HABERLER>SEÇİM 2015
18 Mart 2015 Çarşamba - 10:33

İzmir’in yeni kadın başkanları iddialı: Ortak hedef 26!

CHP ve AK Parti İzmir 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler öncesi kadın kollarında mecburi değişikliğe giderken, Egedesonsöz’e konuşan yeni başkanlar aynı hedefte buluştu: 26 milletvekili!

İzmir’in yeni kadın başkanları iddialı: Ortak hedef 26!

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ – İzmir’de AK Parti’de eleme, CHP’de önseçim mesaisiyle genel seçim rüzgarı esmeye başladı. İki parti, başkanların istifası nedeniyle kadın kollarında değişikliğe gitmek zorunda kaldı.

CHP’de görev Özgün Utku’nun istifasının ardından Nurhan Yanya’ya geçerken, AK Parti’de Gözde Keskin Özen Kızılırmak’tan bayrağı aldı.

Egedesonsöz’e konuşan İzmir’in 2 kadın başkanı somut projeleri seçim süreci nedeniyle rafa kaldırdıklarını açıklarken, planlanan çalışmaları anlatarak masaya aynı hedefi koydu: 26 milletvekili!



KAPI KAPI DOLAŞTIK
CHP’de İzmir 1.Bölge aday adayı olarak Kadın Kolları İl Başkanlığı görevinden istifa eden Özgün Utku’nun yerine başkan olan Nurhan Yanya söze siyasi geçmişini anlatarak başladı.

Yanya, “Karabağlar üyesiydim. Parti okulu eğitmenliği yapmıştım. Şu an yapamayacağız herhalde.  2012’de parti okulu hayata geçmişti. O dönemden beri parti eğitmenliği yapmaktaydım. Karabağlar’da Eğitim Komisyonu, mahalli çalışma grubunda çalıştık. Kent konseyindeki arkadaşlara destek veriyordum. Bur süreç içinde o arkadaşlara da ziyaret amaçlı gideceğim. Alanlarda çok çalıştık. Her partili emekçi arkadaşımız gibi kapı kapı dolaştık.  Ders anlattık. Gece gündüz yağmur çamur demedik ilçeler gittik. Projelerimizi yaptık. Çok fazla projemiz oldu. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) üyesiyim. Konak Sen üyesiyim” ifadelerini kullandı. 
 
TEPKİLERLE İLGİLENMİYORUM
Göreve geliş sürecinin sıkıntılı olduğunu söyleyen Yanya, “Tepkilerle ilgilenmiyorum. Öncelikle Türkiye çok sıkıntılı bir süreç yaşıyor. Tüm partili kadın arkadaşlarımızla el ele verip sıkıntıları aşarak partimizi iktidara taşımalıyız. Çünkü 7 Haziran bir rejim seçimi olacak. Çalışmalarımız çok iyi olursa, kırgınlıkları, küskünlükleri bir köşeye bırakırsak başarılı olacağız. Ben kimseye kırgın ve küs değilim. Olmaması da gerekiyor” dedi.
 


UTKU’NUN GELMEYİŞİ KÜSKÜNLÜK BELİRTİSİ DEĞİL
Devir teslim törenine katılmayan selefi Özgün Utku için de konuşan Yanya, Utku’nun törene gelmeyişinin bir küskünlük belirtesi olmadığını belirtti. Yanya, “Bu bir küskünlük belirtisi değildir. Ben Özgün Başkan’ı tanıyorum. Daha önceden randevuları olduğu için gelemeyeceğini duymuştum. Özgün Başkan öyle kırgınlık, küskünlük yaratacak birisi değil. Sonuçta bizim partimiz ve partilimizdir. Her konuda bize destek vermeye hazır olacağını da biliyorum. Her CHP’li bunun bilincinde olmalı. Şu geçiş sürecinde birbirine destek vermek her CHP’linin görevidir. Herkes benim arkadaşım. Eşit mesafede dururum ve hepsini çok seviyorum. Partilim olmasından önce insan olduğu için seviyorum. MYK benim bur göreve layık görmüş. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım” diye konuştu.
 
26’DA 26 VEKİL VURGUSU
Öncelikli hedeflerinin ön seçim ve 7 Haziran seçimleri olduğunu belirten Yanya, çalışmalarının kadın ve çocuklar yönünde olacağını ifade etti. Yanya ayrıca genel seçim için hedeflerinden bahsetti. Yanya, “Öncelik ön seçim ve 7 Haziran seçimleridir. Sonrasında işlere koyulacağız. Ön seçim ve kontenjan çok eleştirildi ama yukarıdakiler ne diyorsa o. Genel merkez ne diyorsa odur. Ben kimsenin işine karışmam. En son 1999’da olmuştu. İnsanlarda hareketlilik olacak. Son derece olumlu bir şeydir. Ön seçim yapılması partimizin tüm üyelerinde katılım, dayanışma ve hareketlilik katarak olumlu bir sinerji yaratacaktır. Herkes heyecanlandı. ‘Biz seçeceğiz’ diyor.  Bedri Başkan’ım ‘8-8’ diyor. Hedefimiz en az o almalı. Hatta ben ne kadar milletvekili varsa hepsini almak istiyorum. 26’da 26 diyorum.  Türkiye’de ise tek başımıza iktidar istiyoruz. Bunu hangi CHP’li istemez ki?” dedi.

AK Parti’de Özen Kızılırmak’ın istifası sonrası yapılan 4.Olağan Kongre’ye tek aday olarak girip 362 delegenin oyuyla başkan seçilen Gözde Keskin söze partide başkanlığa uzanan serüveniyle başladı.



MENDERES’İ AK BELEDİYECİLİKLE KAVUŞTURDUK
Keskin, “2011 yılında siyasete girdim. Partimizin siyaset akademileri oluyordu onlara katıldım.  2012 yılında kongreyle beraber il yönetim kurulu üyesi olarak görev almaya başladım. Kongreden sonra Menderes İlçe Koordinatörü olarak görev aldım. Yaklaşık 1 buçuk sene bu görevi yaptım. Oraya ilk girdiğimde, ‘İnşallah Menderes’i ak belediyecilikle kavuştururuz’ demiştim. Onu da yaptık. O görevden sonra bölge koordinatörü oldum. Narlıdere, Karabağlar, Konak ve Balçova’yı kapsayan bölgenin koordinatörü oldum. Ardından yönetim değişikliği oldu. Bülent Başkan’ın teveccühüyle Dış İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı oldum. Dış ilişkiler birim başkanları arasında çok aktif olmayan birimdi bugüne kadar. Biz de bir şeyler katmayı arzu ettik. Genç ve dinamik bir ekiple yaptık. Bu anlamda konsolosları ziyaret ettik. Yabancı dernek ve heyetleri ziyaret ettik, ağırladık. Resepsiyonlarına katıldık. Bir projede yaptık. Yabancı öğrencileri siyaset akademisi… Yaklaşık 30 ülkeden yabancı öğrencileri siyaset akademisi düzenledik. Bunlar uluslararası ilişkiler okuyan, siyasal bilimler okuyan ya da siyasete meraklı gençlerden oluştu. Bu öğrencilerimizle gerek teorik gerekse yerinde ziyaretlerle bir program düzenledik. Selçuk belediye başkanımız da bize yerel yönetimleri anlattı. Ardından da güzel bir Selçuk gezisi yaptık. Karşıyaka kaymakamlığına gittik, kamu yönetimiyle ilgili bize eğitim verdiler. Hem de kaymakamlığı yerinde ziyaret ettik, işleyişini öğrendik. Valilik ziyareti yaptık. Çocuklarımızı il başkanlığımıza davet ettik. Milletvekilimiz Hamza Dağ onlara Türkiye’deki seçimlerle ilgili eğitim verdi. Bunun gibi güzel bir akademi oluşturduk. Hatta sertifikalarını da verdik. İkincisinin ne zaman olacağını sordular. Bu süreçte artık görev değişikliği oldu. Bugüne kadar partim bana ne görev verdiyse yapmaya çalıştım. Bundan sonra da kadın kolları olarak yerine getireceğiz. Bizim yerimize gelen arkadaşımıza da faaliyet raporunu yapılanların devamının sağlanması için sunacağız” ifadelerini kullandı.
 
HER ÇALIŞAN YEDEK BENİM İÇİN ASİLDİR
Çok kısa sürede hem yönetim oluşturulması hem de kongre yapılması sürecine girdiklerini belirten Keskin,  “Bu süreçte gerçekten doğru adımlar attık. Çok istişarelerle bu yönetimi oluşturduk. Özen başkanın mevcut yönetimiyle de bire bir görüşmeler yaptım. Kadın kolları ilçe başkanlarımızla toplantı yaptım. İkili mülakatlar yaptım. İlçe başkanlarımızı aradık, belediye meclis üyelerimizi aradık. Yani bütün kesimleri kucaklayıcı bir yönetim hedefledik. Bu bağlamda İzmir’de küskünlerin olmadığı büyük kapsamlı bir yönetim oluşturmayı hedefledik. Ben mutluyum ve yeni yönetimimizden umut var. Daha toplantımızı yapamadık. Toplantımızı gerçekleştirip birbirimizi tanıyacağız, kaynaşacağız. Asil ve yedek ayrımı olmayacak. Her çalışan yedek de benim için bir asildir” dedi. 
 


ÖNCELİKLİ HEDEF 7 HAZİRAN SEÇİMLERİDİR
Öncelikli hedef olarak 7 Haziran seçimlerini düşündüklerini vurgulayan Keskin bu süreçte SKM ile uyumlu çalışacaklarını söyledi. Keskin kadın sorunlarıyla ilgili ise seçimden sonra somut projeler gerçekleştireceklerini de belirtti. Keskin, “Bir an önce görev dağılımı yapmamız lazım. İlçe koordinatörlerini belirlememiz lazım. Biliyorsunuz koordinatörler bizim ilçelerdeki bilgi akışını sağlayan kişiler. Haftaya kadar açıkçası görev dağılımını yapmayı arzu ediyorum. İlk hedefimiz 7 Haziran Genel Seçimleridir.  Girmedik ev dolaşmadık sokak bırakmayacağız. Ana kademe, gençlik kolları, kadın kolları olarak SKM ile uyum içinde çalışmak zorundayız. Seçime kadar hedefimiz bu. Seçimden sonra da proje odaklı çalışacağız. Ekibimiz çok güzel. Ekip ruhu içinde istişarelerle kadına yönelik projelerle ön plana çıkmayı hedefliyoruz. İzmir’de ve Türkiye’de kadın sorunları üzerine etkili olan projeler yapacağız. Kadını güçlendirici projeler yapmak istiyoruz. Tabi bunların hepsi 7 Haziran seçimlerinden sonra gerçekleştireceğimiz şeyler. Önceliğimiz genel seçimlerdir. Kadının siyasal ve sosyal yaşamda her zaman daha fazla temsil edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Milletvekili sayımızın da bu dönemde de artmasını istiyoruz. Sonuçta onlar bizleri temsil ediyor” diye konuştu. 
 
ARZUMUZ 26 VEKİLDİR
Seçimlerde partisinin hedefi hakkında da açıklamalarda bulunan Keskin, “İzmir’deki hedefimiz 26 tane vekilden 26 tanesinin de AK Partili olmasıdır. Arzumuz budur. Bu doğrultuda çalışacağız. Türkiye’de ise sivil anayasa için 400 vekil çıkarmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
reco baba 19 Mart 2015 Perşembe 00:24

once iki yumurta kirip,iki cocuk besleyeceksiniz....ondan sonra belki....

Yorumu oyla      11      5  
18 Mart 2015 Çarşamba 23:38

Menderesi Gõzde Keskinin mücadelesi kazandı tek başına çalıştı va başardı

Yorumu oyla      11      5  
Hüseyin Ahmetoğlu 18 Mart 2015 Çarşamba 17:37

Kadın eli değiorsa bu işte bir bir hareket biir berket vardır.lakin chp lilerin de hiç böyle paçalarını sıvazlamaya kalmasınlar bu defa İzmir de de ders var onlara.Evet GÖZDE hn. dediklerinde haklılı payı var.İzmirli masal dinlemekten bıktı usandı artık değişim gerek

Yorumu oyla      11      7  
baytak 18 Mart 2015 Çarşamba 15:04

Bu seçimde İzmir'de CHP 1 ve 2. bölgede 8 er vekil MHP 2 şer vekil çıkarır. kalanlar AKP nin olur.

Yorumu oyla      12      7  
Partili 18 Mart 2015 Çarşamba 14:01

Her gelen CHP başkanı 26 yapacağız iktidar olacağız diyor... Anlamıyorum nereden çıkarıyorlar bunu. Biraz gerçekçi olmalılar. Eğer 7 Haziran'da oylar düşürse 8 Haziran'da ne yapacak bunlar? Sorarım. Kılıçdaroğlu, başta olmak üzere hala duracaklar mı partinin başında...

Yorumu oyla      12      6  
izmirli 18 Mart 2015 Çarşamba 12:49

menderesi siz mi ak belediyecilikle kavuşturdunuz? vay be.. yahu izmir kendi kendine hiçbir "ak"a bulaşmaz...

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kritik araştırma çarpıcı sonuçlar: Bu Pazar seçim olsa…
Panaliz Araştırma ve Danışmanlık şirketi genel seçim yolunda sonuçları ...
Balbay halk sofrasında: Zeytin-peynir sizden umut bizden!
CHP İzmir Milletvekili Gazeteci-Yazar Mustafa Ali Balbay, önseçim çalışmalarında ...
HDP'de başvurular tamam: İzmir için bomba isimler
Baraja rağmen seçime girme kararı alan partide başvuru süresinin sona ...
 
CHP İzmir’de ‘29 Mart’ın en popüler sorusu: Başkanlar kimleri destekliyor?
Genel seçim öncesinde milletvekili adaylarını belirlemek için İzmir’de ...
CHP aday adayı Erten'den STK turu
CHP İzmir Milletvekili Aday Adayı Abdurrezzak Erten; STK’lar ve meslek ...
MHP’de Taşer Meclis’e talip: Ailesiyle çıktı, AK Parti’yi vurdu!
Yerel seçimde MHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Murat ...
 
CHP aday adayı Engin’den birlik çağrısı
Yıllardır savunduğu ön seçimin 29 Martta gerçekleşecek olmasını “demokrasinin ...
CHP’li Birlik’in projelerine DİSK Başkanı Beko’dan tam destek
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili A. Adayı Mehmet Birlik’in tarım işçisinin ...
CHP’li Altındağ: ‘Ödemiş’e yurt’ seçim rüşveti!
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Çetin Altındağ, parti örgütünün ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva