HABERLER>SEÇİM 2015
17 Mart 2015 Salı - 12:31

MHP’de Taşer Meclis’e talip: Ailesiyle çıktı, AK Parti’yi vurdu!

Yerel seçimde MHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Murat Taşer, İzmir 2. bölge milletvekili aday adaylığını ailesiyle birlikte açıkladı. AK Parti iktidarını hedef alan Taşer, yatırımlar üzerinden ‘İzmir’e ayrımcılık’ vurgusu yaptı. Taşer ayrıca “İzmir’de doğdum, büyüdüm, doydum. İzmir sevdalısıyım” dedi.

MHP’de Taşer Meclis’e talip: Ailesiyle çıktı, AK Parti’yi vurdu!

EGEDESONSÖZ - AK Parti’de aday belirleme, CHP’de de önseçim heyecanı yaşanırken MHP’de de aday adaylığı başvurularının başlamasının ardından seçim rüzgarı hızlı esmeye başladı.

Partide önemli bir isim İl Başkanlığı’nda yapılan toplantıyla Meclis’e talip olduğunu duyurdu. MHP’nin yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan İl Eski Başkan Yardımcısı Murat Taşer, İzmir’den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.
 
İl başkanlığında düzenlenen toplantıda Taşer’i çok sayıda partilinin yanı sıra, eşi Nilgün Taşer, oğlu Yiğit Taşer, kızı Ebru Ünal ve torunu Beyza Ünal yalnız bırakmadı.


 
İZMİR ÖDEDİĞİNİN 5’TE 1’İNİ ALIYOR
AK Parti iktidarını hedef alan Taşer, İzmir’in vergi tahsilatında İstanbul’dan sonra ikinci sırada yer almasına rağmen yatırım olarak ödediğinin beşte birini aldığının altını çizdi şunları söyledi:  “İzmir’de, Özel İdare malları Büyükşehir’e devredilmedi. Trabzon,Kayseri gibi yerlerde malların Büyükşehirlere devredilmesi partizanlık örneğidir. İktidar partisinin Büyükşehir adayının (Binali Yıldırım) slogan haline getirdiği metro eksikliği noktasında iktidar yine yanlı tutum sergiledi. Hükümet 2015 bütçesinde İstanbul, Ankara, Antalya’da metro yapımlarının bir kısmını üstlendi. İzmir dahil edilmedi. Bu düşündürücü. AKP’nin adayı 25 yat limanı İzmir’e kazandırılacak dedi. 2015 bütçesine 3-4 liman bile bütçeye alınmadı.İşsizlik İzmir’de yüzde 15 seviyesinde. En acı olan genç nüfusun işsizlik oranının yüzde 27’lere dayandı. İzmir’in sanayisi yerel seçimlerden önce teşvikten yararlanamıyordu. 2015 sürecinde de İzmir yararlanamıyor. Sanayicimiz vatansever. Müthiş mücadele gösteriyor. İzmir istihdam açısından birinci…İzmirli sanayici en yüksek birinci sırada yabancı sermayeyi getiriyor. İzmir vergi tahsilatında İstanbul’dan sonra ikinci sırada yer almasına rağmen, yatırım olarak karşılığını alamıyor. Ödediğinin 5’te 1’ini alıyor. AKP’nin iktidarda olduğu illere bakın, bunun tam tersi. 2023 yılına kadar İzmir’de insanlara konut sayısı 283 bin adet. İlçe belediyeleri bu açığı kapatmak için altyapısı tamamlanmış imarlı arsalar üretmek zorundalar. Bunu üretmezseniz konut maliyetinde arsa payının çok yüksek olmasına neden olur. İzmir’in yüzde 40’ı kirada, yüzde 30’ı emekli “
 
3 Y GÖNDERMESİ
Taşer ayrıca, “3 Y demişti iktidar. Yoksulluk bugün istatistiklere göre 29 milyon insan fakir ve işsiz… Yolsuzluk… Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk iddialarıyla karşı karşıya kaldı hükümet... Yasaklar... Çıkarılmak istenen paket ortada…İşadamları konuşamıyor. Sendikalar konuşamıyor. AKP iktidarı algı yönetimi yapıyor. Bütün seçimlerde iyi niyetli insanlarımıza yönelik yapıyor bunu. Cumhuriyetin kurulduğu günden AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılına kadar Türkiye’nin  ortalama kalkınma hızı yüzde 5…Bunların şaşalı bahsettiği 13 yıllık sürede Türkiye’nin kalkınma hızı yüzde 5…O zamanda yüzde 5 şimdi de…Neye rağmen…Geçmişteki iç ve dış borçlanmalara bakarsanız, bunların iç ve dış borçlarına göre vızıltı kalır.  İç ve dış borç toplamı bugün 700 milyar dolarları bulmuş vaziyette…Bunlar iş başına geldiğinde 2002’de iç ve dış borç toplam 230 milyar dolardı. O tarihten almışlar 700 milyar dolara çıkarmışlar. Matematiksel kargaşa içinde vatandaşa yönelik algı yönetimi yapılıyor. Tarım politikaları felaket. Dünyada gıda fiyatları yüzde 1 düşüyor Türkiye’de yüzde 2 artıyor” dedi.


 
SEÇİM CUMHURBAŞKANI VE PARTİLER ARASINDA GEÇECEK
Taşer, Türkiye’de Cumhurbaşkanı’nın her şeye müdahale ettiğini, Başbakan’ın sadece imza attığını, AKP Genel Başkanı olarak kimin aday olup olmayacağında bile sorumluluk alma şansı olmadığını kararı cumhurbaşkanının verdiğini iddia ederek, seçimin Cumhurbaşkanı ile diğer siyasi partilerin arasında geçeceğini ileri sürdü.
 
İZMİR’DE DOĞDUM, BÜYÜDÜM, DOYDUM
Taşer İzmir’den adaylığının önemine değindi, İzmir’de doğduğunu, İzmir’de büyüdüğünü, İzmir’de doyduğunu ifade ederek, şöyle devam etti: “İzmir’e sevdalıyız. 7 Haziran seçimleri büyük önem arz ediyor. Türkiye’nin makus talihini yenebilmesi için MHP’nin iktidar olması, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin Başbakan olması gerekiyor. Türkiye’nin kalbi MHP’yle atması gerekiyor. Atmazsa bozulmuş düzen devam edecek. Ülke çok daya büyük tahribata uyacak. Ya devlet başa ya kuzgun leşe…”
 
MURAT TAŞER KİMDİR?
Babası Bornovalı, annesi Ödemişli olan Murat Taşer, 1958 yılında İzmir Bornova’da dünyaya geldi. İlkokul eğitimini Bornova Kars İlkokulu’nda, lise eğitimini ise Suphi Koyuncuoğlu Lisesi’nde tamamlayan Murat Taşer, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Uygulamalı Matematik Bölümü’nü bitiren Taşer, ayrıca aynı fakülteden matematik-fizik ön lisans diploması da aldı. Ailesine ait şirketlerde çalışma hayatına başlayan Murat Taşer, DYP’nin kuruluş çalışmalarında yer aldı, 3 dönem Bornova İlçe Başkanlığı 1 dönem de il sekreterliği görevlerini üstlendi. 1994 yılında Bornova Belediye Başkan adayı olan Taşer, 1995 yılında MHP İzmir İkinci Bölge ikinci sıra milletvekili adayı gösterildi. Bugün 10 bin üyesi bulunan İzmir Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği’ni 80 çiftlik sahibi arkadaşı ile birlikte 1994 yılında kuran Taşer, birliğin başkan yardımcılığını da üstlendi. Birliğin 5 yıl süreyle teşkilatlanma başkanlığını yürüten Murat Taşer, İzmir’e bağlı tüm köylerde besicilere hayvan besleme teknikleri konusunda seminer verdi. Halen damızlık düve yetiştiriciliği ve süt inekçiliği yapmaya devam etmektedir. İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Dr. Burhan Özfatura’nın yıldız bürokratları arasında yer alan Murat Taşer, 1994 yılında İZBAK ( Ağır Bakım ve Atölyeler) Genel Müdürlüğü yaptı. Özfatura döneminde toplu konutta büyük çığır açan EVKA’ların yapımını üstlenen Ege Şehir Planlama Genel Müdürlüğü görevini de üstlenen Taşer, Bornova, Çiğli, Gaziemir’de EVKA 4- EVKA 5- EVKA6- EVKA7 projelerini hayata geçirdi, 11 bin 500 toplu konutu 3,5 yıl gibi kısa bir sürede tamamlayarak, özellikle dar ve orta gelirlilere yönelik önemli bir hizmete imza attı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Genel Müdürlüğü döneminde 25 birim ve 8. 500 personelden sorumlu oldu. İzmir’ın en büyük rekreasyon alanı İnciraltı Gençlik Merkezi Rekreasyon Alanı’nın yapımının sorumluluğunu üstlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çığır açan projeleri Metro- Büyük Kanal çalışmalarında etkin görev aldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi BELTAŞ Genel Müdürlüğü’nde de görev yapan Taşer, çevre iller için proje üretti. BELKO Genel Müdürlüğü görevinde ise Ankara’nın asfalt ve alt yapısından sorumlu olan Taşer, Bakanlar Kurulu Kararı ile özel görevlendirilen BELKO’nun Genel Müdürü sıfatıyla yurt dışından Rusya ve özellikle Güney Afrika’daki kömür ocaklarından çevre kirliliğine yol açmayan kömürlerin temini ile ilgili çalışmaları yürüttü. Ankara’nın hava kirliliğinin önlenmesi konusundan da sorumlu olduğu dönemlerde başkentin havasının temizlenmesi konusunda da önemli hizmetlerde bulundu. 1981 yılında İzmirli Nilgün Taşer’le hayatını birleştiren Murat Taşer, iki çocuk 1 torun sahibidir.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP aday adayı Engin’den birlik çağrısı
Yıllardır savunduğu ön seçimin 29 Martta gerçekleşecek olmasını “demokrasinin ...
CHP’li Birlik’in projelerine DİSK Başkanı Beko’dan tam destek
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili A. Adayı Mehmet Birlik’in tarım işçisinin ...
CHP’li Altındağ: ‘Ödemiş’e yurt’ seçim rüşveti!
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Çetin Altındağ, parti örgütünün ...
 
CHP aday adayı Kılıç’a ‘Örgütün Ablası’ndan vize
CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Avukat Sevda Erdan Kılıç, 29 ...
CHP aday adayı Sezer’den siyasi etik yasası çıkışı
Kişilerin değil sistemin değişmesi gerektiğini söyleyen Sezer, ‘çalınmayacak’ ...
CHP aday adayı Erten: Karabağlar 2009’da tarih yazmıştır
Erten; Karabağlar’da yaşayan CHP üyelerine seslenerek; “ 2009 yılında ...
 
Vatan Partisi İzmir'de iddialı: 'Şu anki oyumuz...'
Vatan Partisi Genel Saymanı Hüseyin Tugay Şen, Buca ilçe başkanlığının ...
CHP aday adayı Uçar işaret diliyle anlattı
Ön seçim çalışmalarına hızla devam eden CHP 2. Bölge milletvekili aday ...
CHP aday adayı Özel sahada tam gaz
CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili aday adayı Selahattin Özel seçim çalışmalarına hızla devam ediyor.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva