HABERLER>İŞ DÜNYASI
17 Mart 2017 Cuma - 10:12

İzmir kadın girişimcilerin genel kurul heyecanı

İzmir Ticaret Borsası(İTB) koordinatörlüğünde çalışmalarını yürüten TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu Olağan Genel Kurulu İTB Yeni Meclis Salonu’nda yapıldı.

İzmir kadın girişimcilerin genel kurul heyecanı

2016 yılı faaliyet raporunun sunulduğu Genel Kurul’da Mansfield Madencilik Sanayi ve İnşaat Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Zuhal Mansfield, Alsancak Dostlar Boyoz Fırını Sahibi Berrin Akar Rasuli konuk konuşmacı olarak yer alırken Ege Üniversitesi Business Plan Yarışması Ödül Töreni de gerçekleştirildi.

Toplantıda, 2016 yılı faaliyet raporunu sunan İTB Genel Sekreter Yardımcısı ve TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Doğal Üyesi Dr. Pınar Nacak, “Borsa olarak 2 dönemdir kurulun koordinasyonunu yürütüyoruz. Bu bize keyif veriyor, ayrıca değer katıyor. İcra Kurulumuz bu yoğun faaliyetleri sizlerin desteği ile yürütüyor. Katkı, performans ve destekleriniz için teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Başkanı Aysel Öztezel, kadın girişimciliği ve liderliğini geliştirmek, kadınlara kişisel gelişim yollarını öğreterek kariyer geliştirme fırsatları yaratmak amacıyla faaliyetlerini sürdürdüklerini belirterek, “Son dönemlerde, kadının girişimcilik gücünü artırmaya odaklı birçok etkinlik ve faaliyete imza atıldı.  Son 5 yıla bakıldığında, kadın girişimcilerin sayısının % 42 artması da tüm bu çabaların boşa gitmediğini, hedefe yaklaşıldığını  gösteriyor” dedi.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun misyonunun, ülkedeki kadın girişimci potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla politika belirlemek ve girişimcilik kültürünün kadınlar arasında gelişmesine öncülük etmek olduğunu vurgulayan Öztezel, şunları söyledi:

“Bu misyon çerçevesinde bu güne kadar birlikte yürüdük, bu gün Genel Kurulumuz ile birlikte bu yürüyüşümüzü  daha da güçlü ve anlamlı kılmak için bir sinerji yaratmak için buradayız. Bizler, burada el ele vermiş kadın girişimciler, toplumun  itici güçleriyiz. Bir işletme kurmuş, yürütmüş, istihdam yaratmış, sermaye oluşumu sağlamış, sosyal sorumluluklarını yerine  getirmiş, lider, güçlü ve cesur kadınlarız. Elbette, iş güç mücadelesi,  aile hayatımızın getirdiği sorumluluklar ile birlikte etkin paylaşımlar yaratmak çok kolay olmuyor. Kadınlar yaşadıkları toplumun ve ülkenin ekonomik statüsünü değiştirebilecek güce ve azme sahipler. Ne olursa olsun, kadının iş hayatının içindeki varlığını gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarmak için mücadele etmemiz şart. Kadın dayanışmasının kritik önemi büyük. Bizi en iyi biz anlıyoruz. Kadının, kadına desteği, pozitif ayrım yapması inanın  işlerin biraz daha kolay yürümesini sağlayacak.”

Toplantıya konuk olarak katılan Mansfield Madencilik Sanayi ve İnşaat Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Zuhal Mansfield de İzmirli kadın girişimcilerle deneyimlerini paylaştı. Mansfield, “Bulunduğumuz çağı çok iyi anlamamız gerekiyor. Dünya, bilgi, eğlence ve iletişimin bir arada olduğu şeyi tüketiyor. İşlerimize bunların hepsini entegre etmeliyiz. Hayatımız üç ekranın başında geçiyor. Bu üç ekranın birinde bulunmuyorsak ve eğlenceli değilsek acilen değişmemiz gerekiyor. Proaktif, takım çalışmasına uygun ve bilgi teknolojilerine hakim olan altın yakalılar önem kazanıyor. Ya altın yakalı olacağız ya da altın yakalılarla çalışacağız” diye konuştu.

Alsancak Dostlar Boyoz Fırını Sahibi Berrin Akar Rasuli de, fırının öyküsünü anlatarak, “Ben ve ekibim önemli bir kültürel mirası taşıdığımızın farkındayız. Geleneğin özünden vazgeçmeden inovasyonla eski ve yeniyi harmanladık” dedi.

9 Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Meltem Koday ise, TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğinde, 3. Ve 4. Sınıf öğrencilerine yönelik düzenledikleri derslerle 300 öğrenciyi 70’in üzerinde konukla buluşturarak, kadın girişimcilerin deneyimlerini öğrencilere aktardığını ve bu işbirliğinin çok önemli olduğunu vurguladı. 

 
Karşıyaka'da üreticiden tüketiciye 'köy' bereketi
 
İzmir Avrupa Caz Festivali'nde 'Gillespie' semineri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TTO Başkanı Olgun: 2017 yılı toparlanma yılı olacak
250 milyar TL’ye yükseltilen Kredi Garanti Fonu’nun (KGF) sağladığı kefaletlerin ...
MARBLE'a İtalya’nın yıldızları gelecek
23.  Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na (MARBLE) yine İtalya ...
İzmir ile Miami limanları kardeş oldu
İzmir Alsancak Limanı, dünyanın en önemli kruvaziyer limanlarından biri ...
 
EBSO Başkanı Yorgancılar: İşsizliğin çözümü…
Yorgancılar, katma değeri yüksek üretim çağrısında bulunurken, işsizlik ...
Demirtaş: 2018 ve 2019 takviminde Türkiye yok ama...
Demirtaş, "2018 ve 2019 yıllarında şirketlerin programında Türkiye yok, ...
BASİFED’den işsizliğe çözüm çağrısı
Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Yönetim ...
 
Türkiye'nin ilk buz üretim kompleksi İzmir'de açılacak
Türkiye’de ilk defa arıtılmış yüzde 100 içme suyu standartlarında kaliteye ...
Shoexpo yüzleri güldürdü
SHOEXPO’da geçen yıl 166 olan firma sayısı bu yıl 171’e çıktı. 40. SHOEXPO’ya, ...
EGİAD'dan İzmir’in dünyaya açılması için önemli buluşma
İzmir’in yurtdışına açılımında İzmir konsolosluk erkânına büyük sorumluluk ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva