HABERLER>İŞ DÜNYASI
16 Mart 2017 Perşembe - 11:35

Demirtaş: 2018 ve 2019 takviminde Türkiye yok ama...

Demirtaş, "2018 ve 2019 yıllarında şirketlerin programında Türkiye yok, işimiz zor. Ama umutsuz değiliz, İzmir'in kruvaziyer turizmden daha fazla pay alması için çalışacağız" dedi.

Demirtaş: 2018 ve 2019 takviminde Türkiye yok ama...

ABD'de kruvaziyer sektörünün en önemli şirketlerinin yöneticileriyle görüşen İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "2018 ve 2019 yıllarında şirketlerin programında Türkiye yok, işimiz zor. Ama umutsuz değiliz, İzmir'in kruvaziyer turizmden daha fazla pay alması için çalışacağız" dedi.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Meclis Başkanı Rebii Akdurak ve Turizm Müdürü Mine Güneş Kaya, ABD Fort Lauderdale'de 13-16 Mart 2017 tarihleri arasında düzenlenen kruvaziyer fuarı 'Seatrade Cruise Global'e katıldı. Dünya kruvaziyer sektörünün kalbinin attığı fuarda İTO Heyeti, Carnival Corporation Limanlar ve Liman Yatırımları Geliştirme Kıdemli Başkan Yardımcısı Giora Israel, MSC Cruises CEO'su Gianni Onorato, MSC Yönetim Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago, Aida Cruises Liman Operasyonları Kıdemli Yöneticisi Kay Uwe Maross ve Costa Crociere Destinasyon Yönetimi, Gelirler ve Ulaşım Bölümü Direktörü Andrea Colaci ile görüştü. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, fuarın geçmiş yıllardaki gibi son derece hareketli olduğunu belirterek, "Odamız standı ile fuarda yer aldık. Şirketler kentimizi zaten tanıyorlar ve çok iyi biliyorlar. Kruvaziyer şirketleri her ne kadar izmir e gelmeseler de fuardaki standımızı ziyaret ettiler. Bu şu anda takvimlerde olmasak da zihinlerdeki ve geleceğe yönelik planlarda varlığımızı koruduğumuzu gösteriyor. Sektörün en büyük şirketlerinin yöneticileri ile ikili görüşmeler yaptık" dedi.

2018 ve 2019 TAKVİMİNDE TÜRKİYE YOK
Buna karşın fuardan iyi haberlerle İzmir'e dönemediklerini belirten Demirtaş, "Geçtiğimiz yıl eylül ayında İtalya'nın Tenerife kruvaziyer fuarından daha umutla dönmüştük. O zaman 2018 programına alınma ihtimalimiz vardı. Ancak bu yıl yaptığımız görüşmelerde gördük ki sektörün 2018 ve 2019 programı içinde Türkiye yok" dedi.

Şu anda Türkiye ve İzmir kruvaziyer şirketlerin programlarında olmamasının hiçbir zaman olmayacağı anlamına gelmediğini vurgulayan Demirtaş, şöyle konuştu: “Biz yine inatla İzmir'in kruvaziyer turizminden pay alması için çalışmaya devam edeceğiz. Şirket yöneticileri ülkemiz ve kentimiz tekrar takvimlere girmesi için özellikle potansiyel kruvaziyer yolcu pazarlarında Kültür ve Turizm Bakanlığımızın imaj çalışması yapmasını öneriyor. Bu ortamda liman ücretlerinin gözden geçirilmesinin, İzmir'den Avrupa'ya daha fazla dirket uçuş olmasını istiyorlar. Bu verileri bizden istediler. Kruvaziyer şirketi yöneticileri, 'Biz Türkiye'nin güçlü ve güzel bir ülke olduğunu biliyoruz, siz de bunu her ortamda vurgulayın' dedi. Bunları zaten söylüyoruz, söylemeye de devam edeceğiz. Sonuç olarak işimiz zor ama umutsuz değiliz. Kruvaziyer şirketlerini İzmir'e ve ülkemize davet etmeye devam edeceğiz, İzmir'in kruvaziyer turizmden daha fazla pay alması için çalışacağız."

 
Foça'da turizm öğrencileri için iş fırsatı
 
Altay'da heyecan büyük
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
16 Mart 2017 Perşembe 11:56

Avrupa ile kavga edip turist beklemek 😊

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BASİFED’den işsizliğe çözüm çağrısı
Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Yönetim ...
Türkiye'nin ilk buz üretim kompleksi İzmir'de açılacak
Türkiye’de ilk defa arıtılmış yüzde 100 içme suyu standartlarında kaliteye ...
Shoexpo yüzleri güldürdü
SHOEXPO’da geçen yıl 166 olan firma sayısı bu yıl 171’e çıktı. 40. SHOEXPO’ya, ...
 
EGİAD'dan İzmir’in dünyaya açılması için önemli buluşma
İzmir’in yurtdışına açılımında İzmir konsolosluk erkânına büyük sorumluluk ...
Ege İhracatçı Birlikleri TARKEM’e ortak oldu
Tarihi Kemeraltı Yenileme Alanının tarihi dokuyu koruyacak nitelikli yatırımcıların ...
EİB Türk organik sektörünü Amerika'ya taşıdı
Dünya genelinde son yıllarda tüketici bilincinin artmasıyla yıldızı parlayan, ...
 
Halkbank'ın yüzde 51.1'i resmen devredildi
Halkbank'ın ödenmiş sermayesindeki Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na ...
Çeşme'de 3 günde 1 milyon metre kumaş satıldı
İzmir'in Çeşme ilçesinde düzenlenen 2. Toptan Tekstil Fuarı'nda 3 günde ...
İzmir'de pamuk standardı eğitimi
İyi Pamuk Uygulamaları Derneği (İPUD), sürdürülebilir pamuk üretimi standardı ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva