HABERLER>GÜNCEL
13 Haziran 2012 Çarşamba - 09:29

İzmirli katile İstanbul'da film gibi operasyon

İstanbul’da her ankesörlü telefon kulübesinin başına bir polis dikildi ve katilin kaçacak yeri kalmadı.

İzmirli katile İstanbul da film gibi operasyon

İZMİR - Çocukluk arkadaşı Mevlüt Şimşek’i hamile eşinin gözü önünde öldüren Murat S., akrabalarının saklanması için İstanbul’da kiraladığı evin yakınında, özel harekat timlerinin de desteğiyle yakalandı. Polisin katil avı ise filmlere konu olacak cinstendi.

Bugün Gazetesi’nden Cem Kartal’ın haberine göre Zanlı Murat S., yurtdışına kaçmak için ankesörlü telefonla işadamı arkadaşını arayıp iki bin lira istedi. Polise koşan işadamı, Murat S.’nin, İstanbul numaralı telefondan kendisini aradığını ihbar etti. Telekom’dan numaraların bulunduğu bölgeleri saptayan Cinayet Büro Dedektifleri, Şirinevler ve Okmeydanı’ndaki tüm ankesörlü telefon kulübelerinin önüne sivil polis dikti ve zanlı telefon görüşmesi yapmak için geldiği sırada belinde silahıyla yakalandı.
 
Karşıyaka ilçesinde, bar ve oto kiralama şirketi bulunan 31 yaşındaki Murat S. ile ortağı Mevlüt Şimşek’in (34) arası, iddiaya göre; alacak verecek ve kadın meselesi nedeniyle açıldı. Mevlüt Şimşek’in, istemediği kişiye otomobil satıp parayı tahsil edememesi ve baldızının kendisini istememesine sinirlenen Murat S., 30 Mayıs gecesi ortağının evine gitti. Kapıyı açan Murat S., çocukluk arkadaşı Mevlüt Şimşek ile bir süre konuştu. Konuyu baldızının kendisini istememesine getiren Murat S. ile Şimşek arasında tartışma başladı. Tartışma kısa sürede silahlı kavgaya dönüştü. Belinden çıkardığı tabancasını çocukluk arkadaşı Mevlüt Şimşek’e doğrultan Murat S., çığlık çığlığa kendilerini izleyen 4.5 aylık hamile Sezen Şimşek’in gözü önünde şarjörü boşaltıp kaçtı. Kanlar içinde yere yığılan talihsiz adam, olay yerinde can verdi.
 
Cinayet Büro Amirliği Dedektifleri, katil zanlısı Murat S.’nin, kaçabileceği yerleri belirleyip çembere aldı. Polis, zanlının, tüm akraba, iş ve özel arkadaşlarının da ifadesine başvurdu. Soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğü sırada, emniyete gelen bir ihbar takibin seyrini değiştirdi. İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne gelen bir işadamı, aynı zamanda arkadaşı olan Murat S.’nin, İstanbul numaralı bir telefondan kendisini arayarak, “yurt dışına kaçacağım, bana acele iki bin lira gönder” dediğini bildirdi.
 
İSTANBUL’DA ANKESÖR NÖBETİ
İhbar üzerine, Telekom yetkilileriyle bağlantıya geçen Cinayet Büro Amirliği dedektifleri, numaraların İstanbul Okmeydanı ve Şirinevler semtlerindeki ankesörlere ait olduğunu saptadı. Ekip, katil zanlısının bölgedeki ankesörlerden birine tekrar gelebilme ihtimaline karşın tüm ankesörlerin önüne sivil polis memuru dikti. Nitekim; zanlı Murat S., akrabalarının saklanması için kiraladığı evin yakınındaki ankesörlü telefon kulübesine geldiği sırada özel harekat timlerinin de desteğiyle kıskıvrak yakalandı. Gözaltına alınan katil zanlısının, taksirle adam öldürmek suçundan girdiği cezaevinden yaklaşık bir yıl önce tahliye olduğu ortaya çıktı. İfadesinde; Şimşek’in kendisine 55 bin lira borcunu ödemediği için öldürdüğünü öne süren zanlı Murat Y., soruşturmanın ardından adliyeye sevk edildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TKKD'nın ilk İzmirli başkanı Işılay Saygın
Türk Kadınlar Konseyi Derneği'nin yeni genel başkanlığına seçilen Işılay ...
‘Dayakçı’ polislere ödül gibi atama
İzmir’de Fevziye Cengiz’i karakolda feci şekilde dövdükleri kamera görüntüleriyle ...
İstanbul'da karakola silahlı-bombalı saldırı!
İstanbul'da İstinye Polis Karakolu'na gece saatlerinde silahlı ve el bombalı ...
 
Konak Bahribaba Parkı'nda bomba paniği!
Konak’ta otobüs son durağında unutulan bir çanta paniğe neden oldu. Uzman ...
MİT’ten Uludere açıklaması: Haberimiz yoktu
MİT'in Uludere olayıyla ilgili savcılığa gönderdiği raporda 'saldırıdan ...
Mamak'ın işkenceci Albay'ı GATA'da bulundu
12 Eylül döneminde işkencenin merkezlerinden biri olan Mamak Askeri Cezaevi'nin ...
 
Dikkat: Aşırı sıcaklar korunmak için…
İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü, artan sıcakların bazı sağlık sorunlarını ...
İzzet Öz ve eski Türkiye güzeli gözaltında
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü yaptığı operasyonda, aralarında ...
Rektörlük seçimi arifesinde Prof. Dr. Yılmaz’a suç duyurusu
Üniversite Konseyleri Derneği (ÜKD) üyeleri, Ege Üniversitesi Rektörü ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva