HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Ağustos 2020 Perşembe - 11:48

Bayraklı'da dönüşümün haritası belirlendi! Başkan Sandal: Vatandaşın hakkını koruyacağız

İmar Komisyonu ve meclis üyeleriyle kentsel dönüşüm toplantısı yapan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, bu konuda çok önemli bir adım atıldığını söyledi

Bayraklı da dönüşümün haritası belirlendi! Başkan Sandal: Vatandaşın hakkını koruyacağız

EGEDESONSÖZ - Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal; Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı Mahallelerini kapsayan 60 hektarlık kentsel dönüşüm alanında taslak çalışmanın tamamlandığını söyledi. Düzenlenen toplantıda önceliğin vatandaş olduğunu vurgulayan Sandal, "Yol haritamızı belirledik. Bu doğrultuda harekete geçeceğiz. En kısa zamanda mahallelerimizde toplantılar yapacağız. Vatandaşın 'evet' demediği hiçbir işi yapmayacağız. Önceliğimiz vatandaş" diye konuştu.

Kentsel dönüşüm toplantısına Başkan Sandal'ın yanı sıra Meclis İmar Komisyonu üyeleri, meclis üyeleri ve ilgili bürokratlar katıldı. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilçenin en temel sorunlarından kentsel dönüşümle ilgili önemli bir adım atıldığını ve artık harekete geçileceğini söyledi.Kentsel dönüşümü siyaseten değil, vatandaşların talepleri doğrultusunda yaptıklarını belirten Başkan Sandal, "Vatandaşların haklarını korumak bizim asli görevimiz. Tüm planlamalarımızı yaparken önceliğimiz her zaman vatandaş. Önce yoksul insanların; evine ekmek götüremeyen, çocuğunu okutamayan ailelerin sorunlarını düşüneceğiz. Meselenin odağına öncelikle vatandaşı, sonra bu işi yapan müteahhit firmaları koyacağız. Buradaki dengeleri hep birlikte kurmalıyız. Vatandaşın ne talep ettiğini doğru duymalıyız. Yani 3 katlı binası olan bir insanın evini alıp, 1 kat deniz manzaralı ev verip; cebinde evine ekmek götürecek parası yokken 100 bin lira da para istemek doğru değil. Biz vatandaşın formülünü bulacağız ve 'evet' dediğini yapacağız" diye konuştu.

MAHALLE TOPLANTILARI OLACAK

Geçmişte yapılan uygulamanın başarılı olamamasının çeşitli gerekçelerinin olduğunu ifade eden Başkan Sandal, şöyle devam etti: "Önceki dönemde Büyükşehir Belediyesi proje oluşturmuş şimdi şartlar, koşullar, mevzuat değişmiş. Biz de incelerken bazı aksaklıklar fark etmişiz. Bir düzenleme alanından 33 düzenleme alanına geçmişiz. Büyükşehir'in hazırlattığı projede yer alan dere boyunca devam eden yeşil aksı korumuşuz. Denizle bağlantısını kısmi olarak korumaya çalışmışız. Ufak tefek teknik aksaklıkları da giderdikten sonra daha belirgin bir proje ortaya çıkmış olacak. Tepe bir kooperatif ve altta da 33 tane alt kooperatifle bu sorunu çözmek istiyoruz. Bir plan revizyonu yapıyoruz. Müteahhitin işi yarıda bırakması durumunda doğacak sorunda belediye olarak projenin teminatı olacağız. Bugünden itibaren kentsel dönüşümde startı daha somut verilerle veriyoruz. Pandemi olmasaydı şimdiye kadar toplantılara başlayacaktık ancak kısa sürede mahallelerimizde düzenleyeceğimiz kentsel dönüşüm toplantılarına bizzat kendim gideceğim. Oradan alacağımız olumlu sonuçlarla da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'e gideceğiz. Genel anlamda bir memnuniyet sağlayabilirsek, planımızı hayata geçirebiliriz."

ADALET VE MANAVKUYU İÇİN YENİ ÇALIŞMA

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı Belediyesinin koordinasyonunda yapılan ve mahkeme süreci devam eden Adalet ile Manavkuyu mahallelerini kapsayan eski imar planı revizyonu da yeniden tasarlandı. Yeni çalışmayla düzenleme sahaları küçülürken, eski planın ulaşım dokusuyla uyumlu tasarım geliştirildi. Eleştiri alan itfaiye alanı yeni çalışmada kaldırıldı. Bölgedeki 3,5 olan emsal değer korundu ve inşaat alanlarıyla ilgili değişiklik yapılmadı. Daha önce 16 olarak belirlenen düzenleme saha sayısı artırılarak; yollar, yeşil alanlar ve diğer bölgelerdeki inşaat hakları yeniden ele alındı.

EKSİKLERİ ACİLEN TAMAMLAYACAĞIZ

Adalet Mahallesi’nde hukuki sürecin devam ettiğini, bu noktada mahkeme kararının beklenmesine gerek olmadığını vurgulayan Sandal, sözlerini şöyle tamamladı: "Davaların tamamını kazansak da; vatandaş 'hayır' diyorsa, biz bu işi yapmayacağız. Mahkeme kararını beklememize gerek yok. Bölgedeki itfaiye yeri sorununu çözüyoruz. Kat yüksekliği çok abartılmadığı sürece tehdit oluşturmuyor. Hatta farklı alanlar yaratılmasıyla ilgili avantajlar da yaratabilir diye düşünüyoruz. Yeni bir plan yapıyoruz ve onun üzerinden gideceğiz. Geçmiş proje ile sıkıntıları doğru tespit edip, gerekli düzenlemeleri yaptığımızda gidip Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüşüp, yeni planı hayata geçireceğiz. Bir kentin meselesini çözerken, doğru neyse, onu yapmak gerekir. Ortak akıl neyse, onu hep beraber yapacağız. Burada komisyonlarımızda oluşan kanaat başkan olarak beni de memnun etmiştir. Geçmişte sorun yaşayan, mağdur olan vatandaşların mağduriyetlerini giderebiliyorsak, meseleyi çözmüş oluyoruz. Bayraklı'nın bütün planlarını yapacağız. Bu problemi kökten çözeceğiz. Buna tahammülümüz yok. Bekleme lüksümüz de yok. Buradan çıkan sonuç: taslak olarak yol haritamız kentsel dönüşümde belirlenmiştir. Artık harekete geçebiliriz. Eksiklikleri de tamamlayıp, çalışmaya başlayacağız."

 
İzmir Valisi Köşger'den sokağa çıkma yasağı açıklaması!
 
Muhittin AKBEL yazdı... Tezgahtaki etiketler keşke böyle kalsa!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer, TV'den seslendi: Ormanda mangalı yasaklamak lazım!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, katıldığı TV programında, ...
Menemen'den İstanbul Sözleşmesi'ne destek
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, sosyal medya üzerinden yaptığı ...
Başkan Selvitopu: Mesleği avukatlık olan o vekile hukuk öğretecek değiliz!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ilçenin sağlıklı gelişmesi ...
 
Güzelbahçe'de hayvanlar için özel komisyon
İYİ Parti'nin Güzelbahçe Belediye Meclisi üyesi Gizem Albaş, 5 Ağustos salı ...
Büyükşehir'de dev pankart!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, “İstanbul Sözleşmesi Yürürlükte Kalmalı” ...
Başkan Selvitopu'ndan flaş çıkış: Kentsel dönüşümde engellendik!
Başkan Muhittin Selvitopu idaresinde gerçekleşen Karabağlar Belediye Meclisi’nde ...
 
Bornova Belediye Meclisi'nde kütüphane ve park adı, krize yol açtı
Çamdibi'nde mülkiyeti belediyeye ait arsa üzerine yapılacak binaya ve ...
İzmir Zabıta Teşkilatı 64 yaşında
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Şemi Albat, zabıta ...
28 yıllık anılar tazelendi
Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'i makamında ziyaret etti.
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva