik olacak. Akil ve bilim oncelikli olmali...

Yorumu oyla      17      6  
egeden 18 Aralık 2015 Cuma 10:48

En başta kimse projeye karşı degil Bunu yanlış lanse ediyorlar! İzmirdeki Herkes projede yer alan körfezin ortasına yapılacak olan 800m lik adaya karşı !günümüzdeki en iyi teknolojileri kullansan bile yapılacak olan ada körfez sirkülasyonu nu etkiliyor. bu konuda bir çok uzmandan görüş alındı hatta Binali beyin de gerekirse proje revizyona gider diye açıklaması var. Yoksa izmirdeki yerel yönetim ve sivil toplum örgütleri projeye karşı degil . Ada olayının üstünü kapatma çabası bunlar. yoksa kim istemezki güzelyalıdan bostanlıya 5 dak. geçmeyi.

Yorumu oyla      19      6  
Oğuz Kaan 18 Aralık 2015 Cuma 10:42

Körfez geçişi tüp geçitle değil köprü ile olmalı. Tüpraş'tan İzmir'in güneyine giden tankerlerin kullanamayacağı tüp geçit kent içi trafiğini rahatlatmaz. Bu tankerler Bayraklı Tünellerini de kullanamıyor. Bu durum göz önüne alınsın.

Yorumu oyla      13      5  
Deniz 18 Aralık 2015 Cuma 10:33

Önce İnciraltı'nı planlasak daha iyi olmaz mı?

Yorumu oyla      14      8  
KARŞIYIM DENİZİMİ İSTİYORUM 18 Aralık 2015 Cuma 10:17

Türk gemi ve tersane sektörüne yatırım yaparak türk teknolojisi geliştirilmeli. Denizin pelikanları ve martılarının dışında onlarca her dakika şehir hatları hızlı vapurları ile karşıya geçilmeli. Bu şekilde türk denizcili gelişebilir.. Karayolu tüp geçit ile uğraşmamalıyız. Denizci millet denizci ülke nerde kaldı?

Yorumu oyla      19      6  
35 18 Aralık 2015 Cuma 10:09

Arabalı vapur yarım saatte anca karşıya geçiyor bu şekilde 5-10 dk olacak Mavişehir'den Çiğli'den Balçova'ya çalışmaya giden yoktur belki ama Konak tarafına giden çok. M. Kemal Sahil yolu trafiği de düzene girince tünel kullanışlı hale gelecektir.

Yorumu oyla      12      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Kaptan’ bakışı: Kruvaziyerde 3 önemli gelişme umut olacak mı?
İstanbul’daki Galataport krizi, Alsancak Limanı’nda yeni planın kamuoyundan ...
Kültürpark'ta 'hediyelik eşya günleri' başladı!
Türkiye ve dünyanın dört bir yanından seçkin binlerce yılbaşı hediyelik ...
Merkez Bankası’ndan ‘Fed’ hamlesi: Dolar karşılıklara…
Merkez Bankası, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 10 yıl aradan sonra yaptığı ...
 
FED’in tarihi kararı sonrası dolardan ilk tepki
Fed'in faizleri 0.25 puan artırmasının ardından uluslararası piyasalarda ...
Flaş! Ve Fed'den tarihi faiz kararı geldi
ABD Merkez Bankası Fed, tüm dünyanın nefesini tutarak beklediği faiz kararını ...
Bakan Işık yerli otomobil için tarih verdi: İzmir’de mi üretilecek?
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık İzmir turunun son durağında ...
 
Işınsu Kestelli’den ‘kelaynak’ çıkışı
İzmir Ticaret Borsası ve TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu, Sabancı ...
Katmerciler TOMA’da ABD’yle işbirliği yaptı!
Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı'nın (TOMA) üreticisi Katmerciler ABD'li ...
Bakan Işık’tan ‘İzmir’e teşvik’ raporu!
Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Işık, İzmir'in yüksek teknolojili ürünlerde ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva