HABERLER>GÜNCEL
6 Ağustos 2020 Perşembe - 11:31

İzmir Valisi Köşger'den sokağa çıkma yasağı açıklaması!

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Koronavirüs tedbirlerini denetlemek için sahaya indi. Balçova’da market ve berberleri denetleyen Köşger, ilçedeki restoran ve kafelerin de mutfaklarında incelemelerde bulundu. Daha sonra Vali Köşger Konak Pier'e geçerek, buradaki işletmeleri denetledi.

İzmir Valisi Köşger den sokağa çıkma yasağı açıklaması!

EGEDESONSÖZ- Türkiye genelinde eşzamanlı olarak başlatılan Koronavirüs denetimleri kapsamında, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger Balçova ve Konak ilçesinde bulunan işletmeleri bizzat denetledi.

Vali Köşger’e İl Sağlık Müdürü Burak Öztop, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya da eşlik etti.

Uygulama kapsamında restoran, kafe, berber ve marketler denetlendi. Vali Köşger de denetlediği restoran ve kafelerin mutfaklarında bizzat incelemelerde bulundu.

Vali Köşger Balçova'da yapılan denetimlerin ardından Konak'a gelerek, Konak Pier'de bulunan işletmeleri denetledi. Vali Köşger'e burada Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da eşlik etti.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI AÇIKLAMASI
Konak Pier'de basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Köşger  sokağa çıkma yasağı ile ilgili soruya, “Vakalar çok artarsa ve önlenemez bir duruma gelirse, benzer uygulamalar olabilir. Kış ayları da geliyor, bu mevsim hastalık için iyi bir ortam. Öyle bir durumda benzer uygulamalarla karşılaşılabilir. Bununla karşılaşmamak için çok basit 3 kurala riayet etmemiz gerekiyor. Bunlar maske, mesafe ve hijyen. Herkes maskeli olursa hastalık büyük oranda önleniyor. Bunlara dikkat ettiğimizde üstesinden geleceğiz. Ülkemiz bu konuda en başarılı ülkelerden birisi. Dünyada en başarılı teşkilatlara sahibiz, sağlık personelimiz çok iyi gayretle çalıştı. Dünyanın en iyi sağlık altyapısına sahibiz. Bu hepimizin sorunu. Hastalık geldiğinde herkese bulaşıyor, genç yaşlı bile ayırmıyor. Piyangonun kime çıkacağını bilemeyiz" dedi.

GENÇLER KURALLARA UYMAKTA ZORLUK ÇEKİYOR
Kurallara genel olarak uyulduğunu söyleyen Vali Köşger, "Genellikle vatandaşımızın pandemi önlemlerine, maskeye ve sosyal mesafe kurallarına riayet ettiği görülüyor. Bu memnuniyet verici. Hem ülkemizde hem dünyada hastalığın yükseliş trendine girdiğini görüyoruz. Bu sebeple farkındalığı arttırmamız lazım. Gençlerin biraz kurallara uymakta zorlandığını görüyoruz. Hava sıcak, onları da mazur görmek gerekiyor ama olabildiğince maske mesafe ve hijyene uymak lazım. Hayat devam ediyor, ekonominin  devam etmesi lazım, ülkenin varlığını devam ettirmesi lazım. Kontrollerimiz bu kapsamda devam edecek" diye konuştu.

VATANDAŞLAR HIZLI NORMALLEŞMEYE BAŞLADI
Vali Köşger denetimler sırasında yaptığı açıklamada, “Bu gündelik olarak zaten arkadaşlarımızın uygulamaya geldiği bir denetim. Bugün Türkiye genelinde eşzamanlı olarak tekrar dikkat çekmek üzere tüm herkesin, tüm tarafların katılımıyla bir denetim yapılması kararlaştırılmıştı. Onun bir uygulamasını, örneğini yaptık burada. Ülkemiz başından beri koronayla mücadeleyi iyi götürdü. Dünyadaki en iyi götüren ülkelerden birisiyiz çok şükür ancak hayat normalleşmeye başladıkça aslında biz yeni normal diye bir şey geldi ona riayet edilmesi konusunu bütün vatandaşlarımıza duyurmuş olmamıza rağmen biraz hızlı bir şekilde normalleşmeye başladığı gözlemleniyor” dedi.

VALİ KÖŞGER’DEN PLAJ UYARISI!
Tatilcilere de uyarılarda bulunan Köşger,  “İzmir ayrı zamanda bir turizm beldesi, beachler başta olmak üzere plajlarda sosyal mesafeye, hijyene ve maskeye riayet edilmediği hususu bir kaç gündür gündemde biliyorsunuz. Çeşme'de bundan dolayı cezalandırılan daha doğrusu uygulama yapılan bir kaç mekan oldu. Kurallara, yeni normale uyarak riayet edelim, maskeyi, hijyeni ve sosyal mesafeyi uygulayalım ama hayatımızı devam ettirelim çünkü hayat devam ediyor, devam etmesi lazım, ekonominin devam etmesi lazım, ülkenin çalışması lazım, üretmesi lazım. Eğlenmek isteyen insanların da kurallara uyarak eğlenmesi lazım sadece uyarı mahiyetinde bir uygulama yapılıyor. Bütün vatandaşlarımızdan beklentimiz bu yeni normali kişiselleştirmeleri, en seri şekilde, en süratli şekilde kişiselleştirmeleri ve bu yeni normale uyarak hayatlarını bundan sonra tanzim etmeleri, düzenlemeleri vatandaşlarımızdan beklediğimiz bu. Yeni normale uyacaksınız, mesafeye, gereksiz yakınlaşmalara girmeyeceksiniz, gereksiz seyehatler, gereksiz sokağa çıkma, ihtiyaç olmayan işlerden biraz kaçınmak ama hayatın gereği olarak yapılması gereken bütün faaliyetlerden geri kalmayacağız tabii onları yaparken maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına riayet etmemiz lazım. Virüs aşısı henüz bulunmadı, aşısı bulununcaya kadar bunların uygulanması lazım” diye konuştu.

HASSASİYET BEKLİYORUZ
Tüm vatandaşlardan virüsle mücadele konusunda hassasiyet beklediklerini ekleyen Vali Köşger, “Virüs oldukça zayıf bir şey ama bu söylediğimiz 3 kurala uymak şartıyla basit yoksa insanoğlunu alt edecek bir şey değil, üstesinden gelinecek inşallah bunun aşı bulunarak ya da başka suretlerde inşallah üstesinden geleceğiz, tüm dünya olarak üstesinden gelinmeye çalışılıyor. Biz ülke olarak, ülke ekonomisini durdurmadan, hayatı durdurmadan, hayatı gerekli seyrinde akışında devam ettirerek ama dediğimiz gibi kurallara uyarak devam ettireceğiz. Bugün burada yaptığımız denetimlerde de Balçova esnafının bu konuyu içselleştirdiğini ve gayet güzel, muntazam bir şekilde kurallara riayet ettiklerini maske, mesafe, hijyen vs. gibi kuralları yerine getirdiklerini gördük. İzmirlilere teşekkür ediyorum, İzmirli hemşehrilerimden zaten beklentim İzmir zaten önemli bir turizm markası, önemli bir marka bu markaya halel getirecek şekilde, İzmir'i lekeleyecek şekilde davranmamaları ve o özeni, o titizliği göstermelerini bekliyorum. Yani esnafımızdan, eğlence mekanlarımızdan, seyahat firmalarımızdan, çalışanlardan, memurlardan, toplu taşımada kullanılan araçlardan, onların şoförlerinden, toplu taşımayı kullanan vatandaşlarımızdan biraz hassasiyet bekliyoruz bu ara. İzmir sağlıklı bir turizmin yapıldığı bir şehir olarak markalaşsın ondan gelecek kazanç daha fazla olacak belki de” ifadelerini kullandı.

 
Başkan Soyer, TV'den seslendi: Ormanda mangalı yasaklamak lazım!
 
Bayraklı'da dönüşümün haritası belirlendi! Başkan Sandal: Vatandaşın hakkını koruyacağız
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
VfV 6 Ağustos 2020 Perşembe 14:16

Sayın Vali Hükümet Konağı'nın bulunduğu Konak Meydanı'na ya da yan tarafında olan Kemeraltı'na şöyle bir baksa ya da kamu kurumlarını ziyaret etse maskesiz,mesafesiz dolaşan binlerce insanı görebilir, Balçova'ya gitmeye gerek yok ki..

Yorumu oyla      12      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Selçuk'tan okulların açılması ile ilgili açıklama
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ''Okullar açılmasın' demek; maskesiz ...
Darp olayının ardından 4 saatlik ifade: Bir daha modellik yapamayacağımı zannettim!
İzmir'in Çeşme İlçesi'ndeki bir eğlence mekanında güvenlik görevlilerince ...
Başken'te DEAŞ operasyonu: 10 gözaltı!
Ankara'da DEAŞ terör örgütü ve çatışma bölgeleri ile irtibatlı oldukları ...
 
Büyükşehir'den taksicilere destek
İzmir Şoförler ve otomobilciler Esnaf Odası’nın koronavirüs seferberliğine ...
Nişan sonrası köy karantinaya alındı
Bartın'ın Ulus ilçesine bağlı Aşağıköy köyünde nişan törenin ardından ...
Üniversite adayları için tercih dönemi başladı
Üniversite adayları için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonunun ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Devlet Baba'nın müthiş refleksi!
Mehmet KARABEL yazdı... Devlet Baba'nın müthiş refleksi!
Türkiye’den Lübnan’a yardım eli uzandı
Türkiye'den Lübnan’a yardım malzemeleri ve personel ulaştıracak Türk Silahlı ...
2 çocuk babası ormanlık alanda kendini ağaca astı!
İzmit’te bir süredir psikolojik sıkıntılar yaşadığı iddia edilen Yalçın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva