HABERLER>EKONOMİ
24 Mayıs 2016 Salı - 11:57

İzmir iş dünyasından ‘yeni kabine’ mesajları!

Başbakan Binali Yıldırım’ın 65’inci Hükümeti açıklamasının ardından İzmir’in iş dünyası yeni kabineyi değerlendirdi.

İzmir iş dünyasından ‘yeni kabine’ mesajları!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - AK Parti’deki Olağanüstü Kongre sürecinin ardından genel başkan olan İzmir milletvekili Binali Yıldırım, Başbakan sıfatıyla 65. Hükümet'i Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sundu.

YENİ KABİNENİN EKONOMİ YÜZÜ
Erdoğan’ın onayı sonrası kabinenin açıklamasının ardından ilk grup toplantısında reform ve üretim mesajları veren AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, yeni ekibinde Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcılığı’na Mehmet Şimşek ve Gümrük Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile yola devam kararı aldı. 

Yıldırım'ın başbakan olmasıyla boşalan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na Ahmet Arslan getirilirken, 63. Hükümet’te görev yapan Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci Ekonomi Bakanlığı’na dönüş yaptı.

REFORM ÇAĞRISI
65’inci hükümetin ekonomi politikasını merakla bekleye İzmir’in iş dünyası ise yeni kabineyi değerlendirdi. Yeni kabineden reformlara hız verilmesini bekleyen İzmirli başkanlar Binali Yıldırım’ın İzmir için önemli bir şans olduğunu ifade etti.

İşte İzmir iş dünyasının 65. Hükümet değerlendirmesi;

SANAYİ VE TERÖR MESAJLARI

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar: Sayın Başbakan’ın ilk grup konuşmasında ekonomik politikalarda sanayi yatırımlarının ve üretimin ilk gündem maddesi olması, ülkede yaşanan terör olaylarına karşı kesin çözüm mesajları vermesi bizleri son derece memnun etti. Yeni bir hükümet, yeni bir heyecan demek. Başbakanımız İzmirli, Ekonomi Bakanlığı’nda Ege Bölgesi’nden Nihat Bey’i görüyoruz. Yeni hükümetimize yeni dönemde başarılar diliyorum.

YENİ REFORM İKLİMİ BEKLİYORUZ

İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli: Öncelikle yeni hükümetin ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Kabineye giren isimlere baktığımızda, seçilen başbakan yardımcılarımızın ve bakanlarımızın son derece inisiyatif sahibi ve icracı isimler olduğunu görüyoruz.  65. hükümet görünen ve beklenen o ki hızlı bir çalışma temposu içine girecek. Türkiye’nin hedeflerine ulaşabilmesi için adaletten eğitime, tarımdan teknolojiye çok geniş bir alanda reform ihtiyacı var. Hükümetimizin öncelikli olarak terör belasını gündemden çıkartarak Türkiye’ye yeni bir reform alanı açacak iklimi yaratmasını bekliyoruz. Temel dileğimiz ülkemizin bu dönemde bölgesinin istikrar adası olarak yeniden çekim merkezi haline gelmesinin sağlanması. İzmirli başbakanımız ve yeni kabinemiz vatana millete hayırlı olsun.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu:  Her değişiklik yeni bir umuttur. Öncelikle İzmirli Başbakan’ımıza başarı dileklerimizi iletiyoruz. Şimdilik bir şey için erken. Çalışmları takip edeceğiz. Bizim bağlı bulunduğumuz Gümrük ve Ticaret Bakanlığı2nda bir değişiklik olmadı. Sayın Bülent Tüfenkci ile devam ediyoruz. Ekonomi bakanlığında Denizli milletvekili Nihat Zeybekci’yi tekrar görüyoruz.  Yeni hükümetimize esnaf teşkilatı olarak başarılar diliyoruz.

DENİZCİ BAŞBAKAN DENİZCİ BAKAN

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk: Hükümetimiz, milletimize ve ülkemize hayırlı olsun. Bu güçlü hükümet sayesinde 2023 hedeflerine doğru koşar adım ilerleyeceğiz. Yeni hükümet, dış politikadan milli eğitime, sanayi üretiminden ulaştırma yatırımlarına kadar birçok alanda hamleler yapacaktır. Hem Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın hem de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan’ın denizci olmaları, biz denizcilik camiasına ayrı bir gurur veriyor. Bu sayede ulaştırma ve denizcilik alanlarında başlayan büyük yatırımların hızla hayata geçeceğine tüm kalbimizle inanıyoruz. Ayrıca İzmir’den bir Başbakan çıkması da, biz İzmirliler için ayrı bir gurur vesilesi. 65. Hükümetin yolu açık olsun.

YILDIRIM’IN ELİ RAHATLADI

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Başkanı Hasan Küçükkurt: Herkesin bir ekibi var. Binali Bey’in de kendi rahat çalışacağı ekibi var. Binali Bey kendi ekibini, kendi takım arkadaşlarını kuruyor. Yeni kabinenin çalışmalarına yeni yüzüyle çalışmaya devam edecektir.  Binali Yıldırım’ın başbakan  olması İzmir için çok büyük bir şans.  Binali Yıldırım’ın İzmir düşünü biliyoruz. Kendisinden beklentilerimiz çok. İzmir’in bekleyen tüp geçit projesi, havaalanının HUB olması gibi konular var. Biz  çok destekliyoruz. Dolayısıyla artık icra makamı bundan sonra kendisi.  Elinin daha rahatlayacağına, İzmir için çalışacağına inanıyorum. Yeni kabineye başarılar diliyorum.

İZMİR'E DAHA HASSAS DAVRANILMALI 

Ege Genç İş Adamları Derneği (EGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya:  İzmir'in Binali Yıldırım gibi icracı ve tecrübeli bir isimle Başbakanlık düzeyinde temsil edilmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Bu çerçevede İzmir’e daha hassas davranılarak daha fazla yatırım yapılacağına inanıyoruz. Yeni hükümeti çok önemli gündem başlıkları bekliyor. Özellikle dış politika stratejilerinin önemli olduğu bu dönemde terörle mücadele, İŞİD, Suriye, Rusya, AB ve mülteciler sorunu gibi önemli gündem maddelerine hassas dengeleri göz önüne alarak sağlıklı ve objektif  şekilde eğilmek gerekiyor. Diğer taraftan tüm bu maddelerin ekonomik yansımalarını iyi değerlendirmek, ekonomik kalkınma programlarının gözden geçirilmesi, ihracat ve iç pazarın canlandırılması gibi önemli başlıklar yeni hükümetin öncelikli ekonomik gündemini oluşturmalıdır.

 
Manisa'daki kadın cinayeti davasında en ağır ceza!
 
Merkez Bankası'ndan flaş faiz kararı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükekşi'den İzmir'de ihracatta gelişmenin şifreleri
İzmir'de yapılan 4. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğinde ...
İzmir Şangay vitrinini çıktı
İzmir, bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Şangay Turizm Fuarı’nda (Shanghai World Travel Fair) tanıtıldı.
İzmirli büyük yapı firması iflasın eşiğinde!
İzmir’in 36 yıllık yapı firması Kirazoğlu A.Ş. yaşadığı sıkıntılar nedeniyle ...
 
Flaş! Çifte faiz beklentisi: Dolar ateşi çıktı!
Türkiye'de piyasaların yeni kabine ve Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun ...
TMSF'den flaş Bank Asya kararı
TMSF, Asya Katılım Bankası hisselerinin satışa çıkarılmasına karar verdi.
Flaş! İş dünyasını sarsan ölüm
İş dünyasının önemli isimlerinden, Kale Grubu kurucusu ve onursal başkanı ...
 
Avrupa'nın göbeğinde benzin krizi!
Fransa'da, hükümetin parlamentodan geçirmeye çalıştığı yeni çalışma yasa ...
Belgesi olmayan on binlerce işçi için son 3 gün!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca yayımlanan tebliğe göre, 40 meslekte ...
Kenan Yavuz’dan ‘Yıldırım’ mesajı: Üretim devrimiyle taçlanacak!
HASEN Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Yavuz, Yıldırım’ın başbakan olmasından ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva