HABERLER>GÜNCEL
28 Kasım 2015 Cumartesi - 19:11

İzmir Tahir Elçi için alanlarda

Diyarbakır’da yaptığı basın açıklaması sırasında öldürülen Diyarbakır baro Başkanı Avukat Tahir Elçi için bine yakın İzmirli sağanak yağmur altında bir araya geldi. Yaşanan provokasyon sonucu kısa süreli gerginliğin yaşandığı eylemde Elçi’nin son sözleri, “silah çatışma operasyon istemiyoruz” sözleriyle yaşananlar protesto edildi.

İzmir Tahir Elçi için alanlarda

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ -  Diyarbakır’ın Sur ilçesinde daha önceki çatışmalarda hasar gören kentin simgelerinden 4 Ayaklı Minare'de bir grup avukatla basın açıklaması düzenlediği sırada uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen 49 yaşındaki Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, için bine yakın İzmirli sağanak yağışa rağmen sokaklara döküldü.
 
İçerisinde DİSK, KESK, TMMOB, TTB, İzmir Barosu Çağdaş Avukatlar Grubu’nun yer aldığı İzmir Emek Barış ve Demokrasi Güçleri Sevinç Pastanesi’nin önünde bir araya geldi.  Bine yakın vatandaşın yağmur altında gerçekleştirdiği eyleme İzmir Barosu, başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşu katıldı.
 
PROVOKASYONLA BAŞLADI
Eylemde  basın açıklaması öncesi provokasyonla başladı.  Alanda bekleyen kalabalığa yönelik birkaç kişinin Tahir Elçi aleyhine söz söylemesi, kitleyi öfkelendirdi. Yaşanan gerginliğin ardından polis, provokatörleri çevredeki dükkanların birinin içinde kontrol ederken dernek temsilcileri olayın büyümemesi için dükkan önünde barikat kurdu.
 
Alanda toplanan kalabalık Tahir Elçi’nin resimleriyle, sözleriyle ve “Tahir Elçi ölümsüzdür”, “Katil devlet hesap verecek” “faşizme karşı omuz omuza”  sloganlarıyla tepkilerini dile getirdi.


 
ELÇİ’NİN SÖZLERİYLE PROTESTO EDİLDİ
İzmir Emek Barış ve Demokrasi Güçleri adına yapılan açıklamada katillerin cezalandırılması için çağrıda bulunulurken, ”Bugün kamuoyunun yakından tanıdığı, son olarak kullanmış olduğu ve şiddet çağrısı içermeyen bir ifadesi nedeniyle hedef gösterilen ve haksız bir kampanya ile sanık sandalyesine oturtulan Tahir Elçi’yi katledenler ve bu acı atmosferinin oluşumuna katkı koyanlar bilmeliler ki asla korkmuyoruz. Hepimiz Tahir Elçi’yiz.  Bu aşağılık bir cinayetin ürünüdür. Tahir Elçi’yi öldüren ne serseri kurun ne de arkasında kaldığı iki ateştir. Daha birkaç hafta önce katıldığı programda ‘PKK terör örgütü değildir’  sözünün ardından oluşan linç ortamını ve adliye koridorlarında hepimizi kaygıya boğan atmosferi yaratanlar kimler ise bugünkü acı haberin oluşmasına neden olanlarda onlardır.”
 
“Tahir Elçi’nin ölmeden önce söylediği sözleri bir kez daha haykırıyoruz. “İnsanlığın bu ortak mekanında silah çatışma operasyon istemiyoruz.  Savaşlar çatışmalar silahlar operasyonlar bu alandan uzak olsun diyoruz. Tarihimize değerlerimize tarihi ve kültürel mirasımıza sahip çıkalım” ifadeleri kullanıldı.
 
GÜN DERS ALMA GÜNÜDÜR
Eylemde söz alan İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan ise, “ Bu menfur olay ülkemiz ve hukuk camiamızı derinden üzmüştür, hızlı ve etkin bir soruşturma yapılarak menfur olayın faillerinin biran önce ortaya çıkarılarak yargı  sürecinin adil bir biçimde işletilmesini bekliyoruz. Şimdiye değin yaptığımız üzere bundan sonra da Milletimiz, ülkemiz ve mesleğimiz için hukukun üstünlüğünü, temel hak ve özgürlükleri, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesini temsil eden temel ilkeleri savunmaya aynı kararlılıkla devam edeceğimizin bilinmesini isteriz. Gün, artık evvelki günden ve dünden ders alma, kutuplaşmaları bitirme, farklı düşüncelerin demokrasinin vazgeçilmezi olduğunu anlama, hukuka ve yargıya inancı yeniden tesis etme ve birlik olma günümüzdür” diye konuştu.
 
Yağan sağanak yağmura rağmen açıklamaya katılan kalabalık, Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinden İzmir Barosu’na yürüyerek, Baro önüne karanfil bıraktı.  Öte yandan kitle, Elçi’nin yarın Diyarbakır’da gerçekleşecek cenazesine katılmak için yola çıkacak.
 
 
 

 
Tahir Elçi'nin otopsi raporu: Atış mesafesi...
 
Diyarbakır'da bir polis daha şehit oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tahir Elçi'nin otopsi raporu: Atış mesafesi...
Diyarbakır'daki saldırıda öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin ...
İstanbul'da halı sahaya vinç düştü: 2 ölü
Küçükçekmece’de, iki gün önce güvenlik önlemleri alınmadığı gerekçesiyle ...
İzmir Barosu'ndan Tahir Elçi cinayetine kınama
Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi İzmir Barosu Yönetim Kurulu tarafından kınandı.
 
Flaş! İnceleme yapan savcı ve heyete roketli saldırı
Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürüldüğü saldırının gerçekleştirildiği ...
4 maddede Dört Ayaklı Minare saldırısı!
Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürüldüğü, bir polisin şehit ...
HDP: Çatışma değil, Elçi doğrudan hedef alındı
HDP, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesine "şiddetle kınıyoruz ...
 
İzmir’de korkunç bilanço: Sahte rakıdan 6 ölüm
İzmir’de sahte rakıdan ölenlerin sayısı 6'ya çıktı. 23 ve 24 Kasım tarihlerinde ...
Dışişleri Bakanlığı’ndan flaş Rusya açıklaması
Rusya'nın Türk vatandaşlarına ülke girişinde çıkardığı zorluklar, bu ülkede ...
Ödemiş’te taş ocağı direnişine yargı müjdesi
İzmir’in Ödemiş İlçesi Kaymakçı Mahallesi’nde açılmak istenen taşocağına ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva